Osobní stránky zaměstnanců JU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak publikovat na fakultním webu ZSF Krátký návod Autor: Václav Vonášek.
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S2_15.
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
ZÁKLADY PRÁCE S QUIZLETEM Multiplatformní aplikace pro výuku i samostudium.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Vkládání hypertextových odkazů Co se všechno naučíme??? Co je to hypertextový.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
2. cvičení z KIV/ZI Webnet. Náplň cvičení Univerzitní www stránky Portál a STAG Webmail Koleje, menzy a knihovna Diskový prostor.
Název materiálu: Internetová úložiště Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 5.třída Vyučovací předmět:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s grafickým programem GIMP Co se všechno naučíme??? Tvorba.
Elektronická přihláška Studenti z ČR a SR použijí tento formulář ! Studenti bez rodného čísla použijí tento formulář !
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
HTML HyperText Markup Language Je to značkovací jazyk používaný na tvorbu webových stránek, které jsou propojeny hypertextovými odkazy. Je hlavním z.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Internetové stránky Co se všechno naučíme???
Postup stáhnutí a instalace programu ActivInspire legální cestou Prezentaci spustíte stisknutím klávesy F5.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Co nového ve VVIS Tereza Černá
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Software Licence a distribuce Karel Nymsa Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník 2016/17. Základní informace – záložka „studentům“ 1.Studijní řády a.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Grafická úprava prezentace
Tutoriál ~ eKnihy Stahování
Základní pojmy pro práci s OS Windows
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
1/15 - Úvodní stránka, registrace Rezervační systém PRO TRAVEL CK
Jak zveřejnit článek přes Webpublisher ?
Elektronická přihláška
Tvorba jednoduché tabulky - rozvrh
Postup pro aktualizaci seznamu doporučené literatury a učitelů uvedených u předmětu ve studijní agendě STAG.
1. Tlačítko START 2. Podrobnější hledání 3. Zařízení a tiskárny 4
Číslo v digitálním archivu školy
Excel – tabulkový procesor
Informatika – Test č.4 VY_32_INOVACE_18
Pracovní skupiny Pracovní skupiny slouží ke sdílení soukromé složky (vzorů, adresářů, příprav, archivu, sestavených dokumentů, seznamů a nastavení) s jinými.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Tvorba webových stránek - hyperlink
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Vkládání záznamů do databáze OBD
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Stahování eBooks ~ Podrobný průvodce prvním stahováním
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
E-SHOP: Uživatelská příručka
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Postup pro podávání žádosti do výběrového řízení o dotaci- pořízení, zachování a obnovu hodnot místního kulturního, národního a historického povědomí z rozpočtu.
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Na co myslet při podávání přihlášky do výběrového řízení pro poskytnutí účelové dotace z rozpočtu statutárního města Ostravy.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Firemní brožura Tohle je skvělé místo pro cíle společnosti.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno,
Tvorba webových stránek - úvod
Word Základy Wordu. Word Základy Wordu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Wordu Ověřeno.
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Informatika – Základní operace s buňkami
Portál - role studenta v informačním systému STAG
Transkript prezentace:

