Územní plán s prvky regulačního plánu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Regulační plán porada KÚ LK s ÚÚP. RP x novela zák. o posuzování vlivů na ŽP  RP nenahrazuje (nesmí) ÚR pro záměr vyžadující posouzení vlivů.
Advertisements

Informace z porady MMR s krajskými úřady Informace k ZÚR JMK porada pořizovatelů v JMK1.
Ochrana urbanistických a architektonických hodnot zástavby poznatky veřejného ochránce práv Kancelář veřejného ochránce práv JUDr. Marek Hanák, JUDr. Jana.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Veřejné rejstříky - Obchodní rejstřík.
1 Územní plánování a územní rozhodování pozemkové právo podzim 2011 Ivana Průchová.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
9. VÝZVA IROP – ÚZEMNÍ STUDIE ING. ROMANA VALENTOVÁ
1 Umísťování symbolů a jiných uvítacích zařízení územní samosprávy při pozemních komunikacích Porada Ministerstva vnitra Praha.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP PELHŘIMOV Jihlava.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
SOUČINNOST DOTČENÝCH ORGÁNŮ & ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ zejména při pořizování ÚP + RP Martin Tunka odbor územního plánování
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
1 Právní stav územního plánu po vydání změny Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP,
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
1 Dotčené orgány Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský úřad Plzeňského.
Informace z porady MMR s krajskými úřady
Ochrana ZPF v územních plánech
VY_62_INOVACE_ , daň z nemovitých věcí - pozemků
Územní plánování aneb jak na to Porada pro ÚÚP na KÚ LK dne
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Pojem přeměna obchodní společnosti
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
Mgr. Michal Matouš Katedra správní vědy a správního práva, PrF MU
Zpráva o uplatňování ÚP
Obecné zásady při aplikaci ZÚR JMK
Stavební uzávěra základní informace
Občanské soudní řízení I.
Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK
Novela zákona ZPF č. 41/2015 Sb. – účinnost od 1. dubna 2015
Krajský úřad Libereckého kraje
Zrušení a zánik obchodní společnosti
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Využití metodiky MMR ČR k aktualizaci ÚAPo Zpracované kartogramy k vyhodnocení stavu územních podmínek jednotlivých obcí
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
POLITIKA ARCHITEKTURY A STAVEBNÍ KULTURY ČR
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Katastr nemovitostí (KNEM)
Zpráva o uplatňování územního plánu
Standardy dostupnosti veřejné infrastruktury
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Pozemkové úpravy.
Zaslané otázky k novele stavebního zákona
Plnění Politiky architektury a stavební kultury ČR
Ideová východiska záměru územní studie krajiny
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zákon č. 183/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
STAVEBNÍ ZÁKON.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Lesní hospodářský plán Náležitosti LHP
Ukládání a zveřejňování písemností
Větrné elektrárny v ZÚR
Územní plán Liberec.
Nástroje územního plánování a jejich vazby k pozemkovým úpravám
Velkokapacitní skleníky
Informace k tezím rekodifikace
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Občanské soudní řízení I.
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
„Stavební zákon – územní plánování, územní řízení, stavební řízení“
Občanské soudní řízení I.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Sociální a dostupné byty
Programové prohlášení Vlády ČR Urychlit a zjednodušit přípravu realizace staveb
Transkript prezentace:

Územní plán s prvky regulačního plánu Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD Mgr. Jaroslav Kovanda ORR KÚPK Zelená Lhota 7. - 8. 12. 2017

Proč? problematika podrobnosti územního plánu ÚP s prvky RP Proč? problematika podrobnosti územního plánu tlak na podrobnější regulaci RP se nepořizují

ÚP s prvky RP Podrobnost ÚP Příloha č. 7 k vyhlášce č. 500/2006 f) stanovení podmínek pro využití ploch s rozdílným způsobem využití s určením převažujícího účelu využití (hlavní využití), pokud je možné jej stanovit, přípustného využití, nepřípustného využití (včetně stanovení, ve kterých plochách je vyloučeno umísťování staveb, zařízení a jiných opatření pro účely uvedené v § 18 odst. 5 stavebního zákona), popřípadě stanovení podmíněně přípustného využití těchto ploch a stanovení podmínek prostorového uspořádání, včetně základních podmínek ochrany krajinného rázu (například výškové regulace zástavby, charakteru a struktury zástavby, stanovení rozmezí výměry pro vymezování stavebních pozemků a intenzity jejich využití)

ÚP s prvky RP Podrobnost RP Příloha č. 11 k vyhlášce č. 500/2006 odst. 1 a) podrobné podmínky pro vymezení a využití pozemků odst. 2 b) podmínky pro umístění a prostorové řešení staveb, které nejsou zahrnuty do staveb veřejné infrastruktury, včetně urbanistických a architektonických podmínek pro zpracování projektové dokumentace a podmínek ochrany krajinného rázu (například uliční a stavební čáry, vzdálenost stavby od hranic pozemků a sousedních staveb, půdorysnou velikost stavby, nejsou-li vyjádřeny kótami v grafické části, podlažnost, výšku, objem a tvar stavby, základní údaje o kapacitě stavby, určení částí pozemku, které mohou být zastavěny, zastavitelnost pozemku dalšími stavbami)

ÚP s prvky RP Novela § 43 odst. 3 ÚP nesmí obsahovat podrobnosti... ....pokud zastupitelstvo obce v rozhodnutí o pořízení nebo v zadání územního plánu nestanoví, že bude pořízen územní plán nebo jeho vymezená část s prvky regulačního plánu; tato skutečnost musí být v rozhodnutí zastupitelstva výslovně uvedena".

ÚP s prvky RP Novinky v rozhodnutí o pořízení ÚP výslovně uvést, že zastup. chce ÚP s prvky RP v zadání zopakovat a zpřesnit na plochy. Nebo celý ÚP? projektant zpracuje návrh a do odůvodnění uvede, které prvky jsou z RP a proč tam jsou § 52 odst. 2 - námitky budou moci dávat i osoby uvedené v § 85 odst. 1 a 2 (jako u RP)

ÚP s prvky RP Námitky ÚP - vlastníci pozemků a staveb dotčených návrhem řešení - oprávněný investor - zástupce veřejnosti RP - žadatel - obec - vlastník pozemku nebo stavby (nebo věcné právo) - osoby, jejichž vlastnické nebo jiné právo k sousedním stavbám anebo sousedním pozemkům nebo stavbám na nichž může být územním rozhodnutím přímo dotčeno

ÚP s prvky RP Problémy prvky RP uvedené v rozhodnutí o pořízení i v zadání. Nebo pouze jednou? jedná se poté o povinnost nebo možnost mít prvky RP v ÚP? v případě celého územního plánu musí/mohou být všechny plochy řešeny do podrobnosti RP? bude metodika

Děkuji za pozornost ORR KÚPK Oddělení územního plánování Zkrácený postup Děkuji za pozornost ORR KÚPK Oddělení územního plánování Mgr. Jaroslav Kovanda tel.: 377 195 563 jaroslav.kovanda@plzensky-kraj.cz