Návrh Zadání Územního plánu Mariánské Lázně

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Advertisements

Ochrana urbanistických a architektonických hodnot zástavby poznatky veřejného ochránce práv Kancelář veřejného ochránce práv JUDr. Marek Hanák, JUDr. Jana.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
1 Územní plánování a územní rozhodování pozemkové právo podzim 2011 Ivana Průchová.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Práce se strategickými dokumenty v Olomouckém kraji 8. listopadu 2010, Praha Olomoucký kraj.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje aktuální informace pro poradu OÚPSŘ KrÚ JMK s Úřady územního plánování JMK Krajský úřad Jihomoravského kraje.
Odbor dozoru a kontroly veřejné správy Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol ÚSC (2010 – 2011) Ing. Marie Kostruhová.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Nový celorepublikový nástroj územního plánování: –koordinuje územně plánovací činnost krajů a obcí –koordinuje resortní koncepce s průmětem do území Obsahuje.
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Regionální environmentální centrum ČR
Podpůrná opatření prvního stupně
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Zpráva o uplatňování ÚP
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Krajský úřad Libereckého kraje
hejtman Pardubického kraje
Regionální politika a regionální rozvoj
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Seminář s krajskými úřady
POLITIKA ARCHITEKTURY A STAVEBNÍ KULTURY ČR
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zpráva o uplatňování územního plánu
METODIKA POUŽITÍ KRITÉRIÍ PŘI ZUŽOVÁNÍ POČTU LOKALIT RNDr
Standardy dostupnosti veřejné infrastruktury
Pozemkové úpravy.
Plnění Politiky architektury a stavební kultury ČR
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Ideová východiska záměru územní studie krajiny
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Územní plán Liberec.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Připravovaná metodika na ochranu nerostného bohatství
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
„Stavební zákon – územní plánování, územní řízení, stavební řízení“
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Územní plán s prvky regulačního plánu
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Informace k územním studiím krajiny z hlediska metodického
Transkript prezentace:

Návrh Zadání Územního plánu Mariánské Lázně Prezentace pro jednání Zastupitelstva města Mariánské Lázně (11.9.2018)

Pořizování územního plánu ZM ML na svém jednání dne 23.6.2015 rozhodlo o: Pořízení nového územního plánu (kompetence je dána §6 odst.5 písm. a) ve spojení s §44 písm. a) zákona č. 183/2006 Sb. – dále jen Stavební zákon). Vyhlášení urbanistické soutěže (soutěž) o návrh a s následným zadáním veřejné zakázky na zpracování nového územního plánu v návaznosti na výsledky soutěže. Pro spolupráci při pořizování nového územního plánu s pořizovatelem byl ZM určen Ing. arch. Vojtěch Franta (dle §6 odst.5 písm.f) ve spojení s §47 odst.1 stavebního zákona)

Veřejná urbanistická soutěž a výběr zpracovatele Soutěžní podmínky + zadání urbanistické soutěže schválila RM na svém jednání dne 9.2.2016. Předmětem soutěže bylo zpracování základní strategie a koncepce územního rozvoje celého správního území města M. Lázně. Soutěž byla vyhlášena 10.2.2016 s termínem odevzdání návrhů do 10.5.2016. Vítězem soutěže se stal tým autorů pod vedením Ing. arch. Marka Blanka. V jednacím řízení bez uveřejnění (navazovalo na soutěž) byl jako zpracovatel ÚP vybrán Ing. arch. Marek Blank. Další informace o veřejné urbanistické soutěži najdete na www.muml.cz.

I. Etapa ÚP ML – Doplňující průzkumy a rozbory V dubnu 2017 byla uzavřena smlouva o dílo na zpracování: ÚP Mariánské Lázně Vyhodnocení vlivů ÚP ML na udržitelný rozvoj území (URU) Pořizovatel předal ihned zpracovateli veškeré dostupné podklady a začaly se zpracovávat „Doplňující průzkumy a rozbory“ jejichž cílem bylo zejména: seznámení projektanta územního plánu s řešeným územím a požadavky jeho uživatelů prověření, aktualizace a doplnění obdržených podkladů a analýza území vytvoření kvalitního podkladu pro zpracování zejména Zadání ÚP

I. Etapa ÚP ML – Doplňující průzkumy a rozbory územní plán je dohodou o využití území, tj. dohoda mezi: obyvateli města, městem, lidmi zvenčí, majícími na území jistý záměr a úředníky, kteří hájí veřejné zájmy Požadavky občanů byly zjišťovány formou: Dotazníků (anonymní a sloužily k analýze pohledu na město ML) Podnětů (soukromé záměry a nápady na změny v území) Veřejného setkání (představení zpracovatelského týmu, pracovní verze P+R a diskuze s občany) Pozn. Podněty a dotazníky mohl každý vyplnit a doručit od července 2017 do konce října 2017.

