Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Krátké představení vyhlášených výzev oblasti podpory 3. 1 a 3
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
SEMINÁŘ PRO POSKYTOVATELE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
Cílové skupiny sociálního podnikání MPSV, Odbor sociálních služeb, březen Dokument Podpora nástrojů sociální ekonomiky v oblasti začleňování znevýhodněných.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Seminář pro žadatele výzev MAS Horní Pomoraví , Zábřeh
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Výzvy mas OP Zaměstnanost Mas boleslavsko, 5
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II Základní informace CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0007846

Obecné informace o projektu OPZ Název: Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II (projekt OPZ) Registrační číslo: CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0007846 Předpokládané období realizace: 01.01.2018 – 31.12.2019 Realizátor: Středočeský kraj Odbor sociálních věcí – odborné zajištění Odbor řízení dotačních projektů – administrativní zajištění Územní způsobilost: region Střední Čechy

Financování projektu OPZ Operační program zaměstnanost (OPZ) Prioritní osa 2 – Sociální začleňování a boj s chudobou Podíl financování – 85% ESF : 10% SR : 5% SK Maximální celková výše finanční podpory (2 roky): 110.806.400,-Kč Financování bude nahrazovat v plné výši dotaci Středočeského kraje na poskytování sociálních služeb, a to po celou dobu realizace projektu OPZ.

Cíle projektu OPZ Zajistit dostupnost poskytování sociální služby sociální rehabilitace na území SK a současně zajistit její územní a kvalitativní rozvoj v souladu se SPRSS SK. Zvýšit uplatitelnosti osob ohrožených sociálním vyloučením nebo osob sociálně vyloučených ve společnosti a na trhu práce.

Dotační program v rámci projektu OPZ

Zaměření projektu OPZ Podporované druhy sociálních služeb: sociální rehabilitace ambulantní forma a/nebo sociální rehabilitace terénní forma !!!(pobytová forma nebude z projektu OPZ podporována)!!! Podporované cílové skupiny osob: - Oběti trestné činnosti; - Osoby dlouhodobě či opakovaně nezaměstnané; - Osoby ohrožené předlužeností; - Osoby ohrožené domácím násilím a závislostmi; - Osoby pečující o malé děti; - Osoby opouštějící institucionální zařízení; - Osoby se zdravotním postižením; - Osoby ohrožené vícenásobnými riziky; - Osoby v nebo po výkonu trestu; - Osoby s kombinovanými diagnózami; - Rodiče samoživitelé; - Bezdomovci a osoby žijící v nevyhovujícím nebo nejistém ubytování

Poskytnutí projektové dotace Projektová dotace bude poskytována: na financování vybraných druhů a forem sociálních služeb; v souladu s aktuálním SPRSS SK vč. Příloh (zejm. síť sociálních služeb a Popisy); v souladu s platnou Smlouvou o pověření k poskytování služby obecného hospodářského zájmu; v souladu s OPZ; v souladu s platnými dokumenty Vyhlášení DŘ; z rozpočtu SK ve formě vyrovnávací platby; na podporu služby, která má místní či regionální charakter či je poskytována uživatelům s regionálními potřebami.

Obecné informace o dotaci z projektu OPZ Neinvestiční účelová dotace. Projektová dotace nemusí pokrýt 100 % veškerých nákladů služby v daném roce i při zohlednění dalších podmínek Vyhlášení (nezbytné spolufinancování). Projekt OPZ bude zcela nahrazovat Dotační řízení Středočeského kraje pro poskytovatele sociálních služeb na daný rok (2018 a 2019) – „tzv. státní dotaci“. Poskytovatel sociální služby je povinen podat žádost o projektovou dotaci maximálně na kapacitu uvedenou ve vydaném Pověření SOHZ Středočeského kraje – resp. v Síti sociálních služeb Středočeského kraje. Na projektovou dotaci není právní nárok.

Oprávněnost žadatele Fyzická či právnická osoba poskytující službu sociální rehabilitace v ambulantní a/nebo terénní formě. Sociální služba musí být registrovaná na základě zákona o sociálních službách (č. 108/2006 Sb.). Poskytovaná sociální služba je v souladu s aktuálním SPRSS SK. Poskytovatel sociální služby nemá závazky po lhůtě splatnosti vůči kraji, orgánům státní správy, samosprávy a zdravotním pojišťovnám. Poskytovatel soc. služby podá projektovou žádost na celou dobu trvání projektu OPZ (01.01.2018 – 31.12.2019)

Podmínky přidělení projektové dotace Dotace bude poskytována: na základě schválené projektové žádosti; bezhotovostně na bankovní účet žadatele/zřizovatele; na úhradu nezbytně nutných výdajů; na poskytování základních druhů a forem sociálních služeb podle zákona o sociálních službách; s ohledem na vícezdrojové financování sociálních služeb; na období od 01.01.2018 – 31.12.2019.

Kontakty a bližší informace Kontaktní osoby: Ing. Jana Fulínová Bc. Barbora Polánková finanční manažerka projektová manažerka Odbor řízení dotačních projektů Odbor řízení dotačních projektů tel.: 257 280 320 tel.: 257 280 213 e-mail: fulinova@kr-s.cz e-mail: polankovab@kr-s.cz Bližší informace: Dokumenty operačního programu Zaměstnanost https://www.esfcr.cz/dokumenty-opz Projekt OPZ – Středočeský kraj https://www.kr-stredocesky.cz/web/socialni-oblast/374