Osobní stránky zaměstnanců JU Krátký návod Autor: Václav Vonášek

Význam osobních stránek Osobní stránky mají dvojí určení: Osobní prezentace pracovníka Snadno a rychle si upravíte údaje, které o sobě chcete prezentovat veřejně Rychlá a jednoduchá publikace informací pro studenty Snadno a rychle vložíte nebo vytvoříte informace pro studenty (soubory, podklady, html stránky) 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Editace osobních stránek  11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Podmínky Stránku máte připravenou, stačí ji již jen upravovat Vyplnili jsme za Vás většinu údajů Jste osobně zodpovědni za obsah Vašich osobních stránek Doporučujeme používat prohlížeč Mozilla Firefox nebo Netscape Navigator Nedoporučujeme používat Microsoft Internet Explorer (MSIE) 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Přihlášení Nejdříve je třeba se přihlásit do portálu ZSF nebo jiné fakulty například na odkaze http://www.zsf.jcu.cz. Jméno a heslo Vám sdělí sekretářka katedry nebo oddělení V pravém horním rohu klepněte na odkaz přihlášení 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Zadání jména a hesla 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Toto se objeví na obrazovce 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Přejděte na „moje složka“ 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Úprava existující stránky Po přechodu na osobní stránku stiskněte záložku „úpravy“ Objeví se formulář k vyplnění. Postupujte dle návodu k vyplnění položek výše. 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Vyplnění údajů Objeví se formulář k vyplnění 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Vyplnění položek formuláře 1 Položky označené  jsou povinné (Jméno, Příjmení) Tituly se vyplňují vždy jeden na řádek (Titul před jménem, Titul za jménem) do příslušných polí Fotografie se vybírá tlačítkem „Procházet“ (doporučený formát GIF, velikost 130 x 180 pixelů) Pracoviště se vybírá z vícevolbového seznamu, více položek se vybere myší za současného stisknutí klávesy CTRL) Funkce se vyplňuje vždy jedna na jeden řádek Pedagogická hodnost je buď docent nebo profesor (jinak nechat prázdné e-mail, telefon, adresa – textové položky Konzultační hodiny se vyplňují vždy jedna položka na jeden řádek Dtto Curriculum vitae, Současné odborné zaměření, Uskutečněné vědecké a výzkumné projekty, Autorská práva a patenty, Osobní zájmy. 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Vyplnění položek formuláře 2 OBD id (Publikační činnost OBD na fakultě) – vyplňte ID, které je Vám přiděleno dle číselníku. Číselník viz OBD id podle číselníku zde: http://www.zsf.jcu.cz/it_services/publikovani-na-fakultnim-webu/osobni-stranky/obd-id/ STAG id (Vyučované předměty STAG na fakultě) – vyplňte ID, které je Vám přiděleno dle číselníku http://www.zsf.jcu.cz/it_services/publikovani-na-fakultnim-webu/osobni-stranky/stag-id/ 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Vyplnění položek formuláře 3 e-Amos (odkazy na výukové materiály v eAMOS) Na každý řádek zadejte jeden odkaz ve formátu: Nadpis;www odkaz Odkazy můžete zkopírovat (CTRL+C, CTRL+V) z druhého okna prohlížeče http://www.eamos.cz/amos/ Mají se generovat podsložky?  nechte zaškrtnuté Volba vygeneruje příslušné podsložky, do kterých pak můžete ukládat další obsah (informace pro studenty a podobně) Další odkazy (Vaše další privátní odkazy na web) Odkazy můžete zkopírovat (CTRL+C, CTRL+V) z druhého okna prohlížeče s jinou stránkou Po ukončení vyplňování stiskněte tlačítko „Uložit“!! 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Anglická verze osobních stránek Klikněte na britskou vlajku na pravém okraji formuláře Použijte záložku „edit“ jako analogii úprav v anglické verzi 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Publikace informací pro studenty  11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Informace pro studenty Osobní stránky automaticky vygenerují složku „Informace pro studenty“ Do této složky můžete publikovat dokumenty, které jsou určeny pro veřejný přístup studentů Otázky ke zkouškám Informace o předmětu nebo o studiu … Informace je možné strukturovat do složek 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Přechod do „Informace pro studenty“ Na své osobní stránce klikněte na odkaz „Informace pro studenty“ v sekci „Výuka“ 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Vložení nového souboru 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Vložení nového souboru Sem napište název, jaký se má zobrazovat Sem napište podrobnější popis obsahu souboru Vložení nového souboru Vyberte soubor, který se má publikovat na web. V jeho názvu NEpoužívejte velká písmena, mezery a diakritiku. Doporučujeme používat PDF. Vytváření PDF viz další popis Uložit soubor na web 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Vytvoření nové složky 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Vytvoření nové složky Sem napište název, jaký se má zobrazovat Sem napište podrobnější popis obsahu složky Uložit soubor na web 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Vytvoření HTML stránky 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Vytvoření HTML stránky Sem napište název, jaký se má zobrazovat Sem napište podrobnější popis obsahu složky Vytvoření HTML stránky Sem napište nebo vložte formátovaný text pak stiskněte tlačítko „Uložit“ v dolní části formuláře 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Vymazání souboru, složky nebo HTML stránky 1 Klikněte na odkaz „moje složka“ Pak klikněte na odkaz „Informace pro studenty“ Pak klikněte na záložku „obsah“ 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Vymazání souboru, složky nebo HTML stránky 2 Zaškrtněte soubor, který chcete vymazat Klikněte na tlačítko „odstranit“ 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Vytváření PDF souborů  11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Instalace konvertoru do PDF Stáhnout a nainstalovat PrimoPDF Po úspěšné instalaci se v seznamu tiskáren objeví nová (virtuální) tiskárna PrimoPDF 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Používání konvertoru PrimoPDF PrimoPDF se chová jako virtuální tiskárna, „Tisk“ (výstup) se provádí do souboru PDF, nikoliv na skutečnou tiskárnu. Pro konverzi zvolte tiskárnu PrimoPDF 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice

Zadá se jméno souboru Jméno nesmí obsahovat diakritiku, mezery, velká písmena, pomlčky a zakázané znaky Soubor se uloží do vybrané složky na PC Jméno souboru můžete rovnou napsat nebo vybrat adresář tlačítkem … Po konverzi se uložený soubor automaticky otevře v Adobe Acrobat Readeru (pokud je nainstalován) 11.1.2019 Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, 370 04 České Budějovice