Závěrečné seminární práce 9. ročník 2018/2019

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE
Advertisements

Termíny pro školní rok 2013/2014: Předání zadání MP žákůmod do Určení oponentů MP ředitelem školy Odevzdání MP koordinátorkám.
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
METODIKA TVORBY ODBORNÉHO TEXTU
Závěrečná fáze výzkumu
Jak psát seminární práci
Formální stránka práce
1 Úvodní snímek slouží pro počáteční orientaci a jako návěští pro hypertextové odkazy. Při použití jako předlohy jej uživatel odstraní.
Žákovské práce ZŠ ŠVERMOVA.
Seminární prací žák prokazuje schopnost:  vyhledávat a třídit informace,  pracovat s odbornou literaturou a internetem,  porozumět danému tématu, 
Bakalářské praktikum.
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Pokyny pro vypracování maturitní práce
Zpracování VŠKP práce Doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. Prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Management a rozvoj obcí
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015
MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.
Textový editor opakování Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Ročníková práce Závěrečná práce e-learningového kurzu ICT technologie a jejich využití v práci učitele 2. stupně a v dalším rozvoji jeho profesních kompetencí.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Jak psát projekt a bakalářskou práci. Termíny Dnes : Zadání projektu : odevzdání projektu : zveřejněn rozpis prezentací Týden
Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Úvod do studia.
3. ročník, studijní obory SOU Mgr. Smékalová Dagmar „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Absolventská práce.
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. prof. Ing. Radim Farana, CSc.
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Metodologie bakalářské a diplomové práce
Jazykový projev Profil a plán předmětu. Cíl předmětu Naučit se využívat mluveného a psaného jazykového projevu  k odpovídající prezentaci sebe sama 
Struktura bakalářské práce
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová, Ph.D. č.d.634.
Formátování dokumentu
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
PREZENTACE PRO STUDENTY TŘETÍCH ROČNÍKŮ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA EMILA KOLBENA V RAKOVNÍKU Ročníkové práce.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Portfolio podkladů z odborné praxe Pokyny pro žáky Ing. Jana Macháčková, Ing. Mgr. Šárka Čepelková.
PREZENTACE PRO STUDENTY TŘETÍCH ROČNÍKŮ STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA EMILA KOLBENA V RAKOVNÍKU Ročníkové práce.
J AK PSÁT SEMINÁRNÍ PRÁCI. V ÝBĚR TÉMATU, VYHLEDÁNÍ ZDROJŮ Výběr tématu zvolit téma, které mne zajímá zvolit raději užší, specifické téma (příliš široká.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A DŮLEŽITÉ INFORMACE. Bakalářská práce odborný text zpracovaný na téma dokladem toho, že student porozuměl teoretickým poznatkům Každá.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – III.část.
M ETODIKA ZPRACOVÁNÍ ZÁVĚREČNÉ PRÁCE 1 Účel práce; 2 Zadání, vedoucí práce, konzultant a oponent; 3 Termín odevzdání a rozsah práce; 4 Etapy zpracování.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Klára Bláhová NÁZEV:VY_32_INOVACE_ B11_Životopis TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU:
ČESKÝ JAZYK A LITERATURA Umělecký styl On-line diskuse k virtuální hospitaci – Gymnázium J. K. Tyla, Hradec Králové Vyučující: Mgr. Lenka Krejsová.
ROČNÍKOVÁ PRÁCE je určena pro žáky 9. tříd Hlavním cílem je naučit se využívat získané poznatky v praxi, vhodně doplnit učivo základní školy a ověřit získané.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony Klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_.
Seminář Bakalářská práce
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Pravidla pro tvorbu výukových PowerPointových prezentací
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
První zpracování odborných zdrojů Tématické rešerše
BEZBARIÉROVÉ KNIHOVNY
Zadání seminární práce Marketing velké sportovní akce
Zadání seminární práce Marketingový mix vybraného sportovního produktu
Finanční správa zkouška
Prezentace a obhajoba zadaného tématu
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2017/2018
Samostatná odborná práce H/02 Včelař
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
ROČNÍKOVÁ PRÁCE pokyny ke zpracování
Samostatná odborná práce H/01 Podkovář a zemědělský kovář
Transkript prezentace:

Závěrečné seminární práce 9. ročník 2018/2019

Cíl seminární práce Seminární prací žák prokazuje schopnost: vyhledávat a třídit informace, pracovat s odbornou literaturou a internetem, porozumět danému tématu, zpracovat zvolené téma v písemné formě i ve formě stručné prezentace, dodržovat formální stránku seminární práce,   DOKÁZAT, ŽE DO ŠKOLY NECHODIL ZBYTEČNĚ.

Co tvoří ZSP Písemné zpracování ZSP Tištěná forma má mít asi 3 strany (mohou být rozdíly podle zvoleného tématu a podle dohody s konzultantem). Prezentace ZPS (PP, pokusy, ukázky, …) před komisí (nesmí přesáhnout 7 minut) Upoutávka (reklama ZSP na respiriu školy)

Písemná část ZSP Žák zpracuje samostatně pod metodickým dohledem vedoucího práce. Na zpracování ZSP má žák 4 měsíce. Ke zpracování ZSP využívá různé informační zdroje, které však v seminární práci musí uvést.

