Zvláštní režim DPH pro obchodníky s použitým zbožím

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ing. Květoslava Plechatá
Advertisements

ing. Květoslava Plechatá
Náklady VY_32_INOVACE_ při výrobě, obchodování, dopravě apod. dochází k spotřebě či opotřebení výrobních faktorů - pokud tuto spotřebu či opotřebení.
ing. Květoslava Plechatá
Daň z přidané hodnoty.
Daň z přidané hodnoty.
Účtování zásob „16“.
Daň z přidané hodnoty – úvodní informace
10. Martin Smíšek 2. A  Jelikož se DHM při jeho užívání opotřebovává a jeho hodnota postupně přechází do hodnoty nových výrobků nebo jiných výkonů.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Účtování Daně z přidané hodnoty Označení.
Daň z přidané hodnoty a její účtování
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
Aktuální vývoj v oblasti DPH Blanka Mattauschová
DPH – daň z přidané hodnoty
Blanka Mattauschová MFČR – Odbor nepřímé daně
Finanční účetnictví 1 účtování dlouhodobého majetku – osnova přednášky
Výpočet celní hodnoty, cla a daní
Struktura obchodní faktury Jiří Jakubík Marta Rubešová Jana Tymkivová Nikol Volfová.
Zboží Karolína Pecková 2.A 2013/2014. Pojem zboží Jsou to movité věci koupené za účelem prodeje. Mohou to být také nemovitosti, ale v případě, že jsou.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Zásoby Účtování o zboží
Zásoby Účtování výrobků
Vracení DPH, zvláštní režimy. Vracení daně DPH lze vrátit při splnění podmínek ZDPH: –osobám požívajícím výsad a imunit (§ 80), –v rámci zahraniční pomoci.
Zdroj: KOVANICOVÁ, D. Abeceda účetních znalostí pro každého.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Vracení DPH, zvláštní režimy
ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE Struktura faktury Ivana Plevková, Kristýna Kňapová, Daniela Vojtová, Zdenka Borová1.ročník VSRR.
Základní účtování daně z přidané hodnoty
Účtování zboží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Účtování DPH účet 343.
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
Kontrolní hlášení IFA 10. března 2015
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ pro výpočet DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH,
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
Základ pro výpočet DPH a výpočet
Vracení DPH, zvláštní režimy. Vracení daně DPH lze vrátit při splnění podmínek ZDPH: –osobám požívajícím výsad a imunit (§ 80), –v rámci zahraniční pomoci.
Ing. Zdeněk Šťastný daňový poradce.  zkušební verze:  ostrá verze:
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Daňová evidence Daň z přidané hodnoty. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ING. PAVEL BĚHOUNEK DAŇOVÝ PORADCE facebook O daníchO daních KONTROLNÍ HLÁŠENÍ - UKÁZKA.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.12 Ročník3. ročník.
Účtování zásob (zboží, výrobků, materiálů, ….). Zásoby mají podobu a tak se i v účetnictví rozlišují: Materiál – suroviny (základní materiál), pomocné.
PENĚŽNÍ DENÍK (deník příjmů a výdajů) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu
Účtování DPH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Deník příjmů a výdajů. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Způsoby vedení evidence podnikatelské činnosti III.
Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty Subjekt musí zdanit veškerou svou produkci a odváděnou daň může snížit o daň, kterou zaplatil v cenách.
Elektronická evidence tržeb kdo má povinnost od kdy v jakém režimu co k tomu potřebuje kde může systém otestovat.
konfigurace tisku účetní pásky
Postup při uveřejňování smluv prostřednictvím formuláře
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Jednoduchá evidenční pokladna rychlé a levné řešení EET
Školení Skalský Dvůr DPH Denková Barbora, DiS.
Jednoduchá evidenční pokladna s EET
Jednoduchá evidenční pokladna LICENČNÍ PRŮVODCE
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Kalkulace ceny zájezdu
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Základ pro výpočet DPH a výpočet
VY_32_INOVACE_Sikorová_ Evidence peněžních prostředků a obalů
Základ pro výpočet DPH a výpočet
Daň z přidané hodnoty 20. listopadu 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Daň z přidané hodnoty.
Účtování DPH účet 343.
Jednoduchá evidenční pokladna rychlé a levné řešení EET
Transkript prezentace:

Zvláštní režim DPH pro obchodníky s použitým zbožím JEP Zvláštní režim DPH pro obchodníky s použitým zbožím

