Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_650_ROVNÁNÍ MATERIÁLU Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor Zdeněk Hlavačka Průřezové téma Základní dílenské práce Tématický celek Odborný výcvik Ročník 1. Z Datum tvorby Datum a místo ověření Dílna Druh učebního materiálu Prezentace Anotace Výklad nové látky - názornější a přehlednější způsob vysvětlení učiva, je inovativní Klíčová slova Kladivo, palice, rovnací deska Metodický pokyn Určeno k výkladu do hodiny i k samostudiu Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora

2 Rovnání materiálu

3 Rovnání materiálu Rovnání materiálu
Rovnání materiálu je vrácení materiálu jeho původní tvar. Rovnat můžeme materiály, které se při rovnání nepoškodí. Jsou to materiály, které byly vyrobeny válcováním. Musí být tvárné a zároveň houževnaté.

4 Rovnání materiálu Způsoby rovnání
Ručně – kladiva, palice, kleště a různé přípravky. Rovnací desky, kovadliny, podložky. Materiál možno lokálně nahřívat. Dá se využít i samovolného chládnutí ohřátého materiálu. Strojně – rovnací lisy, válečkové rovnací stolice a další.

5 Rovnání materiálu Při rovnání materiálu Nepoužívat poškozené nářadí.
Kladiva zajištěna na násadě klínem Materiál řádně upnut nebo pevně držen v ruce. Rovnací desky a kovadliny nesmí mít poškozený povrch. U strojního rovnání dbát maximální opatrnosti. Seznámit se s obsluhou stroje. Používat pracovní oděv, obuv a další ochranné prostředky.


Stáhnout ppt "Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu"

Podobné prezentace


Reklamy Google