Neinvestiční dotace MŠMT MŮJ KLUB 2019 Jihlava,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
PREZENTUJÍCÍ Proces poskytnutí dotace z Fondu Vysočiny Eva Navrátilová Krajský úřad Kraje Vysočina Odbor životního prostředí a zemědělství.
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
1 Profilová část maturitní zkoušky a poznatky z 5leté praxe Mgr. Petra Pátková, odbor vzdělávací soustavy jednání Asociace SPŠ Špindlerův Mlýn, 7. říjen.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
VYÚČTOVÁNÍ KULTURNÍCH AKCÍ A PROJEKTŮ PODPOROVANÝCH MO STŘEKOV Platné od
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
Pravidla udělování autorizace podle zákona č. 179/2006 Sb.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Podpora materiálně technické základny sportu – ÚSC, SK a TJ investiční dotační podprogram sloužící k modernizaci a výstavbě sportovišť pro ÚSC a spolky.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Místní rozpočtové jednotky
Národní institut dětí a mládeže – oddělení neformálního vzdělávání
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Jednoduché účetnictví
Seminář pro příjemce OPVK
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Téma 6: Zdanění příjmů ze závislé činnosti
Občanské soudní řízení I.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Financování členských a pobočných spolků FAČR pro rok 2018
Seminář k dotačnímu programu Rozvoj materiálně technické základny mimoškolních aktivit dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Program na podporu lesních ekosystémů
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Občanské soudní řízení I.
Centralizovaný rozvojový program 2019
Občanské soudní řízení I.
Obsah Kontrola plnění podmínek smlouvy o poskytnutí dotace
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Daňové přiznání k dani z příjmů fo
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Sociální a dostupné byty
Transkript prezentace:

Neinvestiční dotace MŠMT MŮJ KLUB 2019 Jihlava, 5. 10.2018 Zpracoval: Ing. Vítězslav Holub Předseda Jihlavské unie sportu, z. s.

Cíl prezentace VĚDĚT KDY, JAK A CO JE TŘEBA K PODÁNÍ ŽÁDOSTI NA ROK 2019

Webové stránky MŠMT viz: Kde hledat informace ? Webové stránky MŠMT viz: Výzva: MŮJ KLUB

Zaměření výzvy - podpora: Sportovních aktivit dětí a mládeže ve věku do 23 let Zabezpečení sportovní, tělovýchovné a organizační funkce spolku, dle stanov se zaměřením na děti a mládež do 23 let Údržby a provozu sportovních zařízení využívaných dětmi a mládeží, které jsou ve vlastnictví, dlouhodobém nájmů nebo výpůjčce (statní subjekt, obec, jiný sportovní spolek)

Struktura programu MŮJ KLUB 2019 KDO SMÍ ŽÁDAT NA CO ŽÁDAT ZA JAKÝCH PODMÍNEK POUŽITÍ DOTACE VYHODNOCENÍ DOTACE Skip

Oprávněný žadatel (KDO SMÍ ŽÁDAT) Spolky (TJ/SK), jejichž hlavním předmětem činnosti je v souladu s jejich stanovami sportovní činnost, která je vykonávána na území ČR po dobu nejméně 2 let Spolky (TJ/SK), které jsou svojí činností zaměřeny zejména na každodenní sportovní činnost dětí a mládeže (organizace tréninkových jednotek) spolky, které vybraly minimální výši členského příspěvku 100,- Kč/rok na dítě za rok 2018 a mají alespoň 12 dětí spolky, které jsou bezúhonnou a bezdlužnou osobou osobou Žádost může podat pouze jeden subjekt (problematika pobočného spolku) Vyhlášení není určeno pro hadnicapované sportovce, bude vyhlášen samostatný program Zpět

Členská základna (NA CO ŽÁDAT) Jmenný seznam dětí a mládeže do 23 let, které cvičí minimálně 1x týdně + rok narození + věkové kategorie dle kritérií (1996 a mladší) Počet členů se vztahuje k datu 30.9.2018 (lze využít IS-ČUS) a musí být alespoň 12 dětí Každý člen se v žádosti o dotaci uvádí pouze 1x a to v nejvyšší dosažené věkové kategorii Členská základna nesmí být „dublována“ (pobočný spolek – hlavní spolek) GDPR – TJ, SK musí mít k dispozici souhlasy členů, které uvede na jmenném seznamu

Věkové kategorie Členská základna dětí a mládeže do 5 let věku včetně (roč. narození 2014 a mladší) cvičící alespoň 1 x týdně. Členská základna dětí a mládeže ve věku 6 – 23 let (roč. narození 1996 – 2013) cvičící alespoň 1 x týdně. Členská základna dětí a mládeže ve věku 6 – 23 let (roč. narození 1996 – 2013) cvičící alespoň 2 x týdně a zároveň účastnící se alespoň 6 oficiálních soutěží za rok, z toho: a. Členská základna dětí a mládeže ve věku 6 – 10 let (roč. narození 2009 – 2013) b. Členská základna dětí a mládeže ve věku 11 – 16 let (roč. narození 2003 – 2008) c. Členská základna dětí a mládeže ve věku 17 – 23 let (roč. narození 1996 – 2002) Zpět

