KRAJSKÝ POZEMKOVÝ ÚŘAD PRO KRAJ VYSOČINA, POBOČKA TŘEBÍČ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Realizace společných zařízení pozemkových úprav v Olomouckém kraji 1.
Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
Pardubický kraj. 2 Osnova I.Kralicko − Opatření ke zpřístupnění pozemků II.Horní Lipka – Protierozní a vodohospodářská opatření III.Lichkov – Opatření.
Exkurze na p ř e č erpávací vodní elektrárnu se uskute č nila DLOUHÉ STRÁNĚ.
„Rekonstrukce chodníku podél silnice III/01152(II/474) km 0,000 – 0,222“ Tento projekt byl spolufinancován z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP PELHŘIMOV Jihlava.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
______________________________________ CHVALSKÝ ZÁMEK
Slovní úlohy Procenta těžšíjednodušší
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Öresundský most Most přes Öresund (nebo také Oresundský most) je most spojující dánské hlavní město Kodaň s významným švédským přístavním městem Malmö.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Jihočeský kraj realizované projekty 1. Opatření ke zpřístupnění pozemků Realizátor stavby: Pobočka Prachatice Název: „Společná zařízení v katastrálním.
Návrh věcného záměru zákona o stavebních úřadech - co by bylo, kdyby… Ing. Jiří Štochel, VITA software s.r.o. 1.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Rybník jako stavba  vodohospodářské dílo  technická zařízení na vodních nádržích.
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
II. TÉMA Platné právní předpisy na ochranu dřevin rostoucích mimo les a povolování kácení (metodiky, ČSN, dohody)
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
Studie obnovy dětských dopravních hřišť ve Zlínském kraji
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Slovní úlohy řešené rovnicemi
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Sídla.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
OPŽP PO 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Vypracoval: Petr Sobek
Roční seminář pro vodoprávní úřady
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Zpráva o uplatňování územního plánu
Pozemkové úpravy.
Zemní práce a zakládání staveb
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Vodní plochy jako VKP z pohledu práva
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Územní plán Liberec.
Vytváření podmínek pro podporu populací vranky obecné (Cottus gobio) v EVL Krkonoše Přednášející : Jiří KŘESINA.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Velehrad infrastruktura podporující rozvoj cestovního ruchu
6. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Stod
Svaz měst a obcí RNDr. Ivo Šanc Stakeholder Meeting, Praha,
Zemědělské družstevnictví Družstva za první republiky a dnes
Programy na podporu bydlení
Významné stavby SŽDC v regionu Střední a východní Moravy
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
OP ŽP PO 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Informace k územním studiím krajiny z hlediska metodického
Vývoj prostorové struktury sídel a komunikací Příklad využití starých map a nástrojů GIS Geografické aspekty středoevropského prostoru Brno,
Transkript prezentace:

KRAJSKÝ POZEMKOVÝ ÚŘAD PRO KRAJ VYSOČINA, POBOČKA TŘEBÍČ Realizace v roce 2014 - 2015

Krajský pozemkový úřad pro Kraj Vysočina, Pobočka Třebíč Vodní nádrž Nad Chobotem Katastrální území Mohelno, okres Třebíč Vodní nádrž vychází ze schváleného plánu společných zařízení zpracovaného pro KoPÚ Mohelno. Stavba řešila výstavbu biocentra s vodní plochou v zemědělsky využívané krajině na vodním toku Skřípinský potok. Stavbu tvoří vodní nádrž včetně všech nezbytných funkčních objektů a krajinářských úprav v okolí nádrže. Vodní nádrž je vytvořena přehrazením údolnice zemní sypanou hrází se zakřivenou osou o maximální výšce 3,9 m nad stávajícím terénem. V horní části nádrže je rozsáhlý litorál s malou hloubkou vody a pozvolně klesajícími břehy. Šířka koruny hráze je 5 metrů. Plocha hladiny při stálé hladině je 1,42 ha.

