ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Advertisements

Řešení rozporů § 4 odst. 7 stavebního zákona a § 136 odst. 6 ve spojení s § 133 správního řádu Ing. Tomáš Sklenář.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
NÁMITKY A PŘIPOMÍNKY Návrh rozhodnutí o námitkách a vyhodnocení připomínek podle ustanovení § 53 stavebního zákona.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nástroje územního plánování
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Stavební zákon a územní plánování
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
úřad územního plánování
Zhodnocení potřeby vymezení nových zastavitelných ploch Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK.
Stavební uzávěry Krajský úřad Plzeňského kraje
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Forma změny územního plánu Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK.
Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK
ÚSES v Zásadách územního rozvoje JMK
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Urbanistické středisko Brno, spol. s r.o. + Atelier T-plan, s.r.o.17. června 2014 Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje výjezdní výrobní výbor obce.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Právní předpisy jimiž se projednání řídí (obecně):  Stavební zákon  Zákon o posuzování vlivů na ŽP (EIA/SEA) 2.
Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 1. část Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Porada pro ÚÚP dne Poznatky z oblasti ÚPČ Ing. Gabriela Šípková Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
PORADA OÚPSŘ S ÚÚP 13. června 2014 AKTUALIZACE ZÚR LK VYMEZOVÁNÍ KORIDORŮ DI A TI V ÚP Mgr. Tomáš Vaško Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování.
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo ORP JIHLAVA Jihlava.
Územně plánovací dokumentace Vybrané problémy pořizování a zpracování ve vztahu k DO.
1 Řešení rozporů při pořizování ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Lhůta pro pořízení územní studie
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Řešení rozporů § 4 odst. 7 stavebního zákona a § 136 odst. 6 ve spojení s § 133 správního řádu Ing. Tomáš Sklenář.
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
IROP - Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje
Informace o plnění úkolů z Politiky územního rozvoje ČR
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Zkrácený postup pořizování aktualizace ZÚR
územního plánování na obcích v roce 2007
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Střední Morava - křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Aktualizace ZÚR PK Krajský úřad Plzeňského kraje
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

ZÁSADY ÚZEMNÍHO ROZVOJE PLZEŇSKÉHO KRAJE a jejich aktualizace

Historie Zásady územního rozvoje Plzeňského kraje - požadavek „nového“ stavebního zákona č. 183/2006 Sb. - návaznost na územní plány velkých územních celků - nabytí účinnosti k 17. 10. 2008 - stanovily základní koncepci včetně - republikových záměrů s přeshraničním přesahem - stabilizace koridorů pro veřejnou infrastrukturu - koordinace nadmístních záměrů obcí - Zásady jsou závazné pro územní plány obcí a rozhodování v území

Současnost Aktualizace č. 1 ZÚR PK - navázala na Zprávu o uplatňování schválenou 9. 9. 2010 revize záměrů a limitů v území za uplynulé období zohlednila zpracované územní studie problematické – hlubinná úložiště obchvat jednoho okresního města ÚSES na hranici kraje cyklostezky společné jednání květen 2012 veřejné projednání prosinec 2013 - nabytí účinnosti k 1. 4. 2014

A1 ZÚR PK

Aktualizace č. 2 ZÚR PK - na žádost oprávněného investora ČEPS a.s. Budoucnost – A2 ZÚR PK Aktualizace č. 2 ZÚR PK - na žádost oprávněného investora ČEPS a.s. - předmětem vymezení koridorů pro zdvojení vedení zvláště vysokého napětí 400 kV na území PK o šíři 300m - záměr projednán v Politice územního rozvoje ČR z r. 2015 - bude potřeba zpřesnit v územních plánech jednotlivých obcí - zpracovatel (včetně VVURÚ) : Haskoning DHV Praha

Budoucnost – A2 ZÚR PK Aktualizace č. 2 ZÚR PK - aktuálně po společném jednání s dotčenými orgány - proběhlo 14. června 2017 - obdržena stanoviska MMR a MŽP (listopad 2017) - neprojednáváno se SRN - 18. prosince 2017 projedná Zastupitelstvo PK výběr varianty - veřejné projednání a vydání v 1. polovině r. 2018

Budoucnost – A2 ZÚR PK

Zpráva o uplatňování ZÚR PK Budoucnost – A3 ZÚR PK Zpráva o uplatňování ZÚR PK - vždy za uplynulé 4 roky od vydání poslední aktualizace (§ 42 SZ) - léto 2017 - proběhl sběr námětů od obcí (38) - přelom 2017/2018 proběhne projednání s dotčenými orgány a obcemi - do Zastupitelstva PK v únoru 2018

Budoucnost – A4 ZÚR PK Aktualizace č. 4 ZÚR PK - na žádost oprávněného investora NET4GAS s.r.o. - předmětem vymezení koridoru pro zdvojení plynovodu GAZELA (plynovod Brandov – Waidhaus, navazuje na OPAL a Nord Stream) - bude zpřesněno v územních plánech jednotlivých obcí (600 > 400m) - aktuálně se zpracovává návrh včetně VVURÚ - zpracovatel: Haskoning DHV Praha - projednání v r. 2018

Budoucnost – A4 ZÚR PK

Děkuji za pozornost Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje Krajský úřad Plzeňského kraje