Obecné zásady (ZA JAKÝCH PODMÍNEK) Na dotaci není právní nárok Dotace může být poskytnuta až do výše 100% nákladů Efektivnost, účelnost a hospodárnost využití Náklady od 1.1. do 31.12. 2019 (úhrada nejpozději do 31.1.2020) Podmínkou poskytnutí dotace je správné a včasné vyúčtování a vypořádání předchozí dotace Doklady musí být viditelně označeny číslem Rozhodnutí POZOR – nepravdivé údaje = případné trestní stíhání Zpět

Způsob použití dotace (NA CO LZE DOTACI POUŽÍT) ANO: (např.) Činnost trenérů a cvičitelů (limit 50 tis. Kč/osoba/měsíc) Odvody v případě mzdových nákladů Vybavení majetkem souvisejícím s provozem sportovního zařízení a sportovní činností (limit pod 40 tis. Kč/ks) Ostatní sportovní a organizační činnosti (pozor limit 50 tis. Kč) Udržování a provozování sportovních zařízení (limit do 50% z poskytnuté dotace) NE: (např.) Pořízení hmotného i (ne) majetku Bankovní poplatky, úroky, penále, srážky Cestovné nad rámec zákona Mzdy funkcionářů Pohoštění a dary Finanční leasing majetku Podnikatelská činnost Další specifikované výdaje Zpět

Kritéria pro hodnocení (JAK BUDOU ŽÁDOSTI VYHODNOCOVÁNY) Formální hodnocení – provádí MŠMT formální kontrolu náležitostí žádosti Věcné hodnocení – provádí MŠMT posouzení žádosti po obsahové stránce, soulad s cílem a věcným záměrem Výzvy a dalšími podmínkami poskytnutí dotace dle vyhlášených kritérií TJ/SK mohou využít pro informativní výpočet dotace využít nástroje KALKULAČKA MŮJ KLUB Vady žádosti (odstranitelné) – výzva MŠMT (pouze jednou), náprava do 7 kalendářních dní popř. může žadatel požádat o prodloužení lhůty Zpět

Cesta k dotaci: Registrace v elektronickém systému IS-SPORT na adrese: http://is-sport.msmt.cz Žádost (přímo na MŠMT do 31. 10. 2018)

Náležitosti žádosti Žádost musí obsahovat náležitosti dle zákona o rozpočtových pravidlech…. Obecné údaje o spolku Údaje o vybraných členských příspěvcích Údaje o členské základně nezbytné pro věcné hodnocení Prohlášení o bezúhonnosti a bezdlužnosti Projekt – popis aktivit v max. rozsahu 2 normostrany

Povinné přílohy (elektronicky) potvrzení o vedení bankovního účtu žadatele, kopii smlouvy o bankovním účtu nebo výpisu z bankovního účtu spolku (žadatele); rozpočet projektu – žadatel předloží předpokládaný rozpočet čerpání dotace (Příloha č. 1); jmenný seznam členů žadatele k 30. 9. 2018, obsahující jméno, příjmení, rok narození a kategorii dle odst. 11.5 Výzvy.

Způsob podávání žádosti Založení projektu Vložení formuláře žádosti do IS-Sport Vložení příloh ve formátu DOC/DOCX, XLS/XLSX (pro projekt či rozpočet) nebo PDF pro další přílohy Žádost pouze na formuláři vygenerovaném v IS-SPORT podepsaná statutárním orgánem Listinná podoba žádosti (bez příloh) sešita Obálka musí být označena slovy „Žádost – MŮJ KLUB 2019“ Rozpis rozpočtu na předepsaném formuláři (viz příloha č. 1) TERMÍN PODÁNÍ DO 31.10.2018 Podání: osobně, poštou, datová schránka Adresa: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Karmelitská 529/5, 118 12 Praha 1 – Malá Strana

Finanční vypořádání a vyúčtování dotace Vypořádat vztahy se státním rozpočtem dle vyhlášky 367/2015 Vyúčtování předložit MŠMT nejpozději do 15.2.2020 V případě nevyčerpání dotace vrátit nevyčerpanou část do konce běžného účetního roku tj. do 31.12.2019 na účet V rámci finančního vypořádání + avízo dle Přílohy 2 – formulář AVÍZA nejpozději do 15.2.2020

Jihlavskou unii sportu V případě jakýchkoliv dotazů neváhejte kontaktovat Jihlavskou unii sportu Kontakt: Monika Němcová E – mail: jus@sportjihlava.cz Tel.: 567 301 938 Mobil: 728 949 232