Jak předejít nehodám motocyklistů?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Extreme sport´s Když se řekne extrémní sport, většině se vybaví ty s přípojkou "ing" - například zorbing, kiteboarding, rafting či freediving. Anebo i.
Advertisements

SPEED DOWN Mladá Boleslav
Rok 2008; leden až říjen Nehody na pozemních komunikacích a jejich následky; Česká republika Připravil: pplk. ing. Josef Tesařík Besip 20. listopadu 2008.
Společná akce pro děti „Dopravní bezpečnost a výchova“
Bedřich Šupčík Lžičarová Veronika a Schleiderova Michaela
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
BASKETBAL II..
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:1.12.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Jan Zrůbecký 1IT NĚKOLIK ÚDAJŮ  Rok založení: 1903  Poslední mistrovské tituly: , a  Již od roku 1951nechybí.
CÍLE VE SPORTU Mgr. Eva Tomešová, Ph.D
Praha, Postavit dobré základy je klíčové Kampaň Nemyslíš, zaplatíš v létě 2009.
Emil Zátopek.
Reality show, ktorá našla brata Výsledky sledovanosti
Název šablony: Inovace v chemii52/CH23/ , Vrtišková Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Název výukového materiálu: Základní chemické výpočty.
Skládky Obsah: • Co to je skládka • Černé skládky • Legální skládky
Motocyklisté. Řidiči ostatních motorových vozidel by si měli uvědomit že:  motocyklisté jezdí velmi často vyšší než dovolenou rychlostí.  často předjíždějí.
JÍZDA V BOULÍCH.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
PLAVECKÉ REKORDY.
17.Listopad 1939 a 1989 Lukáš Maršoun 7.třída – 2010/2011.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
Olympijské hry.
Porto a portské víno Vítězslav Traurig. Základní informace o městě Druhé největší portugalské město obyvatel Turisticky nejnavštěvovanější v.
JIŘÍ ŽÁČEK * v Chomutově.
Dopravní značky Zde si vyzkoušíte zda si aspoň kapku pamatujete dopravní značky. Zkuste to bez pomoci rodičů, sourozenců či internetu. Zde najdete jen.
MŇUK MOTOKROS TEAM sezóna 2012.
RYCHLOBRUSLENÍ.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
Daniel Landa se narodil v Praze. V roce 1990 se oženil s Mirjam Müller, která je původem z Německa. Spolu vychovávají dcery Anastázii (1998)
1 Roční výročí novelizace zákona 361 / 2000 Sb. v ČR Tisková konference, 28. června 2007.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jak z mého pohledu snížit podíl dopravních nehod motocyklistů Autor: Julie Dlouhá ZŠ a MŠ Hrabišín, 8. třída.
Svět techniky a já Kateřina Večerková.
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
ÚPICE Centrum Jestřebích hor Partnerská města a osobnosti Naše město začalo spolupracovat s městy: Naše město začalo spolupracovat s městy: Piechowice.
LETY NA LYŽÍCH.
Kdo jsem Zdenka Suchánková Jsem pátá zleva.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
S motokrosem jsem začal v 10 letech. Do tajů tohoto sportu mě zasvětil můj otec, který mě vzal v necelých devíti na první motokrosovou trať, kde jsem jezdil.
Příběh pro všechny tvrdě pracující
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová OSOBNOSTI NAŠÍ HISTORIE II.
VÝVOJ DOPRAVNĚ BEZPEČNOSTNÍ SITUACE NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK LEDNA 2011 KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Milan Kundera nar „Muži obdivují ženy, které mluví jako knihy, ale berou si ženy, které vaří jako z kuchařské knihy.“
Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha Prosinec 2009 plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha
Jak účast v klinickém hodnocení změnila můj život Jakub Kořínek 24 let.
ADÉLKA KUTILOVÁ studentka sekundy
Čím chci být ,až vyrostu.
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Jestli chceš uskutečnit svůj sen, probuď se!
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Tisková konference Velikonoce 2010, jarní motoristická sezona plk. Ing
Letní prázdniny lepší než 2009 ?
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
Prázdniny bezpečnější
EU_32_sada1_13_SV_Prezidentské volby_Cup
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Milan Kundera - Žert Název : VY_32_inovace_18 Český jazyk a literatura.
Drogy dnešní doby Študáci.
DOPRAVNÍ NEHODOVOST NA ÚZEMÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE ZA ROK 2012
Tepelné motory - proudové a raketové motory
Jediná dobrá rada, kterou skutečně letos potřebujete:
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Jak předejít nehodám motocyklistů? Co dělají špatně?

