Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Informačních systémů veřejné správy

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Informačních systémů veřejné správy"— Transkript prezentace:

1 Informačních systémů veřejné správy
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Informačních systémů veřejné správy ISVS

2 Zvláštní zřetel je kladen na znalosti problematiky:
Cílem předmětu je poskytnout posluchačům znalosti z oblasti teorie a praktických postupů výstavby a provozu bezpečných informačních systémů. Zvláštní zřetel je kladen na znalosti problematiky: informačních systémů veřejné správy (ISVS), tvorbu jejich bezpečnostních politik, implementaci bezpečnostních protiopatření a řešení bezpečnostních incidentů.  Absolvování předmětu by mělo studenty připravit: pro práci v týmech, které zadávají a řídí projekty informatizace veřejné správy na úrovni obcí s rozšířenou pravomocí a státních institucí, pro pozice v útvarech bezpečnostních administrátorů a interních auditorů, pro organizaci elektronické spisové služby a další srovnatelné pozice.

3 Informační systémy veřejné správy - ISVS
Informační systémy veřejné správy (ISVS) jsou: „Souborem informačních systémů, které slouží pro výkon veřejné správy.“ Ministerstvo vnitra zajišťuje rozvoj, výstavbu a metodické řízení ISVS: 1) Prostřednictvím atestace dlouhodobého řízení ISVS. 2) Atestace způsobilosti k realizaci vazeb ISVS. 3) Prostřednictvím referenčního rozhraní a kontrolní činnosti realizuje zpětnou vazbu na metodiky a vyhlášky k zákonu č. 365/2000 Sb., o ISVS, ve znění pozdějších předpisů a jejich dodržování v praxi. 4) Projektovým přístupem omezuje vznik duplicit při provozování ISVS. 5) Zabezpečuje reálné požadavky na čerpání financí z veřejných rozpočtů v oblasti ICT. 6) Připravuje technologické podmínky pro efektivnější výkon veřejné moci.

4 Zákony Zákon č. 365/2000 Sb. Zákon o ochraně osobních údajů
Zákon o informačních systémech veřejné správy v platném znění Zákon o ochraně osobních údajů Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění účinném od 1. ledna 2015.

5 Registry a jiné zdroje informace
Správa základních registrů

6 Rejstříky Registrace – DPH SBÍRKA ZÁKONŮ PÁTRÁNÍ PO VOZIDLECH
SBÍRKA PP

7 Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024


Stáhnout ppt "Informačních systémů veřejné správy"

Podobné prezentace


Reklamy Google