Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_424_Tepelné motory Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor Mgr. Jaroslav Latoň Průřezové téma Člověk a svět práce Tématický celek Fyzika Ročník 1. Datum tvorby Datum a místo ověření , fyzika 1.Z Druh učebního materiálu Prezentace

2 Anotace Materiál slouží pro práci v hodině. Žáci se seznámí s rozdělením motorů a s jejich činností. Žáci si také na karburátoru připomenou hydrodynamický paradox. Klíčová slova Motor, spalovací motor. Metodický pokyn Po spuštění prezentace se objeví definice motoru a rozdělení spalovacích motorů. Pro spuštění animací je nutné nainstalovat výukové CD Fyzika zajímavě – termika od firmy PACHNER, vzdělávací software, s.r.o. Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora .

3 MOTOR SPALOVACÍ MOTOR Spalovací motor je stroj, který přeměňuje
Motor je stroj, který přeměňuje nějakou energii na energii pohybovou. SPALOVACÍ MOTOR Spalovací motor je stroj, který přeměňuje část vnitřní energie paliva (teplo) na energii pohybovou.

4 SPALOVACÍ MOTORY TURBÍNY REAKTIVNÍ PÍSTOVÉ
parní plynové raketové proudové přímočarý pohyb rotační pohyb Wankelův motor zážehový vznětový 2-taktní 4-taktní

5 ANIMACE Proudový motor Parní stroj Vznětový motor Zážehový čtyřtakt Zážehový dvoutakt Karburátor

6 Kontrolní otázky a úkoly
Co je to spalovací motor ? Co je to vznětový motor ? Co je to zážehový motor ? Popiš jednotlivé doby čtyřtaktního zážehového motoru.


Stáhnout ppt "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google