České osobnosti motocyklismu František Šťastný se narodil 12.11 1927, v Kochánkách nad Jizerou, a zemřel 8.4 2000. Je nejslavnějším Českým motocyklovým závodníkem. Dokázal 5krát zvítězit v mistrovství Československa a v mistrovství světa dosáhl několikrát celkového umístění na 4 místě a dokonce i na 2. Začínal už v 15 letech na kole a poprvé závodil na motocyklu DWM, na jaře 1947. U diváku dosáhl velké popularity a objevoval se i na titulních stránkách.

Karel Abraham se narodil 2 Karel Abraham se narodil 2.1 1990 v Brně a je současným nejlepším Čechem v mistrovství světa. Začal jezdit v roce 2001, v roce 2004 byl bronzový na mistrovství České republiky do 125cm , v roce 2005 začal jezdit v MS, kde získal prvních 8 bodů, v roce 2007 se už stěhoval o třídu výše, kde letos končí a jako první Čech v historii bude jezdit v „Královské kubatuře“ Moto GP. V Moto2 se rozloučil fenomenálním způsobem, když zvítězil, a to se zraněním, v GP Valencie a umístil se na celkovém 10 místě. V současné době testuje motocykl Ducati pro příští sezónu v Moto GP.

Lukáš Pešek se narodil 22. 11 1985 v Praze Lukáš Pešek se narodil 22.11 1985 v Praze. Na motocyklech začal jezdit už ve 3 letech, v roce 2002 vyhrál mistrovství České republiky do 125cm. Ve stejné kubatuře začal jezdit mistrovství světa a dokázal dvakrát urvat 1 místo. Díky výborným výsledkům se dokázal probojovat na průběžné 6 a 4 místo. Po báječné sezóně mu bohužel uteklo 3 průběžné místo o 11 bodů. Po přestupu do kategorie Moto2 se nedařilo a byl vyhozen, kvůli neodpovídajícím výkonům.

Bezpečnostní prvky V dnešní době existuje spousta bezpečnostních prvků pro motocyklisty, od obyčejné přilby až po vyztužené rukavice a „páteřáky“, které dokáží zachránit život Problém je, že spoustě motocyklistů je to jedno a nejezdí ani s přilbou, proto bych zpřísnil nároky na bezpečnostní prvky a zvýšil pokuty za jejich neužívání.

Zákony Dalším problémem je, že motocyklisti často nedodržují zákony. Například jezdí nepřiměřenou rychlostí, pijí před jízdou… Tento problém by se dal také jednoduše řešit. Nasadit více policistů a zpřísnit kontroly.

Lehkomyslnost Motorkáři často a rádi „machrují“. To znamená že se často staví na zadní, prudce brzdí, poušťejí se řidítek a dělají spoustu dalších šíleností. Nebo také svůj motocykl špatně udržují a to může vést i ke smrtelné nehodě. Jak řešit tento problém, mě nic moc nenapadá, snad jen zpřísnit pokuty za tyto prohřešky.

Alkohol, drogy a jiné omamné látky Spousta mužů rádi pijí alkohol, někteří spadnou k drogám a k jiným omamným látkám. V tomto stavu by samozřejmě neměli sedat za volant, v tomto případě za řidítka . Tohle už záleží na povaze člověka a řešit se to nedá nijak. To by musel mít každý motocyklista nějakou osobní ochranku a to opravdu nejde.

Rychlost O tomto problému už jsem krátce pojednával, ale podíváme se na něj lépe. Rychlost je vášní snad každého muže, a proto spousta mužů překračuje povolenou rychlost. Jak to řešit? Například snížit ceny pronájmu závodních okruhů. Každý normální muž si zajezdí raději na okruhu, kde můžu jet jak chce.

Proč? Proč lidé riskují své životy kvůli hloupé zábavě? Proč se dostatečně nechrání? Proč pijí a berou drogy a pak sedají za volant? Proč dříve konají a až pak přemýšlí? Proč se poučí až po zranění? Proč se tak chovají? Je to jen otázka lidské povahy a důkaz toho, že lidé nejsou dokonalí… Odpovědi vyvolávají jen další otázky.

Křížovka na závěr  123456 1 Španělský hrdina oděný v černém 2 Když se zraníme, vyléčí nás _________ 3 Znamení zvěrokruhu od 22.6 do 22.7 4 Název televizní stanice 5 V 8 hodin nám začíná __________ 6 Tuto prezentaci jsem zpracoval na přístroji, který se jmenuje _________ Tajenka: Co je pro člověka nejvzácnější? ____________________ ___ 123456

Člověk sice žije jen jednou a říká se že si má užívat života plnými doušky, ale nezdá se vám zbytečné užívat si 25 let a pak se zabít na motorce?

Milan Vymlátil, IX.A ZŠ Mohelnice, Vodní 27