Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Mgr. Miroslav Prchal, DiS. BRNO, OLOMOUC 2013
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
TÍSŇOVÁ PÉČE A JEJÍ VYUŽITÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
SOCIÁLNÍ SLUŽBY
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov pro seniory Chotěboř. Z historie  Město Chotěboř již několik let uvažuje o výstavbě zařízení pro seniory.  Původní záměr výstavby domu s pečovatelskou.
Sociální péče o OZP. Krom již zmíněné sociálně právní ochrany OZP spočívá hlavně v poskytnutí: A) sociálních služeb B) Sociálních dávek C) Kompenzačních.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Příspěvek na péči MUDr. Jarmila Lamková MUDr. Jarmila Lamková Ministerstvo práce a sociálních věci, Ministerstvo práce a sociálních věci, odbor posudkové.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Služby pro seniory žijící v rodině nebo vlastní domácnosti.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež. poskytují ambulantní, popřípadě terénní služby dětem ve věku od 6 do 26 let ohroženým společensky nežádoucími.
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová. Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení – sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným,
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Pečovatelská služba.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
Sociálně terapeutické dílny
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Terénní programy.
Terapeutické komunity
Krizová pomoc.
Ing. Stanislava Správková
Úhrady zdravotní péče v sociálních zařízeních
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Azylový dům pro rodiny s dětmi
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Potřebnost sociálních služeb ve městě Veltrusy 26. 7. 2018 BDO Advisory s.r.o.

Obsah Účel setkání Vymezení sociálních služeb Nejpotřebnější cílové skupiny Nejpotřebnější sociální služby

Proč se zde dnes setkáváme? Zjištění potřebnosti sociálních služeb ve městě Veltrusy. V souvislosti s realizací Studie potřebnosti a stanovení rozsahu sociálních služeb. Zpracovává se v rámci projektu „Moderní a otevřený úřad Veltrusy“ financovaného z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost. Strana 3

Co jsou sociální služby? Sociální služba je činnost nebo častěji více činností, které poskytují odborníci s odpovídající kvalifikací osobám v nepříznivé sociální situaci nebo touto situací ohroženým. Cílem sociální služby je pomoci těmto osobám při jejich začlenění do společnosti a zabránit jejich sociálnímu vyloučení. Sociální služba se nerovná sociální dávce nebo podpoře. Sociální služby jsou poskytovány v pobytové, ambulantní a terénní formě. Celkem 33 druhů sociálních služeb. Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách. Vyhláška č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách.

Co jsou sociální služby? Poskytovány za úplatu nebo bezplatně. Možnost zažádat o příspěvek na péči. Určen osobám, které z důvodu dlouhodobě nepříznivého zdravotního stavu potřebují pomoc jiné fyzické osoby při zvládání základních životních potřeb v rozsahu stanoveném stupněm závislosti. Výše příspěvku na péči pro osoby starší 18 let činí za kalendářní měsíc: 880 Kč, jde-li o stupeň I (lehká závislost); 4 400 Kč, jde-li o stupeň II (středně těžká závislost); 8 800 Kč, jde-li o stupeň III (těžká závislost); 13 200 Kč, jde-li o stupeň IV (úplná závislost).

Vybrané cílové skupiny Senioři; Osoby se zdravotním postižením; Rodiny s dětmi; Mládež; Osoby ohrožené závislostí nebo závislé na návykových látkách. Nejedná se o úplný výčet cílových skupin sociálních služeb, dále např. etnické menšiny, osoby v krizi, oběti trestné činnosti, osoby žijící v sociálně vyloučených komunitách či osoby bez přístřeší.

Vybrané druhy sociálních služeb Pečovatelská služba; Osobní asistence; Denní stacionáře; Domov pro seniory; Tísňová péče; Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež; Domovy se zvláštním režimem; Odlehčovací služby; Terénní programy.

Pečovatelská služba Poskytuje se v terénní nebo ambulantní formě osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, a rodinám s dětmi, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Za poskytování pečovatelské služby hradí osoby úhradu za základní činnosti v rozsahu stanoveném smlouvou. Dostupní poskytovatelé: Dům Kněžny Emmy ‒ domov pro seniory (Neratovice); Sociální služby města Kralupy nad Vltavou, příspěvková organizace (Kralupy nad Vltavou); Město Velvary (Velvary).

Osobní asistence Služba se poskytuje výhradně v terénní formě osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Za poskytování osobní asistence hradí osoby úhradu za základní činnosti v rozsahu stanoveném smlouvou. V současnosti žádní dostupní poskytovatelé.

Denní stacionáře Služba se poskytuje výhradně v ambulantní formě osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku nebo zdravotního postižení a osobám s chronickým duševním onemocněním, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. Za poskytování služeb v denních stacionářích hradí osoby úhradu za základní činnosti v rozsahu stanoveném smlouvou. Dostupní poskytovatelé: Alzheimercentrum Zlosyň o.p.s. (Vojkovice); Dům Kněžny Emmy ‒ domov pro seniory (Neratovice); Národní ústav duševního zdraví (Klecany).

