Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY-32-INOVACE-536 Trávníky Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor Ing. Daniela Brímusová Průřezová témata Člověk a životní prostředí Tematický celek Sadovnické úpravy Ročník 2. Datum tvorby Datum a místo ověření SAD 2. Za Druh učebního materiálu Prezentace Anotace Procvičení učiva, ověření znalostí Klíčová slova Trávy výběžkaté, trsnaté, výsev, drnování, vertikutace Metodický pokyn Určeno k prohlubování vědomostí Možnosti využití – hodiny praktického vyučování Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora.

2 Trávníky Pracovní list

3 1. úkol – Doplň správné odpovědi
Nízké trávníky udržujeme kosením ve výšce … Střední trávníky udržujeme kosením do výšky … Vysoké trávníky kosíme … do roka Průměrný výsevek kvalitního osiva je … Vhodné termíny pro výsev trávníku jsou (2)

4 2. úkol - Doplň Trsnaté trávy (definice) Výběžkaté trávy (definice)
Hydroosev je … Trávník nezakládáme (nevhodné stanoviště) Vertikutace je Aerifikace je

5 3. úkol Vyjmenuj způsoby založení trávníku (3)

6 4. úkol Náhrada za trávník do polostínu – vyberte 4: Mochna Čistec
Skalník Dammerův Konvalina vonná Mahonie cesmínolistá Šáter Kopytník evropský

7 Řešení - 1. úkol Nízké trávníky udržujeme kosením ve výšce 4-7 cm
Střední trávníky udržujeme kosením do výšky do 10 cm Vysoké trávníky kosíme 2-3x do roka Průměrný výsevek kvalitního osiva je g/m2 Vhodné termíny pro výsev trávníku jsou: jaro, od do konce května konec léta, od do 15.9.

8 Řešení - 2. úkol Trsnaté trávy - vegetativně se neobnovují, časem z porostu ustupují Výběžkaté trávy rozrůstají se podzemními výběžky, vyplňují místa mezi trsnatými trávami Hydroosev je metoda pro zatravňování velkých nedostupných ploch - svahy Trávník nezakládáme ve stínu, polostínu, slunné svahy, písčité půdy Vertikutace je pročesávání, prořezávání povrchových vrstev drnů – regenerace trávníků Aerifikace je provzdušňování, mechanická operace, propichují se drny

9 Řešení - 3. úkol Řešení - 4. úkol
Vyjmenuj způsoby založení trávníku: Výsevem Drnováním Zatravňovací rohože Náhrada za trávník do polostínu Skalník Dammerův Konvalina vonná Mahonie cesmínolistá Kopytník evropský


Stáhnout ppt "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google