Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.33_Hmyz Datum: 3.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.33_Hmyz Datum: 3."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.33_Hmyz Datum: Ročník: druhý Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Hmyz Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Výukový materiál je určen žákům druhých tříd a slouží k procvičování znalostí o hmyzu, který se u nás běžně vyskytuje. Žáci poznávají jednotlivé druhy hmyzu a určují, zda jsou pro člověka užitečné nebo škodlivé. Poznávají také, kde nejčastěji v přírodě sídlí.

2 M Z H Y Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Balejová.

3 Přečti si úvodní článek.
Hmyz se začíná u nás probouzet na jaře a nejvíce se s ním setkáváme v létě. Některé druhy hmyzu nás potěší, třeba motýli, slunéčka sedmitečná a hezcí brouci. Jiný hmyz je pro nás obtížný, například pavouci a mouchy. Každý živočich, i ten nejmenší, má však v přírodě své místo. Pokud nás neohrožuje, tak ho úmyslně neničíme.

4 Pojmenuj správně hmyz na obrázcích.

5 Kde určitý druh hmyzu nejčastěji sídlí?
Spoj čarou. VOSA ÚL PAVOUK MRAVENIŠTĚ VČELA HNÍZDO KLÍŠTĚ PAVUČINA KOMÁR U VODY MRAVENEC V LESE

6 Vyber hmyz, který může člověku nějak ublížit.
Vysvětli, jak a zda se před tím můžeme bránit. NEBEZPEČÍ PRO ČLOVĚKA

7 Hmyz může být také užitečný
Hmyz může být také užitečný. Například včela dává med a opyluje rostliny. Vylušti křížovku a vyprávěj, co víš o včele, která ti vyšla v tajence. R C L U V K T domácí zvíře, které dává mléko pták, který létá nad vodou jaká je mořská voda - obráceně mýtina - jinak zdravé jídlo s vitamíny hmyz, který létá nad vodou zvíře, které se chová pro kožešinu knížka s přehledem hub nebo map

8 Následuje řešení:

9 Pojmenuj správně hmyz na obrázcích.
Bělásek zelný Včela medonosná Čmelák zemní Moucha domácí Pavouk (sekáč rohatý) Střevlík kožitý Klíště obecné

10 Kde určitý druh hmyzu nejčastěji sídlí?
Spoj čarou. VOSA ÚL PAVOUK MRAVENIŠTĚ VČELA HNÍZDO KLÍŠTĚ PAVUČINA KOMÁR U VODY MRAVENEC V LESE

11 Vyber hmyz, který může člověku nějak ublížit.
Vysvětli, jak a zda se před tím můžeme bránit. NEBEZPEČÍ PRO ČLOVĚKA

12 Hmyz může být také užitečný
Hmyz může být také užitečný. Například včela dává med a opyluje rostliny. Vylušti křížovku a vyprávěj, co víš o včele, která ti vyšla v tajence. K R Á V A C E N L S O U Ž T domácí zvíře, které dává mléko pták, který létá nad vodou jaká je mořská voda - obráceně mýtina - jinak zdravé jídlo s vitamíny hmyz, který létá nad vodou zvíře, které se chová pro kožešinu knížka s přehledem hub nebo map

13 Zdroje: Uveřejněné odkazy [cit ]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: Vosa kreslená Zelený brouk Skokan Beruška Žlutý motýl Hnědý brouk Zelená moucha Pavouk Mravenec Mandelinka Plástev medu Modrý motýl Včela Med Kreslený pavouk Včela medonosná Čmelák zemní Bělásek zelný Moucha domácí Střevlík kožitý Pavouk (sekáč rohatý) Klíště obecné Tulipány Vysoká tráva Mraveniště Vosí hnízdo Vážka © Mgr. Pavla Balejová 2013


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.33_Hmyz Datum: 3."

Podobné prezentace


Reklamy Google