BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnost Bipartitní dialog v odvětvích.
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Podpora meziobecní spolupráce
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Personální strategie mezinárodní firmy
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě na změny důchodového systému Posilování bipartitního dialogu (BIDI 2) Praha, Sekce vzdělávání.
Soulad vzdělávací nabídky a požadavků trhu práce (?) Ing. Miloš Rathouský, sekce zaměstnavatelská,
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Informace o průběhu informačních seminářů a výsledcích strukturovaných rozhovorů za stranu zaměstnavatelů BP Stavebnictví I.
kulatý stůl 19. července 2011, C081, od hod
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Kariérové poradenství a podnikavost
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
Transkript prezentace:

BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému. Etapa II. BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR

Základní informace o projektu Nositel projektu: Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR Sociální partner: Českomoravská konfederace odborových svazů Zapojené bipartitní platformy: 8, 7 odvětví Odvětví: kultura, doprava, školství, stavebnictví, polygrafický průmysl, zemědělství, textilní-oděvní-kožedělní průmysl Knihovny: Kultura Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Odborový svaz pracovníků knihoven Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019 Etapa I Doba konání: 2013 – 2015 Přípravné a analytické činnosti, na které navázalo šetření v knihovnách v etapě II 30 seminářů, 3 konference 20 řízených rozhovorů s manažery knihoven Prognóza vývoje oboru knihovnictví (Národní vzdělávací fond) Pilotní projekt k přípravě na etapu II Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019 Etapa II Doba konání projektu: 1. únor 2016 – 31. leden 2019 Cíle projektu: Důchodová reforma – odchod do důchodu ve vyšším věku, prodloužení aktivního pracovního života 1/ zmírnit negativní dopady důchodové reformy 2) připravit budoucí generace na aktivní pracovní život ve vyšším věku 3) připravit zaměstnavatele na změny, které důchodová reforma přináší 4) udržitelnost zaměstnanců na pracovních pozicích Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019 Dílčí cíle Zjistit oblasti, které by mohly být problematické z hlediska udržení pracovníků na pozicích ve vyšším věku zajištění kvalitní a relevantní datové základny jako výchozího inf. zdroje Nalezení, navržení vhodných opatření pro vybrané pozice Přenesení informací cílové skupině (knihovníci) Realizace odvětvového sociálního dialogu, který povede k přípravě odvětví na změny důchodového systému (spolupráce sociálních partnerů) Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019 Průběh projektu 3 fáze Šetření v knihovnách (2016/2017) Jednání u kulatých stolů (2017/2018) Informačně diskuzní semináře pro odbornou veřejnost a oborová konference (2018, 2019) Závěrečná konference projektu 24. 1. 2019 Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Zajištění kvalitních a relevantních dat Šetření 3 knihovnických pozic Knihovník v knihovně pro děti Referenční knihovník Katalogizátor Zapojené knihovny: městské knihovny krajské vědecké knihovny Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019 Metody v projektu 3 pilotně ověřené metody (z etapy I) CUTe (měření dovedností, schopností, motivace respondentů) Barvově slovní Asociační Technika (BSAT) (měření pracovních návyků) LEA (řízený rozhovor s managementem) Nově vytvořená metoda Měření prostředí, ve kterém se pozice zpravidla nachází) Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Informace k vyhodnocení měření Vyhodnocení dat odborníky na použité metody Výstupy z měření využity pro formulování závěrů za každou šetřenou pracovní pozici vstupní témata pro kulaté stoly 7 kulatých stolů za každou pozici 21 kulatých stolů celkem Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019 Kulaté stoly Účastníci knihovníci, manažeři z knihoven, zástupci odborů, odborníci z jiných oborů (ergonom, psycholog…) Program jednání přednášky odborníků na dané téma následná diskuze – výstupy z šetření a zkušenosti z praxe Cíl pojmenování problematických oblastí návrhy opatření a doporučení na změny v oblastech, kde byly měřením nalezeny překážky Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Informačně diskuzní semináře Celkem 12 seminářů Program informace o projektu a jeho realizaci v knihovnách závěry z šetření, z jednání u kulatých stolů přednáška odborníka na vybrané téma dle zájmu cílové skupiny Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019 Témata, oblasti k řešení z hlediska udržitelnosti zaměstnanců na jejich pozicích Ergonomie Syndrom vyhoření Komunikace, pozitivní manipulace Ohodnocení, benefity Získávání a udržitelnost mladé generace Mezigenerační soužití, mentoring Vzdělávání Trénink kognitivních funkcí Budoucnost profese (z pohledu jednotlivých pozic) Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019 Realizace opatření Zaměstnavatelé ve spolupráci s odbory Ergonomie pracoviště Nabídka benefitů (úprava pracovní doby, sick days…) Vzdělávání (odborné, měkké kompetence, právní povědomí…) Age management (mezigenerační soužití, mentoring…) Zaměstnanci Ergonomie - dodržování doporučených přestávek, cvičení Zájem o vzdělávání Legislativní změny (platové tarify, škála možných benefitů…) Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019 Opatření, doporučení Prezentace ze seminářů a výstupy z kulatých stolů – web SKIPu Ergonomie Prevence syndromu vyhoření Zaměstnanecké benefity, seznam benefitů poskytovaných v knihovnách Komunikace s problematickým klientem Brožura k projektu za BP Kultura - knihovny www.skipcr.cz/akce-a-projekty/projekty-nabidky-sluzby Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019 Společným postupem sociálních partnerů k řešení klíčových témat v odvětvích Období: 1. 2. 2019 – 31. 1. 2022 Sociální partneři Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Odborový svaz pracovníků kultury a ochrany přírody Klíčové téma: syndrom vyhoření Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019

Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019 Děkuji za pozornost Kontakty za projekt v knihovnách: Národní knihovna ČR Knihovnický institut Ing. Dana Smetanová, dana.smetanova@nkp.cz, 221 663 191 Mgr. Vladana Pillerová, vladana.pillerova@nkp.cz, 221 663 330 Závěrečná konference, hotel Olšanka, Praha 3, 24. 1. 2019