Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Uzavírání veřejnoprávních smluv
Advertisements

Integrovaný registr znečišťování Ohlašovací povinnosti za rok 2008 Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Nástroje územního plánování
Přezkum koordinovaného závazného stanoviska vydaného dle § 4 odst
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Vypouštění odpadních vod do vod podzemních Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Základní registr obyvatel
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu provozovatele a zpracovatele Jiří Krejča DEZA, a.s. Valašské Meziříčí 24. února 2004.
PRÁVO NA INFORMACE O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu agentury CENIA.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
1 Zkušenosti Agentury integrované prevence za rok 2003 ČEÚ – AIP Kodaňská 10 Praha
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Mgr. Magdaléna Peterková
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Praha 28. dubna 2015 Kontrolní činnost České obchodní inspekce v oblasti výkupu odpadů Mgr. Michael Maxa Česká obchodní inspekce.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
Prevence závažných havárií Ing. Libuše Sedláková 2006.
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D. PODZIM 2007.
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
Mgr. Emílie Nedvědová odbor ochrany vod Právní předpisy v oblasti ochrany podzemních vod před znečištěním.
Kanalizace – kdy bude??? Povolovací, přípravný a realizační proces kanalizace Martin Exner, starosta obce Nová Ves Nová Ves
Nahlížení do správního spisu a právo na informace JUDr. Lenka Cundová vedoucí odboru správního Krajského úřadu Jihomoravského kraje.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Strana 1 INTEGROVANÉ VERSUS SLOŽKOVÉ POVOLOVÁNÍ Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 IRZ Mr. Nepimach ČEU.
Ostravice, Obsah přednášky Průmyslové činnosti v režimu IPPC v MSK Monitoring emisí látek znečišťujících ovzduší Prezentace výsledků monitoringu.
Zneškodňování odpadních vod v malých obcích
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
Česká inspekce životního prostředí
Metodický pokyn k § 23a vodního zákona
EKOLOGICKÁ ÚJMA.
Odbor životního prostředí MHMP
INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ SMĚRNICE IPPC: NEJLEPŠÍ POSTUPY
Seminář MZe pro vodoprávní úřady Skalský Dvůr, 19. –
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
BAT - BREF Jejich rozsah
Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
Velká spalovací zařízení Průběh fóra podle čl
Liberecký inspektorát ČŠI
Vztah mezi směrnicí o IPPC a jinými směrnicemi EU
Novela vyhlášky č. 428/2001 Sb..
Kanalizační Přípojky F-M
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Stavební právo.
Metodický dokument ke zprávám o plnění závazných podmínek provozu Ing
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Registr spaloven odpadů
Vrchní vodoprávní dozor rok 2016
Harmonogram přezkumů integrovaných povolení, BREF a závěrů o BAT Ing
Šetření mimořádných událostí v drážní dopravě
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Novinky z EU Ing. Jan Slavík, Ph. D. XXVIII
Transkript prezentace:

Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph.D. XXVIII. jednání pracovní skupiny „Kraje a integrovaná prevence“ 18.06.2014, Praha 1

Obsah Uvolňování finanční rezervy u odkališť v energetice Souhlas s vypouštěním předčištěných odpadních vod 2

Uvolňování finanční rezervy u odkališť Provozovatelé žádají o využití finanční rezervy ve vztahu k odkališti, kde byla v minulosti vytvářena finanční rezerva podle zákona o odpadech na nákup státních dluhopisů. Umožněno § 10a odst. 4. písm. b) zákona č. 593/1992 Sb., o rezervách pro zjištění základu daně z příjmů, ve znění pozdějších předpisů. Uvolnění finanční rezervy k nákupu dluhopisů je možné pouze na základě souhlasu krajského úřadu, který má formu rozhodnutí podle správního řádu - nenahrazuje se integrovaným povolením, ale může následně vyvolat jeho změny. Změna povolení může být posuzována spolu s žádostí o souhlas s pořízením dluhopisů ve společném řízení podle § 140 správního řádu. Příjmy z prodeje dluhopisů musí být vždy neprodleně převedeny na zvláštní vázaný účet, z jehož prostředků byly tyto dluhopisy pořízeny. 3

Vypouštění předčištěných odpadních vod Zákon č. 274/2001 Sb., o vodovodech a kanalizacích v § 18 odst. 3 ukládal u odpadních vod, které k dodržení nejvyšší míry znečištění podle kanalizačního řádu vyžadují předchozí čištění, vypouštění do kanalizace pouze s povolením vodoprávního úřadu. Vodoprávní úřad mohl povolení udělit jen tehdy, bude-li zajištěno vyčištění těchto vod na míru znečištění odpovídající kanalizačnímu řádu. Novelou zákona o vodovodech a kanalizacích došlo ke zrušení uvedeného správního aktu, nahrazovaného integrovaným povolením. 4

Vypouštění předčištěných odpadních vod § 14 odst. 1 zákona o integrované prevenci ukládá stanovení emisních limitů pro znečišťující látky podle přílohy č. 2 (v odůvodněných případech i na další látky), pokud jsou ze zařízení vypouštěny a další emisní limity, které se stanovují na základě jiných právních předpisů. Pokud byl uložen emisní limit ze složkové legislativy na látku podle přílohy č. 2 zákona o integrované prevenci a relevantní složková legislativa tento limit zrušila, není to důvod k automatickému zrušení emisního limitu v integrovaném povolení. V případě, že k zajištění požadované úrovně ochrany vod nebyl zvolen přímo emisní limit, ale jiný ekvivalentní parametr nebo jiná technická opatření, postupuje se na základě § 14 odst. 1 zákona o integrované prevenci stejně jako u emisního limitu. 5

Vypouštění předčištěných odpadních vod U výpustí odpadních vod do kanalizace se zohledňuje § 14 odst. 2 zákona o integrované prevenci (lze přihlédnout k čistícímu efektu čistírny odpadních vod za předpokladu, že je zaručena rovnocenná úroveň ochrany životního prostředí jako celku. ) V případě existence platného kanalizačního řádu je požadovaná úroveň ochrany životního prostředí plněna, pokud jsou dodržovány jeho požadavky. Posuzuje se, zda technická konfigurace zařízení a jeho garantované provozní parametry dávají předpoklady, že hodnoty kanalizačního řádu budou plněny. V tomto případě lze od stanovení závazných podmínek provozu upustit. V opačném případě je nutné nadefinovat odpovídající závazné podmínky provozu (např. způsob předčištění a způsob monitorování). 6

Vypouštění předčištěných odpadních vod V případě existence závěrů o BAT je nutné zohlednit postupy, uvedené ve zvláštním dokumentu. Úřad zahajuje přezkum povinně pouze v případě, kdy jsou stanoveny požadavky, které se nevztahují k znečištění uvedenému v příloze č. 2 zákona o integrované prevenci a nemají jiné zvláštní odůvodnění (tj. jsou založeny jen na zrušených požadavcích složkové legislativy). Za závaznou podmínku provozu se nepovažuje obecný požadavek na plnění kanalizačního řádu. 7

Děkuji za pozornost Děkujeme za pozornost Kontaktní údaje: Ing. Jan Slavík, Ph.D. tel. +420 267 122 808, +420 724 030 693 jan.slavik@mzp.cz Mgr. Hana Nenutilová tel. +420 267 122 813 hana.nenutilova@mzp.cz Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65, 100 10 Praha 10 www.mzp.cz/ippc 8