I. Etapa ÚP ML – Doplňující průzkumy a rozbory Požadavky města: Byly formulovány již v rámci zadávacích podmínek pro urbanistickou soutěž 2016 o návrh ÚP ML. RM byla ve fázi zpracování P+R informována o potřebě stanovení základních požadavků města na rozvoj území ( červenec 2017). Byly zformulovány ve spolupráci s Komisí urbanistiky a dopravy – prezentace pracovní verze P+R zpracovatelem a stanovení základních požadavků na řešení (září 2017). Doplňující P+R byly odevzdány v říjnu 2017 a finálně v prosinci 2017.

II. Etapa – Zadání ÚP ML Návrh Zadání (dle stavebního zákona zpracovává pořizovatel ve spolupráci s určeným zastupitelem): První verze byla zpracovaná pořizovatelem v lednu 2018 a následně detailně zkonzultována s určeným zastupitelem a zpracovatelem ÚP ML. Následovala úprava na základě dohodnutých řešení. Návrh zadání byl přichystán na jednání komise urbanistiky a dopravy na březen 2018, nakonec byl projednáván v květnu 2018 (na jednání byli přizváni všichni zastupitelé). Následovala další úprava na základě záznamu z jednání komise UaD a opětovné konzultace s určeným zastupitelem. 16.5.2018 bylo zahájeno projednání návrhu Zadání s dotčenými orgány, sousedními obcemi a veřejností, ukončeno 15.6.2018.

II. Etapa – Zadání ÚP ML V červenci 2018 proběhlo vyhodnocování výsledků projednání návrhu Zadání opět spolu s určeným zastupitelem (podrobná zpráva v příloze důvodové zprávy). Významné požadavky dotčených orgánů (zvýší nákladnost i časovou dotaci na zpracování návrhu ÚP ML): Ministerstvo kultury – požadavky na zpracování územních studií nebo regulačních plánů v rozvojových plochách spadajících do památkové rezervace. CHKO Slavkovský les – požadavky na zpracování regulačních prvků nebo stanovení podmínky zpracování regulačního plánu v jednotlivých územích. Ministerstvo zdravotnictví – požadavek na respektování Statutu a rozdělení vnitřního lázeňského území na kat. A a B. Odhadovaná časová náročnost 4 měsíce, navýšení financí o 350.000Kč.

II. Etapa – Zadání ÚP ML Stanoviska dotčených orgánů (dle stavebního zákona nutné respektovat): CHKO Slavkovský les – NEVYLOUČIL VÝZNAMNÝ VLIV NA PŘEDMĚT OCHRANY NEBO CELISTVOST EVL Kladské rašeliny = ÚP musí být posouzen z hlediska vlivů na lokality NATURA 2000 a tedy i životní prostředí (SEA) a z toho vyplývá i posouzení na udržitelný rozvoj území (URU) KÚKK, posuzování vlivů na ŽP – na základě stanoviska CHKO požaduje posoudit ÚP z hlediska vlivu na ŽP = URU (neboť ŽP je pouze jednou složkou URU). Požadavek musí být (a je) obsažen v návrhu Zadání v kapitole g) S dotčenými orgány, zpracovatelem a urč. zast. domluveno řešení: Požadavek na vyhodnocení vychází z neideálního souladu stavebního zákona a zákona o ochraně přírody a krajiny (Zadání = obecné, Dotčený orgán = musí se vyjádřit a nemá pořádně dle čeho) Bude tedy zpracován pracovní návrh ÚP ML (hlavní výkres + výroková část) a dotčené orgány budou znovu požádány o stanovisko (nejdřív CHKO, následně KÚKK) = následně bude jasné zda je nutné zpracovávat URU a případně v jakém rozsahu.

II. Etapa – Zadání ÚP ML Návrh Zadání upravený dle výsledků jeho projednání je nyní předkládán ZM ke schválení. Zadání schvaluje v samostatné působnosti zastupitelstvo obce, pro jejíž území je územní plán pořizován (§6 stavebního zákona). V odůvodněných případech ZM uloží v Zadání zpracování variant řešení.

II. Etapa – Zadání ÚP ML Obsah a struktura Zadání dle přílohy č.6 k vyhl. č.500/2006 Sb. Obsahuje – hlavní cíle a požadavky na zpracování návrhu územního plánu zejména v oblasti: Urbanistické koncepce Koncepce veřejné infrastruktury (dopravní, technická, občanské vybavení, veřejná prostranství) Koncepce uspořádání krajiny A to vždy ve třech fázích: Požadavky z Politiky územního rozvoje ČR (priority) Požadavky ze Zásad územního rozvoje KK (přeložka II/230, ÚSES, běžkařská trasa) Požadavky z územně analytických podkladů, P+R a další požadavky ( tzn. námi stanovené požadavky)

II. Etapa – Zadání ÚP ML A dále potom: Vymezení územních rezerv Vymezení veřejně prospěšných staveb a veřejně prospěšných opatření Stanovení ploch kde bude nutné zpracovat územní studie, regulační plány či dohody o parcelaci jako podmínky pro rozhodování v území Stanovení potřeby variantního řešení Stanovení požadavků na obsah ÚP Požadavky na vyhodnocení předpokládaných vlivů na URU