Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_15_Skladba ZŠ praktická, 7.r. -TEMA: Shoda podmětu s přísudkem - procvičení ČÍSLO PROJEKTU: CZ /1.4.00/

2 ANOTACE

3 DOPLŇ KONCOVKU Lvi v klecích hlasitě řval_. Kluci šl_ na hřiště.
Malíři namaloval_ krásné obrazy. Ptáci poletoval_ z větve na větev. Prodavači prodával_ čerstvé ovoce. Kominíci čistil_ komíny. Žáci seděl_ v lavicích. Psi vyl_ na měsíc. Kuchaři vařil_ oběd. Řidiči vezl_ lidi do práce. Učitelé vítal_ děti.

4 DOPLŇ KONCOVKU Automobily závodil_ na okruhu v Brně. V
lese šuměl_ stromy. Obrazy visel_ na stěně. Stromy v lese se zelenal_. Vrtulníky letěl_ nad domy. Ručníky visel_ v koupelně. Ohně vesele praskal_. Kosatce na louce krásně voněl_. Všechny úkoly byl_ splněny. Okolní kopce se tyčil_ do veliké výšky.

5 DOPLŇ KONCOVKU Přehrady na jaře zadržel_ mnoho vody.
Pastelky ležel_ na stole. Květiny ve váze krásně voněl_. Střechy na domech se po dešti leskl_. Vrány na poli hlasitě krákal_. Včely hlasitě bzučel_. Lodě plul_ po moři. Víly vil_ věnečky. Kočky mňoukal_ na střeše. Babičky pletl_ dlouhé šály.

6 DOPLŇ KONCOVKU Vnoučata vele pobíhal_ okolo babičky. Kola
se kutálel_ z kopce dolů. Světla v oknech jasně zářil_. Pole se na jaře rychle zazelenal_. Žlutá kuřátka zobal_ zrní. Jablka už opadal_ ze stromů. V kravíně se narodil_ nová telátka. Miminka celou noc plakal_. Okna se leskl_ čistotou.

7 DOPLŇ KONCOVKU Šl_ jsme na výlet. Těšil_ jsme se na
prázdniny. Všichni odjel_ na dovolenou. Včera jsme si ve škole četl_. Všichni dostal_ z diktátu jedničku. Okopával_ jsme naše záhonky. Dnes jsme se všichni do školy těšil_. Nastoupil_ jsme do autobusu, který nás odvezl na hrad. Hrál_ jsme na schovávanou.

8 DOPLŇ KONCOVKU Děti se učil_ mluvit. Děti si chystal_
svačinu. Děti zvědavě pokukoval_. Děti šl_ s paní učitelkou na výlet. Děti si donesl_ do školky hračky. Děti si koupil_ jahodovou zmrzlinu. Děti rychle usnul_, protože celý den běhal_ venku. Oběd snědl_ děti s chutí. Děti uklidil_ hračky do krabice.

9 CITACE ČMOLÍKOVÁ, Simona; REMUTOVÁ, Pavla; SLAPNIČKOVÁ, Hana. Český jazyk pro 7. ročník zvláštní školy. Praha: SEPTIMA, 1996, ISBN


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace"

Podobné prezentace


Reklamy Google