Výběr tématu seminární práce Téma seminární práce si žák, výjimečně skupina žáků, volí z nabídky vypsané jednotlivými vyučujícími. Ve výjimečných případech může žák po dohodě s konzultantem téma upravit, případně navrhnout vlastní. Témata budou k dispozici na webových stránkách školy v oddíle Seminární práce od 22.1.2019.

Témata ZSP Viz webové stránky školy.

Jak vybírat téma Vyberte si téma, které vás zajímá, nebo téma, o němž již máte určité znalosti. Ty vám usnadní počáteční orientaci. Pokud svou silnější stránku spatřujete v praktické činnosti, vyberte si téma, v němž budete provádět pokusy, výzkumy nebo budete něco vyrábět. S vedoucím práce konzultujte a ujasněte si obsahovou náplň a cíle ZSP. Důležité je vybrat si téma tak, aby pro vás práce byla přínosná a zároveň vás zaujala.

Téma mám vybráno, co dál? Co nejdříve po dohodě s vedoucím seminární práce vyplňte přihlášku (nutný podpis vedoucího práce). Přihlášku odevzdejte od 23.1. do 31.1.2019 zástupci ŘŠ Mgr. Danielu Raszkovi denně od 7.40 do 7.55 a o velké přestávce.

Vzor přihlášky k ZSP

Postup při zpracování ZSP Konzultujte s vedoucím seminární práce (termín schůzky je nutné dohodnout předem). Vyhledávejte v informačních zdrojích (nestačí internet, je třeba čerpat i z literatury, časopisů, slovníků, rozhovorů apod.). Zpracujte úkol, výzkum, plňte další úkoly podle zadání. Napište ZSP podle zásad formální úpravy. Hotovou práci odevzdejte vedoucímu SP.

Postup při zpracování ZSP - 2 Připravte prezentaci své práce. Připravte upoutávku na svou ZSP, např. formou nástěnky. Před komisí a publikem prezentujte výsledky zjištěné v rámci ZSP.

Časový harmonogram 23.1. – 31.1.2019 – výběr témat, podávání přihlášek, 4.2. – 24.5.2019 – konzultace, získávání informací, zpracování ZSP, 24.5.2019 – odevzdání ZSP v tištěné formě vedoucímu práce (konzultantovi), 24.5. – 3.6.2018 – hodnocení ZSP konzultanty, případné závěrečné úpravy,

Časový harmonogram 4.6.2019 – příprava upoutávky, 5.6.2019 - hodnocení upoutávky žáky 8. ročníku, 6. – 7.6.2019 – prezentace ZSP před komisemi, 11.6.2018 – prezentace nejlepších ZSP rodičům, učitelům a dalším hostům, 13.6.2019 - prezentace nejlepších ZSP žákům 8. ročníku.

Hodnocení ZSP Co a kým bude hodnoceno: ZSP v písemné formě - posoudí vedoucí práce, Prezentace výsledků ZSP - hodnotí komise, kterou budou tvořit učitelé případně vedení školy a přihlížející žáci, Upoutávka – hodnotí žáci 8. ročníku

Hodnocení ZSP – písemná forma Věcná správnost, souhlas zadání a obsahu práce (10b) Míra samostatnosti a tvůrčí činnosti žáka, zapracování připomínek vedoucího práce, originalita přístupu ke zpracování tématu, uvedení zdrojů informací ap.(10b) Úroveň písemného zpracování (logická struktura textu, formální zpracování písemnosti – dodržování zásad psaní na PC, citací apod.) (10b) Pozdní odevzdání práce (-5b)

Hodnocení prezentace ZSP Obsahová úroveň prezentace (věcnost, přehlednost, vystižení hlavní myšlenky ZPS) (5b) Formální úroveň zpracování prezentace, účelné využití techniky při prezentaci (5b) Úroveň vystupování, přesnost, kultivovanost a správnost vyjadřování, schopnost zaujmout posluchače (5b) Úroveň argumentace a schopnost věcně a správně reagovat na dotazy (5b) Nedodržení časového limitu prezentace (-2b)

Hodnocení upoutávky 3 body, které je možné rozdělit mezi nejvýše 3 upoutávky

Formální úprava seminární práce Práce bude napsána na kancelářský papír formátu A4 vždy na jedné straně. Použijte písmo Times New Roman o velikosti 11 nebo 12 bodů, řádkování jednoduché. Zarovnávejte oboustranně, všechny okraje 2,5 cm. Pro zvýraznění textu se doporučuje používat výhradně jeden způsob, např. pouze tučné písmo či pouze podtržené atd. V celém textu musí být dodržena jednotná grafická úprava.

Formální úprava seminární práce Pokud budete čerpat z odborné literatury, časopisů, internetu apod., je nutné uvést odkazy na odbornou literaturu nebo internetovou adresu podle zásad pro citování informačních pramenů. V příloze uveďte seznam použité literatury.

Rozsah seminární práce Tištěná forma má mít asi 3 strany (mohou být rozdíly podle zvoleného tématu a podle dohody s konzultantem). Prezentace nesmí přesáhnout 7 minut.

Co na závěr? PŘEJEME HODNĚ ÚSPĚCHŮ A RADOSTI PŘI REALIZACI ZÁVĚREČNÉ SEMINÁRNÍ PRÁCE