Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ministerstvo financí ČR Odbor 54 – Ekonomické informace
Advertisements

Přístupnost informací Michal Rada Seminář Podvýboru ISVS v PSP
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Správní právo Pojem správního práva.
Veřejná moc a veřejná správa
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Právo jako databáze : Listinná podoba – sbírka zákonů, tisk úplných znění zákonů, vzory právních dokumentů, …. Internetové zdroje Nosiče dat – CD, DVD.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Legislativní záměry v oblasti e-Governmentu Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Ing. Jaroslav Krupka předseda podvýboru pro VS a IS.
Stávající situace billboardů u silnic a případné návrhy opatření Ing
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Elektronická publikace
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Datové schránky a konverze dokumentů Zákon o eGovernmentu
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Prezentace Hradec Králové Registr živnostenského podnikání.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky Příspěvek Ministerstva vnitra k informatizaci územních samospráv Ing. Tomáš Holenda ředitel.
Praktické aspekty naplňování Evropské občanské iniciativy veřejná prezentace a diskuze, Evropský dům 20. března 2013 PhDr. Ivana Odarčenková Odbor všeobecné.
Portál veřejné správy Prezentační část
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Evropská občanská iniciativa
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Sdílení dat o veřejné správě Jaroslav Svoboda MV, úsek informatiky odbor informatizace veřejné správy.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Interaktivní personální portál
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Strategie Smart Administration David Zeisel Odbor programového řízení Ministerstvo vnitra ČR
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Procesní modelování agend veřejné správy Sdružení tajemníků městských a obecních úřadů ČR Chomutov,
Koncepce rozvoje eGovernmentu Strategický rámec Mgr. Bohdan Urban Chomutov,
Projekt e-Sbírka a e-Legislativa Moderní systém pro přístup k právu a pro jeho tvorbu 12. června 2013 seminář Osvěta Aleš Gola odbor legislativy a koordinace.
17. září 2015:  Plzeň - Magistrát Města Plzně, od 9 hod do 17 hod 21. září 2015:  Jihlava - Krajský úřad Kraje Vysočina, od 9 hod do 17.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Workshop 3. června 2008, Praha Rozvoj služeb eGovernmentu v ČR a elektronizace zadávání veřejných zakázek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného.
Správa základních registrů Mgr. Michal Novák ředitel Správy základních registrů.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Vodohospodářské aktuality
Havarijní plán kraje.
e-Sbírka a e-Legislativa
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
EGonovi tluče srdce!!!.
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
Informačních systémů veřejné správy
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Odbor hlavního architekta a Digitální transformace v České republice
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Obecně k legislativě 18. října 2017 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Systém správy dokumentů
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
Legislativní materiály vlády
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Transkript prezentace:

Projekt e-Sbírka a e-Legislativa snazší přístup k právu a k informacím o jeho změnách pro podnikatele JUDr. Vít Šťastný a Mgr. Aleš Gola Ministerstvo vnitra ČR 12. 11. 2018 – Podnikatelská rada

a Srozumitelné právo Dostupné právo právně závazné úplné znění právního předpisu text spojený s odůvodněním, metodikou a právem EU Dostupné právo právně závazné v elektronické i listinné podobě platná i minulá úplná znění - ověřená a bezplatná přístupné v elektronické podobě na úřadech územních samospráv přístupné pro osoby se zrakovým postižením

e-Sbírka Srozumitelné právo Dostupné právo právně závazné úplné znění právního předpisu text spojený s odůvodněním, metodikou a právem EU Dostupné právo právně závazné v elektronické i listinné podobě platná i minulá úplná znění - ověřená a bezplatná přístupné v elektronické podobě na úřadech územních samospráv přístupné pro osoby se zrakovým postižením

e-Legislativa Kvalitnější tvorba práva Efektivnější tvorba práva přehlednější a systematičtější tvorba práva v „přirozené podobě“ úplného znění Efektivnější tvorba práva plně elektronický legislativní proces s pokročilými nástroji e-Legislativy

Projekt e-Sbírka a e-Legislativa Projekt kofinancován z IROP Návrh právní úpravy Zákon o Sbírce zákonů a mezinárodních smluv schválen Parlamentem jako č. 222/2016 Sb., změnový zákon projednáván v Parlamentu Systém e-Sbírka a e-Legislativa Dodavatelská realizace zahájena v říjnu 2018 Předpokládané dokončení do konce roku 2020 Ostrý provoz předpokládán od 1. 1. 2021

Přínosy pro podnikatele Bezplatné, aktuální a státem garantované informace o platném a minulém právu ČR včetně souvislostí práva EU Průběžné informace o přípravě změn právních předpisů z legislativního procesu Propojení textu právního předpisu s informacemi podstatnými pro jeho aplikaci

e-Sbírka e-Legislativa Uzel právních dat a zdroj Open dat pro tvorbu aplikací Výsledky kontrolní činnosti Seznam orgánů veřejné moci Judikatura Veřejné diskuze o návrzích zákonů Životní situace e-Sbírka e-Legislativa Agendy veřejné správy Metodika a výklad

Další rozvoj Další rozvojové plány e-Sbírky v rámci strategie Digitální Česko: Právní předpisy územních samosprávných celků a jejich tvorba Právní předpisy jiných úřadů nevyhlašované ve Sbírce zákonů Propojování právních předpisů v e-Sbírce s judikaturou

Děkujeme za Vaši pozornost Prostor pro Vaše dotazy odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra vit.stastny@mvcr.cz ales.gola@mvcr.cz