Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Jaké je místo knihovny ve vzdělávacím procesu vysoké školy? Hana Landová SIC ČZU v Praze Celostátní porada vysokoškolských knihoven a 10. listopadu.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tělesa –Hranol Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
Matematická gramotnost v realizovaných projektech
Tematicky zaměřený kulatý stůl
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_inovace 7_07
PREZENTACE K VĚDECKÉMU KOLOKVIU I, II, III
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník - obdélník
Plánování ve školní tělesné výchově
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
METODIKA ZAVÁDĚNÍ UIS NA JINÝCH UNIVERZITÁCH
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
TVORBA A UŽITÍ TABULKY Mgr. Alena Ščuková
Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma klid a pohyb
MATEMATIKA a VÚP RNDr. Eva Zelendová
Kvalitativní výzkum Vybrané otázky: Proč kvalitativní výzkum?
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.

WORD Číslování stránek
Pedagogická komunikace 4. lekce: Verbální komunikace: kladení otázek
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_71
Co se ztratilo a co to způsobí ?
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Přírodní vědy DUM 15 KOLOBĚH VODY
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 7_09
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Gymnasium Jižní Město Praha
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vítejte na dnešním workshopu
Z0027 GEOGRAFICKÁ ANALÝZA TRHU PRÁCE
WORD Vkládání obrázků a klipartů
Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl
WORD Tabulky - ohraničení
Informatická školení F1 Office Pro Plus
Stanislava Andršová Josef Vlach
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ29 Excel – funkce Počet období.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ26 Excel – funkce Současná hodnota.
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
KURIKULUM PRO VŠECHNY R. Votavová /
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Tereza Bížová Představení se.
Vybrané cíle projektu KIPR
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
ydewůd,ůwl registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/16_32/
Revize kurikulárních dokumentů pro všeobecné a
Transkript prezentace:

Jak na články? Regionální konference 2009 Jan Šperl Titulní strana prezentace.

Metodický portál v novém www.rvp.cz Strana s připraveným nadpisem pro případné doplnění další grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 2

Specifika informativních článků články informující o : zajímavých místech a akcích důležitých změnách ve školství přináší informace ze zahraničí, z okolí školy a školských zařízení informuje o zajímavých publikacích či kurzech zaměřených na pedagogické pracovníky.

Specifika teoretických článků vytvoření teoretického článku vyžaduje určité znalosti a pedagogickou zkušenost ideálním teoretickým článkem je inspirativní a motivující text, podporující tvořivé přístupy a řešení. zobecňuje fakta, a vytváří tak kvalitní základnu pro praxi text, který propojuje pedagogickou teorii s praxí, klade neobvyklé otázky a hledá inovativní odpovědi pracují s informacemi z různých zdrojů může obsahovat předpoklad, analýzu, diskusi, argumentaci a z nich plynoucí závěry

Specifika praktických článků přímo popisuje výukové aktivity klíčovou vlastností všech praktických článků je jejich propojení se strukturou rámcových vzdělávacích programů ideálním praktickým článkem není návod jak učit, ale inspirace k odlišnému přístupu k hodinám měly by podporovat aktivitu žáků, nabízet souvislosti, klást otázky a vést k dalším činnostem. Pro inspiraci doporučujeme podívat se na již publikované články. Konkrétní příklady vám pomohou blíže porozumět systematickému roztřídění článků do vytvořených sekcí. Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 5

Aktivita : Specifika jednotlivých podtypů článků pro inspiraci doporučujeme podívat se na již publikované články konkrétní příklady vám pomohou blíže porozumět systematickému roztřídění článků do vytvořených sekcí Na metodickém portálu, v sekci základního vzdělávání, vyhledejte následující podtypy článků a charakterizujte je: (15 minut) Dana Foltová: Země Nikde a mořská příšera Aisis o.s. : Cvičení k rozvoji orientace Eva Krejčová : Osvědčilo se v hodinách matematiky Hana Kühnlová: Škola pro udržitelný rozvoj – výzva všem VÚP: Učební osnovy - komentář Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 6

Specifika jednotlivých podtypů článků Na metodickém portálu, v sekci základního vzdělávání, vyhledejte následující podtypy článků a charakterizujte je: Dana Foltová: Země Nikde a mořská příšera (praktický článek, inspirace) Aisis o.s. : Cvičení k rozvoji orientace (praktický článek, příklad) Eva Krejčová : Osvědčilo se v hodinách matematiky (praktický článek, zkušenost) Hana Kühnlová: Škola pro udržitelný rozvoj – výzva všem (teoretický článek, aplikace) VÚP: Učební osnovy – komentář (teoretický článek, odbornost) Více o jednotlivých podtypech článků naleznete v manuálu pro autory Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 7

Teoretické články Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. 8

Praktické články Prázdná strana se záhlavím a zápatím pro případné doplnění grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod.

Základní textová strana. 10

Informace pro autory Článků

Vývojová stadia uživatele nového editačního systému … toto se Vám určitě nestane: Základní textová strana.

Editační prostředí - modul články Strana s připraveným nadpisem pro případné doplnění další grafiky či textu, např. pro umístění grafů, tabulek apod. http://www.youtube.com/watch?v=c8LxscnmdNY&feature=related 13

Editační prostředí http://clanky.rvp.cz/wp-admin/admin.php?page=autor_prispevky

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST!