Doprava a kvalita ovzduší v Brně „Umíme ji ovlivnit?“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Advertisements

Vyhláška č. 205/2009 Sb., o zjišťování emisí ze stacionárních zdrojů a o provedení některých dalších ustanovení zákona o ochraně ovzduší.
MŽP odbor ochrany ovzduší
Nařízení vlády č. 352/2002 Sb., kterým se stanoví emisní limity a další podmínky provozování spalovacích stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší.
Ochrana Ovzduší Přednáška 3
§ Nařízení vlády č. 350/2002 Sb.. kterým se stanoví imisní limity a podmínky a způsob sledování, posuzování, hodnocení a řízení kvality ovzduší.
Investice do ekologizace průmyslu workshop MSK, Ostrava
CÍLE A HLAVNÍ ZMĚNY V NÁVRHU NOVÉHO ZÁKONA O OCHRANĚ OVZDUŠÍ SENÁT Parlamentu České republiky Výbor pro územní rozvoj, veřejnou zprávu a životní prostředí.
Krajská hygienická stanice Moravskoslezského kraje se sídlem v Ostravě
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
MSEK – sdružení právnických a fyzických osob, které podnikají převážně na území Moravskoslezského kraje v odvětvích energetického průmyslu. Klastr sdružuje.
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
Návrh nového zákona o ochraně ovzduší z pohledu provozovatele zdrojů znečišťování ovzduší Senát PČR, 16.února 2010 Petr BARANEK Ředitel pro životní prostředí,
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
ADMINISTRATIVNÍ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ JUDr. Michal Bernard MŽP ČR, odbor ochrany ovzdu ší Seminář Návrh nového zákona o ochraně ovzduší.
Je Spalovna nebezpečných odpadů v Plzni s. r. o
Brand Energie CZT Brandýs nad Labem.
Čtyři významné průmyslové podniky věnovaly kraji 10 mil
Aktivní přístup kraje z hlediska ochrany ovzduší , Clarion Congress Hotel Ostrava náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.
Koncentrace znečišťující příměsi v ovzduší
Požadavky na vypracování rozptylových studií
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
EKONOMICKÉ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ Seminář v Senátu PČR „Návrh nového zákona o ochraně ovzduší“ 16. února 2010 Odbor ochrany ovzduší.
W orkshop IMPEL PIAQ Srovnávací program pro kvalitu standardů kvality ovzduší v průmyslově znečištěných oblastech 14. – Praha, ČIŽP.
Ing.Miroslava Rýparová
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu agentury CENIA.
Partyzánské náměstí Ostrava tel.: fax: Projekty EU na Zdravotním ústavu Ostrava „Identifikace průmyslových zdrojů“
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
Novela zákona o ochraně ovzduší Připravena na základě poslanecké iniciativy poslanců: Pavla Drobila Kristýny Kočí Pavola Lukši Jakub Achrer, OOO MŽP 20.
ROZBOR UDRŽITELNÉHO ROZVOJE ÚZEMÍ ENVIRONMENTÁLNÍ PILÍŘ Ostrava Ing. Jiří Krist.
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
Ing. Tomáš Baloch ZEVO Praha Malešice
VYBRANÉ PARAMETRY ZDROJŮ V PROJEKTU OBNOVY ZDROJŮ ČEZ Michal Říha, ČEZ, a. s. 29. listopadu 2005.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Energetika Most 2015 Dopad legislativy EU v oblasti ochrany ovzduší na možnosti využití hnědého uhlí v ČR Ing. Martin Hájek, Ph.D. 2. června 2015, Hotel.
Hodnocení životního prostředí ČR v kontextu The European Environment: State and Outlook 2015 Tereza Ponocná CENIA, česká informační agentura životního.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
ZEVO SAKO Brno, a.s. jako součást imisního prostředí
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Jan Koubský, Environmental manager Říjen 2008 Měření emisí a imisí pachových látek Jednání Pracovní skupiny snižování zápachu, Štětí.
Sdružení podnikatelů v teplárenství Tisková konference Teplárny se připravují na splnění přísných emisních limitů Ing. Mirek Topolánek 12.
Mgr. Robert Skeřil, Ph.D. Český hydrometeorologický ústav pobočka Brno V YHODNOCENÍ KVALITY OVZDUŠÍ V J IHLAVĚ ZA ROKY
Mgr. Robert Skeřil, Ph.D. Český hydrometeorologický ústav pobočka Brno V YHODNOCENÍ KVALITY OVZDUŠÍ V J IHLAVĚ ZA ROKY 2010 – 2014.
Reaktor na odstranění organických plynných látek D. Jecha
Ostravice, Obsah přednášky Průmyslové činnosti v režimu IPPC v MSK Monitoring emisí látek znečišťujících ovzduší Prezentace výsledků monitoringu.
OVZDUŠÍ BEZ HRANIC Projekt měření ovzduší na školách
Ministerstvo průmyslu a obchodu, 24. listopadu 2016
Česká inspekce životního prostředí
Nový zákon o ochraně ovzduší
INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ SMĚRNICE IPPC: NEJLEPŠÍ POSTUPY
Podpora provozu sekundárních DeNOx opatření
BAT - BREF Jejich rozsah
Velká spalovací zařízení Průběh fóra podle čl
Vyhodnocení měření kvality ovzduší v Jihlavě
„Take a Breath! – Adaptation Actions to reduce adverse health impacts of air pollution“ „Nadechni se! – Aktivity směřující ke zmírnění zdravotních dopadů.
Rozvoj metod mapování, zejména na evropské úrovni
EMISNÍ INVENTURA TĚŽKÝCH KOVŮ
ÚZEMNÍ PROGRAM SNIŽOVÁNÍ EMISÍ A IMISÍ ZNEČIŠŤUJÍCÍCH LÁTEK DO OVZDUŠÍ PRO SPRÁVNÍ ÚZEMÍ ZLÍN – ZLÍNSKÝ KRAJ ČHMÚ, pobočka Brno
Národní program snižování emisí České republiky
Nařízení o Evropském registru úniků a přenosů znečišťujících látek
Registr spaloven odpadů
„Územní program snižování emisí a imisí znečisťujících látek do ovzduší Zlínského kraje“ řešitelské pracoviště ČHMÚ pobočka Brno.
Možnosti zvýšení účinnosti záchytu SO2 v rozprašovacím
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Oblasti se zhoršenou kvalitou ovzduší v r. 2002
STUDIE PROVEDITELNOSTI ZAVEDENÍ NÍZKOEMISNÍ ZÓNY NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA „Tento projekt je spolufinancován Státním fondem životního prostředí.
Reprezentativní stanice pro hodnocení kvality ovzduší v aglomeracích České republiky Jan Sládeček, ISKO.
Příprava BREF NAKLÁDÁNÍ S TĚŽEBNÍMI ODPADY – aktuální informace
Hodnocení podílů zdrojů znečišťování ovzduší na imisní situaci na území ČR - projekt ve spolupráci s Českým svazem zaměstnavatelů v energetice RNDr. Jiří.
Transkript prezentace:

