Zuzana Karpecká 5.B.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČESKÝ JAZYK 1. ROČNÍK Čtení - slabiky Jana Štadlerová ZŠ Věšín.
Advertisements

 Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov  Autor: Mgr. Hana Klomínská  Datum: prosinec 2012  Název: VY_12_INOVACE_1.2.1.
Předmět:Přírodověda Ročník:5. Tematický okruh:Rozmanitost přírody Název učiva:Včela medonosná Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem.
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „B, L, M“ - shrnutí Jazykové vzdělávání Jazyk: český Věk: 3. ročník ZŠ Anotace: Tato prezentace slouží k procvičování.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Přísloví a rčení Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
Centrum ekologické výchovy „Aquila“ v Bartošovicích na Moravě.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_13_PRVOUKA.
HMYZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Materiál pro audiopomůcku zpracovanou v rámci projektu Informační technologie proti bariérám ve vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami.
Budapešť. Parlament Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Z.
VY_32_INOVACE_06- Kachna divoká Přírodověda - 5. ročník
Věta se skládá ze slov Název školy
„ Ondra pomáhá ptáčkům“
MOTÝLI - dva páry křídel – pokryty překrývajícími se šupinkami a chloupky, barevné - hlava, hruď a zadeček; tělo většinou ochlupené - ústní ústrojí sací.
Věta se skládá ze slov Název školy
HÁDANKY Z LESA Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
Živočichové v lesích Jan Pavlik.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
VY_32_INOVACE_18_Rozmanitost přírody-společenstvo polí
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
Užitečné závaží.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Zvole, okr. Praha - západ
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_34_Prázdninové plány
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Tématický celek : ROZMANITOST V PŘÍRODĚ II .
Český jazyk 3 Souvětí a věta.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Autor: Mgr. Dana Bednářová Datum: Název: VY_32_INOVACE_05_Český jazyk
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_20_02_vyjmenovaná slova
DRAVÍ VAČNATATCI AUSTRÁLIE
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Co je to metafora? Ukázky metafory v poezii. Práce s textem básní.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Ekosystém louka Živočichové
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: říjen 2012
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_CERTOVSKE_RYMOVANI Název materiálu:
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.15_Popis Datum: 13.
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Ptáci Vodní ptáci (Žák, Koller, Souchop)
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.33_Hmyz Datum: 3.
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_32_PTÁCI Mgr. Petra Kukuczková Prvouka
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Vodní ptáci.
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_01_Ekosystémy
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_17_12_vyjmenovaná slova
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Dobrá nálada nevyřeší všechny Tvoje problémy, ale nasere tolik lidí,
Humor je koření života.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.20_druhy_vet_rozkazovaci_a_praci.
Co je jinak-čtení s porozuměním
1. 1.
Vánoční přání pro radost
Hmyz s proměnou dokonalou
Věta se skládá ze slov Název školy
VYJMENOVANÁ SLOVA - KŘÍŽOVKY
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Transkript prezentace:

Zuzana Karpecká 5.B

Babočka Kopřivová Výskyt: Mosty u Jablunkova, Šance

Ještěrka Živorodá Výskyt: Nýdek Hluchová

,,Blister Beetle“(Mylabris variabilis) Nějaký druh Majky ,,Blister Beetle“(Mylabris variabilis) Nějaký druh Majky. Nejvíc se podobá právě Mylabris variabilis Kopretina luční Výskyt: Mosty u Jablunkova, Šance

Skokan Hnědý Výskyt : Vendryně

Bajka O pyšném motýlovi 3. Žáby Přeletí louky, lesy kopce... A co to nevidí v potoce! Spousty očí, cákání vody... To mají žáby závody. Přeplout potok tam a zpět, připravit se, pozor teď! Jinde skokani, ropuchy i kuňky skáčou po hlavě do tůňky. Zahledí se babočka, žáby mu padlou do očka. Letí blíž, a stále níž... ,, Teď, motýle, se nebojíš?“ ,, Co bych se bál toho tvora? Není jak lesní potvora... Co ty o nich můžeš vědět? Umíš jen na kytce seděť!“ To se Mylabris urazila. Proto motýlovi zatajila, že žáby jsou hmyzožravé! Toť Babočce osudové... 1. Povím vám příběh motýla, který se loni na jaře, objevil u nás na faře. Smutně seděl na rámu, ,,Neboj se,“ já říkám mu. A otevřu okno vesele. Pak vylít na lán jetele. Růžové květy jeteliny, zahnaly rychle všechny splíny. Ten lán je ale u lesa. Babočce srdce zaplesá: ,,Co bych se nudil louce, když v lese to hučí divoce? Však najdu zdroje nektaru, já nebojím se nezdaru.“ Usedla na lopuchu O nebezpečí žádnou potuchu. Kouká jaký má kdo styl, kdo první navštíví cíl. Ale co se děje? V cíli se to mele... Všechny žáby, žbluňk do vody! Žeby dostávali body? Nene! všichni Plavou ke mne! Líbím se jím, motýl se dme Samou pýchou zkoprněl, Proto v čas neuletěl... Žabák, který závod vyhrál , Babočku s radostí sežral. 2. Ještěka Chvíli jen lítá po lese, najedou, stín se zatřese. To si ještěrka maličká, vhtěla jen užít sluníčka. Motýl se lekne, Na lístek sedne. Ještěrka je zvědavá, leč ptáka nepoznává ,, Křídla to má, zobák ne, Šest nožiček, jémine! Pojď sem ptáku, poleť blíž! No, snad se mě nebojíš!“ ,, Co potvoro nahnědlá?! Ty bys mě ráda snědla?“ Motýl tykadla natrčí, frnk! A letí nad smrčí... No a tak to dopadá, Když si někdo nedává Pozor na pusu a dme se, Pýchou kterou neunese...