Financování sociálních služeb

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1.D NAVŠTÍVILA MĚSTSKÝ ÚŘAD
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Odměňování za práci Plat =odměňování zaměstnanců – státu, územních samosprávných celků (krajů a obcí), státních fondů, příspěvkových organizací, jejíž.
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
Zákon o dobrovolnické službě č. 198/2002 Sb.. Zákon upravuje pojmy: Dobrovolník – člověk vykonávající dobrovolnou činnost, resp. práci bez nároku na finanční.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Majetkové narovnání Stručný přehled. Kontaktní údaje: tel.: , Jak je dnes financována naše církev? o Vlastní zdroje.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 26. listopadu 2013.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Péče o seniory, nemocné a umírající v domácím prostředí
PEČOVATELSTVÍ 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Organizace sociální správy
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Sociální oblast. Podpora sociálních služeb Přímá podpora obcí a jejich organizací Podpora provozních nákladů nestátních neziskových organizací v obcích.
Dotace na provoz sociálních služeb v roce 2009 Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 29. ledna 2009.
Místní rozpočtové jednotky
Zaměstnanecký benefit
Možnosti úspor v Domovech pro Seniory. Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky!
3. téma HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTÍ. Rozpočet - Příjmy Mzdy/platy Mzdy/platy Státní sociální zabezpečení Státní sociální zabezpečení Nájemné Nájemné Úrokové.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
ČLENSKÁ SCHŮZE Rozpočet MAESTRO CLUBU Kolovraty na rok 2015.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Projekt dětská skupina MOTÝL
TÉMA 10 VÝDAJE NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ. Člověk se dostane v životě do nesnází, v nichž potřebuje pomoc a podporu - peněžní, věcnou i jinou POMOC může.
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada41 AnotaceSociální.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Sociální služby města HB – Domov pro seniory Bc. Milan Žák, DiS. Sociální pracovník organizace.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Paliativní a hospicová péče v Libereckém kraji. Koncepce paliativní péče v Libereckém kraji  Koncept spolu s časovým harmonogramem vzniku jednotlivých.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Financování sociálního zabezpečení Mgr. Oldřich Hájek.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová. Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení – sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným,
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ II.
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
Pečovatelská služba.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Zaměstnanecký benefit
Rozpočet obce.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Důležitost propojování zdravotního a sociálního systému
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
Sociální systém České republiky
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Místní rozpočtové jednotky
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
DUM - Digitální Učební Materiál
Transkript prezentace:

Financování sociálních služeb

Základními finančními zdroji jsou: příspěvek na péči, úhrada klientů z vlastních příjmů, příspěvky zřizovatelů sociálních služeb, dotace z veřejných rozpočtů, různé další zdroje (např. dary, sponzorství, pronájmy prostorů apod.).

Úhrada klientů z vlastních příjmů Klient, který využívá některou ze sociálních služeb, financuje si tuto službu ze svého důchodu (invalidního nebo starobního). Tyto peníze jdou na jeho ubytování, stravování, inkaso (teplo, voda) aj.

Příspěvky zřizovatelů sociálních služeb Sociální zařízení (denní stacionář, domov pro seniory atd.) dostává peníze od zřizovatele (městský úřad, magistrát, církev atd.). Tyto peníze jdou na zaplacení provozu zařízení, platy zaměstnanců aj.

Dotace z veřejných rozpočtů Tyto dotace pocházejí z ropočtů ČR a sociálním zařízením je rozděluje Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV). Dotace se používá stejně jako u příspěvků od zřizovatele.

Různé další zdroje (např. dary, sponzorství, pronájem prostorů). Sociální zařízení mohou využívat i peníze ze sponzorských darů, darů od příbuzných klientů nebo z pronajímání různých prostorů v zařízení.