Náklady na realizaci byly 8 593 921 Kč s DPH, uhrazeno z VPS Stavba byla předána na Městys Mohelno dne 3. 8. 2015

Vodní nádrž Nad Chobotem před výstavbou

Vodní nádrž Nad Chobotem

Krajský pozemkový úřad pro Kraj Vysočina, Pobočka Třebíč Lokální biokoridor v katastrálním území Ratibořice na Moravě Katastrální území Ratibořice na Moravě, okres Třebíč Lokální biokoridor má rozlohu 29 221 m², délka zájmového území je 1,997 km. Jeho realizací došlo ke zvýšení ekologické stability území, zvýšení a posílení biodiverzity. Celý biokoridor je osazen krajinnou zelení. Do dané lokality byl vysazen javor babyka, habr obecný, líska obecná, třešeň ptačí, trnka obecná, jeřáb muk, lípa velkolistá a malolistá, růže šípková, hloh, brslen evropský, dub zimní, řešetlák počistivý, meruzalka horská, kalina tušalaj, kalina obecná. Realizace biokoridoru má mít vliv na zlepšení mikroklimatu a s tím úzce související protierozní funkce.

Náklady na realizaci byly 1 208 381 Kč s DPH, uhrazené z VPS Stavba nebyla dosud předána obci, neboť Pobočka Třebíč se zavázala zajistit tříletou pěstební péči.

Biokoridor

Biokoridor

Biokoridor

Opatření ke zpřístupnění pozemků Polní cesty Pelhřimovsko II

Polní cesta NCH 4 novostavba Kraj Vysočina, okres Pelhřimov Obec: Božejov Katastrální území: Božejov Stavebník: Pobočka Pelhřimov Projektant: M.I.S. a.s., Hradec Králové Zhotovitel: SWIETELSKY stavební s.r.o.

okres Pelhřimov k.ú. Božejov

Stručná charakteristika Jedná se o novostavbu Polní cesty NCH4 v extravilánu Městyse Božejov, jejíž význam je jednak ve zkvalitnění přístupu na jednotlivé pozemky a neméně důležitý význam je také v zpřístupnění krajiny turistům a cyklistům. Celá projektovaná trasa polní cesty NCH 4 je vedená po pozemcích do té doby využívaných jako louka a pole. Je umístěna přibližně 600m východně od středu obce a rozvětvena na dva úseky o celkové délce 1071,50m. Začátek prvního úseku je v napojení na stávající účelovou komunikaci zpevněnou betonovými panely k místní ČOV, konec úseku je v napojení na místní komunikaci do Drbohlav. Druhý úsek polní cesty má začátek ve staničení km 0,192 63 prvního úseku, končí u odbočky k Božejovskému rybníku. Na polní cestě kategorie P 4,5/30 se základní šířkou 4,5m s povrchem z asfaltového betonu ACO 11 tl. 50mm je provedena 1 výhybna, sjezdy na sousední pozemky a 1 příčný rámový propustek světlosti 1,0/1,5 m přes místní potok jako stavební objekt dle projektové dokumentace. Vybudováním propustku se zpřístupnily pozemky na obou březích vodoteče. Současně muselo být zajištěno, že i při vyšších průtocích nedojde k rozlivům po pravém břehu do areálu ČOV. Odvodnění povrchu vozovky je provedeno příčným a podélným sklonem přes krajnici do pravostranného příkopu zpevněného betonovými příkopovými tvárnicemi z důvodu zabránění vymílání dna příkopu.

Náklady na realizaci Výstavba byla dotována z Programu rozvoje venkova částkou takřka 10 mil. Kč. Celková investiční hodnota stavby ke dni předání městysy Božejov činila 11 967 064 Kč. Kolaudační souhlas s užíváním stavby vydal Městský úřad Pelhřimov, odbor dopravy dne 5. 1. 2015. Doba realizace: Předání a převzetí staveniště: 5. 9. 2014 Zahájení stavebních prací: 12. 9. 2014 Dokončení stavebních prací: 24. 11. 2014 Předání díla Městysy Božejov: 25. 11. 2014 Investiční náklady na realizaci: 11 967 064 Kč z toho Stavební práce: 11 845 426 Kč Projektová dokumentace: 64 768 Kč Technický dozor investora: 35 090 Kč Autorský dozor projektanta: 9 680 Kč Koordinátor BOZP: 12 100 Kč

Výstavba polní cesty NCH4 v k. ú. Božejov – Pobočka Pelhřimov Před realizací Po realizaci