Jednoduchá evidenční pokladna Jednoduchá na obsluhu, ale s pokročilými funkcemi. Minimální pořizovací náklady, žádné udržovací poplatky. Nativní aplikace pro Windows, umožňující splnit podmínky zákona o elektronické evidenci tržeb 112/2016 - drobným podnikatelům, neplátcům DPH - plátcům DPH

Použití zvláštního režimu DPH Použití je vymezeno v § 90 Zvláštní režim pro obchodníky s použitým zbožím, uměleckými díly, sběratelskými předměty a starožitostmi zákona č. 235/2004 Sb. - zákona o dani z přidané hodnoty. Týká se plátců DPH obchodujících s vymezeným zbožím. Způsob a možnost využití konzultujte s Vaším daňovým nebo účetním poradcem.

Zvláštní režim DPH v pokladní aplikaci Základem daně je pouze přirážka, nikoliv vlastní cena zboží. Daňový doklad vystavený zákazníkovi obsahuje pouze celkovou částku včetně DPH bez rozepsání na základ daně a DPH. Na dokladu musí být uvedeno sdělení, že byl použit zvláštní režim. Základ daně a daň se rozepisuje pouze u služeb a zboží vytvořených vlastní činností, které jsou poskytovány současně se službami podle zvláštního režimu – na účtence mohou být současně položky v normálním i ve zvláštním režimu.

Zvláštní režim DPH v elektronické evidenci tržeb V případě tržeb evidovaných ve zvláštním režimu, je součástí datových zpráv atribut použité zboží v příslušné sazbě DPH. Dle metodiky Finanční správy v případě prodeje použitého zboží (plátcem DPH) bude pro zjednodušení vždy vyplněna pouze jedna položka: Celková částka v režimu DPH pro prodej použitého zboží (se základní ev. první či druhou sníženou sazbou), zahrnující jak pořizovací cenu použitého zboží, tak příslušnou přirážku (celou prodejní cenu).

Nastavení zvláštního režimu DPH V nastavení aplikace je Zvláštní režim DPH možné zapnout pouze při současném nastavení Plátce DPH. Aktivací zvláštního režimu DPH umožníte prodej použitého zboží.

Použití zvláštního režimu DPH Pokud povolíte v nastavení aplikace zvláštní režim DPH, zobrazí se v prodejním dialogu namísto tlačítka Zapsat tlačítka dvě – Použité zboží a Nové zboží. Tlačítko Nové zboží použijte pro běžný prodej v normálním režimu DPH, tlačítko Použité zboží pro prodej ve zvláštním režimu. Při prodeji použitého zboží stejně jako při běžném prodeji nejprve zvolte sazbu DPH.

Použití zvláštního režimu DPH Po stisknutí tlačítka Použité zboží je zobrazen dialog umožňující vložení pořizovací ceny:

Použití zvláštního režimu DPH Pokud zadáte Pořizovací cenu 0 (nula), nebude pořizovací cena v aplikaci evidována. Dle metodiky Finanční správy v případě prodeje použitého zboží (plátcem DPH) bude pro zjednodušení vždy vyplněna pouze jedna položka: Celková částka v režimu DPH pro prodej použitého zboží (se základní ev. první či druhou sníženou sazbou), zahrnující jak pořizovací cenu použitého zboží, tak příslušnou přirážku (celou prodejní cenu). Výše zmíněné metodice odpovídá zadání Pořizovací cena = 0 Pokud vyplníte nenulovou pořizovací cenu, bude vložená částka použita pro stanovení marže za účelem výpočtu DPH. V obou případech, tedy i v případě nulové i nenulové pořizovací ceny bude zákazníkovi vystaven identický pokladní doklad bez rozpisu DPH.

Použití zvláštního režimu DPH Položky, které jsou na účet v pokladně přidány jako použité zboží, jsou zvýrazněné žlutým podbarvením Pokladní doklad obsahuje rozpis DPH pouze za nové zboží, u použitého zboží je uvedena poznámka zvláštní režim DPH

Rekapitulace Zvláštní režim DPH je určen pouze pro plátce DPH, kteří prodávají specifické zboží podle § 90 zákona č. 235/2004. V aplikaci JEP povolte v nastavení zatržítko Zvláštní režim DPH. Prodej realizujete tlačítkem Použité zboží. Jako pořizovací cenu prodávané položky můžete vložit 0 Na jednom prodejním dokladu mohou být současně položky ve zvláštním i v běžném režimu DPH. V případě potíží nebo nejasností kontaktujte linku podpory: kontakt@eetprozivnostniky.cz 723 040 411