Domov pro seniory Služba se poskytuje výhradně v pobytové formě osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. Za pobytové služby poskytované v domovech pro seniory hradí osoba úhradu za ubytování, stravu a za péči poskytovanou ve sjednaném rozsahu. Dostupní poskytovatelé: ČERVENÝ MLÝN VŠESTUDY, poskytovatel sociálních služeb (Veltrusy); Domov pro seniory Hortenzie (Bořanovice); Centrum seniorů Mělník, příspěvková organizace (Mělník); Diakonie ČCE ‒ středisko v Krabčicích (Roudnice nad Labem); Amfion sanatorium, s.r.o. (Mělník); Domov důchodců Roudnice nad Labem, příspěvková organizace (Roudnice nad Labem); Dům Kněžny Emmy ‒ domov pro seniory (Neratovice); Domov pro seniory Ďáblice (Praha); Senior-komplex s.r.o. (Lužec nad Vltavou, Mělník); Domov pro seniory Kobylisy (Praha).

Tísňová péče Služba se poskytuje výhradně jako terénní služba, určena osobám, jejichž zdraví nebo život jsou ve stálém a vysokém ohrožení tím, že se náhle zhorší jejich zdravotní stav nebo schopnosti. Uživatelé služby jsou za pomoci elektronických zařízení v nepřetržitém hlasovém a elektronickém kontaktu s odborným personálem. Za poskytování tísňové péče hradí osoby úhradu za základní činnosti v rozsahu stanoveném smlouvou. V okolí města Veltrusy se nenacházejí žádná zařízení nabízející sociální službu tísňová péče. Ovšem s ohledem na charakter této sociální služby není podstatné, kde se zařízení poskytovatele nachází.

Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Služba se poskytuje v ambulantní, případně terénní formě dětem ve věku od 6 do 26 let, které jsou ohroženy společensky nežádoucími jevy. Sociální služby v nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež se poskytují bez úhrady nákladů. Dostupní poskytovatelé: Farní charita Kralupy nad Vltavou (Kralupy nad Vltavou).

Domovy se zvláštním režimem Služba se poskytuje výhradně v pobytové formě osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního onemocnění nebo závislosti na návykových látkách, a osobám se stařeckou, Alzheimerovou demencí a ostatními typy demencí, které mají sníženou soběstačnost z důvodu těchto onemocnění, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby. Za pobytové služby poskytované v domovech se zvláštním režimem hradí osoba úhradu za ubytování, stravu a za péči poskytovanou ve sjednaném rozsahu.

Domovy se zvláštním režimem Dostupní poskytovatelé: Alzheimercentrum Zlosyň o.p.s. (Vojkovice); Národní ústav pro autismus, z.ú. (Libčice nad Vltavou, Praha 8); Amfion sanatorium, s.r.o. (Mělník); Diakonie ČCE ‒ středisko v Krabčicích (Krabčice); Centrum seniorů Mělník, příspěvková organizace (Mělník); Domov důchodců Roudnice nad Labem, příspěvková organizace (Roudnice nad Labem); Dům Kněžny Emmy ‒ domov pro seniory (Neratovice); ALZHEIMER HOME z.ú (Praha); Senior-komplex s.r.o. (Lužec nad Vltavou, Mělník); Domov pro seniory Ďáblice (Praha); Domov Slaný, poskytovatel sociálních služeb (Slaný); Domov pro seniory Kobylisy (Praha); Domov Alzheimer Roztoky u Prahy z.ú. (Roztoky); Oblastní spolek Českého červeného kříže Praha 9 (Praha); Domov seniorů Fénix, s.r.o. (Horoměřice); Ústřední vojenská nemocnice Praha (Praha).

Odlehčovací služby Služba se poskytuje v terénní, ambulantní nebo pobytové formě osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, o které je jinak pečováno v jejich přirozeném sociálním prostředí. Cílem služby je umožnit pečující fyzické osobě nezbytný odpočinek. Za poskytování odlehčovacích služeb hradí osoby úhradu za základní činnosti v rozsahu stanoveném smlouvou. Dostupní poskytovatelé: Centrum seniorů Mělník, příspěvková organizace (Mělník); Sociální služby města Kralupy nad Vltavou, příspěvková organizace (Kralupy nad Vltavou); Domov pro seniory Kladno (Kladno); Vítej ... o.p.s. (Hřebeč); Národní ústav pro autismus, z.ú. (Praha); Centrum sociálních služeb Nebušice (Praha); Pečovatelské centrum Praha 7 (Praha).

Terénní programy Služba se poskytuje výhradně v terénní formě osobám, které vedou rizikový způsob života nebo jsou tímto způsobem života ohroženy. Terénní programy se poskytují bez úhrady nákladů. V současnosti žádní dostupní poskytovatelé.

Všem zapojeným osobám děkujeme za spolupráci. KONTAKT: Ing. Karolína Kostelecká Consultant Mobil: +420 734 165 058 E-mail: karolina.kostelecka@bdo.cz BDO Advisory s.r.o., česká společnost s ručením omezeným je členem BDO International Limited (společnosti s ručením omezeným registrované ve Velké Británii) a je součástí mezinárodní sítě nezávislých členských firem BDO. BDO je obchodní značka sítě BDO a každé členské firmy. www.bdo.cz