Doprava a kvalita ovzduší v Brně „Umíme ji ovlivnit?“ Magistrát města Brna, odborné diskusní fórum, hotel Avanti Brno, 26.10.2018 Doprava a kvalita ovzduší v Brně „Umíme ji ovlivnit?“ Jak přispívá ZEVO k znečištění ovzduší v Brně ? RNDr. Jana Suzová Environmentální specialista

Složení spalin a znečišťujících látek Výstup z autorizovaného měření kotle K3 Sledované znečišťující látky vyjádřené jako 100%

Plnění emisních limitů Při vymezování BAT – EL nebyla zohledněna celková nejistota měření, zejména ta část vyplývající z on-line kalibrace přístrojů QAL2). Jak mohou členské země stanovit EL založené na hodnotách BAT EL, jejichž úroveň shody nebyla ověřena normami, týkajících se nejistoty měření. V rámci revize WI – BREF vyplývá, že výkony monitorovacích technik – analyzátorů dostupných na trhu, nesplňují požadavky pro sledování emisních limitů dle Směrnice o průmyslových emisích, které jsou povinné s ohledem na max. míru nejistoty.

Relativní nejistoty měření CO v % Odvětví spalování odpadů má z průmyslových odvětví stanovené nejnižší emisní úrovně a minimalizuje dopad na ŽP a zdraví lidí. Zavedením všech nízkých rozmezí BAT – EL a všech vysokých hodnot BAT – EL tj. 250 % z půlhodinového EL by vyžadovalo zařízení, které v současné době neexistuje. Kalibrační plyny s velmi nízkými koncentracemi a dobrou přesností nejsou k dispozici. Současná situace požadavek na velmi nízké emise při vysoké nejistotě měření. Budoucí situace - velmi nízké emise s vysokou mírou nejistoty, která je v oblasti nemožnosti testování – kalibrace. Správní rizika - provozovatel by mohl být stíhán z důvodu překročení hodnot v oblasti nejistoty měření (tyto hodnoty nelze prokázat). Čím je měřená koncentrace nižší, tím bude větší nejistota měření – odpovídající křivka je exponenciální (viz graf). Křivka znázorňující relativní nejistotu v závislosti na koncentraci znečišťující látky byla stanovena v rámci mezilaboratorních srovnávacích testů během 9ti týdnů, na které současně pracovalo 12 laboratoří, z nich každá použila 2 referenční monitorovací systémy.

