Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VEJCE Použitý zdroj:
Advertisements

VEJCE 293, Ing.Miroslava Prchalová, Potraviny a výživa, 2.ročník,
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.04 SOU Obořiště
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_543 Spotřeba potravin a výroba mouky - Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Vajíčka Autor: Eva Hrušková. Pod pojmem vejce se z potravinářského hlediska rozumí výhradně vejce slepičí. Kromě nich se dají použít vejce husí, kachní,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_564_ Výkup mléka Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola,
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_576_ Jatečné zpracování zvířat 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_548_ Výroba cukru Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_555_ Výroba vína 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_253_TÉMA_ Zálohové platby Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_570_ Výroba másla Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_568_ Výroba sýrů a jogurtů 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_563_ Výroba olejů Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Skladování vajec  špičkou dolů, v suchých, větratelných prostorách, v chladu  Před uskladněním oddělíme vejce silně znečištěná trusem, popřípadě.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_560_ Výroba lihu Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola,
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_577_ Bourání masa Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_546_ Výroba cukru 3 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo : CZ.1.07/1.1.26/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Zbožíznalství pro 2. ročník oboru prodavač 2.ročník Srpen 2013
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VY_32_INOVACE_659_SOUBORNÁ PRÁCE Název školy
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
„Hazard Analys and Critical Control Points „
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_569 Výroba sýrů a jogurtů -Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY_32_INOVACE_657_OCHRANA MATERIÁLU NÁTĚREM Název školy
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Suroviny pro cukráře I. ročník
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_433_Zvuk
Vejce Vejce – pouze slepičí
Rozmnožování a chování ptáků
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Transkript prezentace:

Číslo projektu:. CZ. 1. 07/1. 5. 00/34. 0565 Číslo materiálu: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_573_ Třídění vajec Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor: Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma: Člověk a svět práce Tématický celek: Technologické procesy Ročník: 4. Datum tvorby: 18.01.2013 Datum a místo ověření: 12.02.2013 Druh učeb. materiálu: Test Anotace: Složení vejce, třídění a skladování, označování a prodej Klíčová slova: vejce, bílek, žloutek, zárodečný terčík Metodický pokyn: Určeno k prověření znalostí Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

Test na třídění vajec

1 vnější ochranná vrstva na vejci se jmenuje? skořápka vnější podskořápková blána kutikula poutka

2 vejce, které má porušenou skořápku i podskořápečnou blánu se: mohou prodávat nesmí prodávat mohou zpracovat ve zpracovatelském potravinářském průmyslu mohou zpracovat jen jako krmivo

3 vzduchová bublina u vajec A třídy: nesmí být větší než 8 mm musí větší než 6 mm musí být menší než 4 mm musí být menší než 6 mm

4 vejce hmotnostní skupiny L váží? 53 - 63 gr. méně než 53 gr. více než 73 gr

5 vejce od nosnic z klecového chovu jsou označeny v kódu na obalech číslem 1 2 3 4

6 doporučená teplota pro skladování vajec je: menší než 5°C maximálně do 18°C 5 - 18°C 5 - 8°C

7 minimální trvanlivost vajec je: 28 dnů od data prodeje 28 dnů od data snášky 28 dnů od data zabalení 28 dnů od expedice

8 husí vejce lze konzumovat jen po tepelné úpravě lze konzumovat nelze konzumovat lze pouze zpracovávat v potravinářkých provozech

9 znečištěná vejce lze umývat umývat pouze od vodní drůbeže čistit jen mechanicky nelze čistit

10 pod číslem 4 označujeme řidký bílek poutko podskořápečná blána vzduchová komůrka

Test na třídění vajec správné odpověďi

1 kutikula vnější ochranná vrstva na vejci se jmenuje? skořápka vnější podskořápková blána kutikula poutka

2 mohou zpracovat jen jako krmivo vejce, které má porušenou skořápku i podskořápečnou blánu se: mohou prodávat nesmí prodávat mohou zpracovat ve zpracovatelském potravinářském průmyslu mohou zpracovat jen jako krmivo

3 musí být menší než 6 mm vzduchová bublina u vajec A třídy: nesmí být větší než 8 mm musí větší než 6 mm musí být menší než 4 mm musí být menší než 6 mm

4 63 - 73 gr. vejce hmotnostní skupiny L váží? 53 - 63 gr. méně než 53 gr. 63 - 73 gr. více než 73 gr

5 vejce od nosnic z klecového chovu jsou označeny v kódu na obalech číslem 1 2 3 4

6 5 - 8°C doporučená teplota pro skladování vajec je: menší než 5°C maximálně do 18°C 5 - 18°C 5 - 8°C

7 28 dnů od data snášky minimální trvanlivost vajec je: 28 dnů od data prodeje 28 dnů od data snášky 28 dnů od data zabalení 28 dnů od expedice

8 nelze konzumovat husí vejce lze konzumovat jen po tepelné úpravě lze pouze zpracovávat v potravinářkých provozech

9 čistit jen mechanicky znečištěná vejce lze umývat umývat pouze od vodní drůbeže čistit jen mechanicky nelze čistit

10 poutko pod číslem 4 označujeme řidký bílek podskořápečná blána vzduchová komůrka