Relativní nejistoty měření TZL v % Autoři zprávy INERIS pro dokument WI BREF jsou členy CEN (Evropský výbor pro normalizaci). Nejistota měření dle Směrnice 2010/75/EU je stanovená na úrovni 20 % při současné denní hodnotě EL 10 mg/m3. Tato nejistota vyhovuje pouze u koncentrací prachu na 50 mg/m3. Analýza protokolu o zkoušce QAL2 potvrzuje nemožnost vytvoření kalibrační funkce pro koncentraci nižší než 5 mg/m3. INERIS důrazně doporučuje, aby nedošlo ke snížení denní hodnoty EL pro TZL pod současnou hodnotu 10 mg/m3. Snížení emisí prahové hodnoty vyžaduje značné investice – přídavná zařízení + významná spotřeba činidel. Dodatečné náklady způsobené snížením EL prachu z 10 na 5 mg/m3 v zařízení se dvěma linkami tj. dva kotle spalující 100 000 t/rok se suchým čištěním spalin a dvojitou filtrací vyjádřili autoři INERIS při započítání zvětšení filtrační plochy přidáním ventilátorů investičních nákladů, provozních nákladů, pojištění, spotřeba energie a odvoz tuhých zbytků. výhoda – pokles průměrných koncentrací z 1,4 na 0,7 mg/m3, tj. záchyt 368 kg/rok náklady – na 1 kg nově zachyceného prachového podílu ze spalin představují 1649,7 EUR/kg

Projekt OHB II – Linka K1 vliv revize BREF K2 181,2 mg NOx/m3 (127,7 t/2017) K3 175,1mg NOx/m3 (112,7 t/2017) K1 0 mg NOx/m3 (0 t/2017) Suma NOx 240,4 t/2017 Stávající stav K2 181,2 mg NOx/m3 (127,7 t/rok) K3 175,1mg NOx/m3 (112,7 t/rok) K1 80mg NOx/m3 (51,8 t/rok) Možný budoucí stav Suma NOx 292,2 t/rok K2 120 mg NOx/m3 (77,76 t/rok) K3 120mg NOx/m3 (84,58 t/rok) Možný budoucí stav MŽP K1 120mg NOx/m3 (77,24 t/rok) Suma NOx 239,6 t/rok

Imisní příspěvky NOx ZEVO SAKO Brno, a.s. po dostavbě kotle K1 Imisní zatížení stávajícího území vyhodnoceno na základě § 11, bod 6 zákona č. 201/2012 Sb. (průměr hodnot koncentrací pro území o velikosti 1km2 za předchozích 5 let. Průměrné roční koncentrace NO2 v předmětné lokalitě – nejvyšší stanovená je na úrovni 33,8 µg/m3 tj. na úrovni 85 % imisního limitu (40 µg/m3). Podíly jednotlivých typů zdrojů na imisním zatížení: Automobilová doprava 68 % Malé zdroje 21 % Velké spalovací zdroje 3 % Dálkový transport 8 % Pro emisní limit ZEVO 200 mg/m3 představuje příspěvek SAKO v předmětné lokalitě 0,1 µg/m3, což je 0,29 % ke koncentraci v dané lokalitě Pro emisní limit ZEVO 120 mg/m3 by nejvyšší imisní příspěvek SAKO v předmětné lokalitě činil 0,07 µg/m3, což je 0,2 % ke koncentraci v dané lokalitě Stávající koncentrace 33,8 µg/m3…… po dostavbě 3. kotle ( EL 120 mg/m3) koncentrace imisní v předmětné lokalitě 33,77 µg/m3 tj. zlepšení o 0,09 % ke koncentraci v dané lokalitě ZEVO SAKO není dominantní zdroj znečišťování v dané lokalitě a zpřísnění provozních podmínek pro znečišťující látku NOx nepřinese žádné snížení imisního zatížení v dané lokalitě.

Posouzení změn v imisním zatížení ze ZEVO vlivem nových emisních limitů

Posouzení změn v imisním zatížení ze ZEVO vlivem nových emisních limitů

Změna stavu 1989 - 2009 1905 - 1941 2010

Děkuji Vám za pozornost RNDr. Jana Suzová environmentální specialista tel.      +420 548 138 155 mobil:  +420 604 221 413 e-mail: suzova@sako.cz http://www.sako.cz Tel. č.: 548 138 111 Fax: 548 138 102