ZAVÁDĚNÍ PŘÍKRMŮ
VHODNÁ DOBA PRO ZAVÁDĚNÍ PŘÍKRMŮ 6 UKONČENÝ MĚSÍC Tlak pediatrů na start od 5 měsíce „Toleranční okno“ PŘEDPOKLADY A SCHOPNOSTI DÍTĚTE Fyziologické, psychologické, motorické, emotivní …
POSTUP Volba potravin a jejich kombinace Pořadí Kvalita Konzistence Množství Teplota
ZPŮSOB PODÁNÍ Vhodné nádobí, lžičky, kelímky Poloha dítěte
POTRAVINY Obiloviny, rýže, kukuřice, pečivo… Bílkoviny - maso, ryby, vejce, luštěniny, sýry Zelenina Ovoce
NEVHODNÉ POTRAVINY CUKR, SŮL, BÍLEK, MED, OŘECHY, HOUBY, NASYCENÉ TUKY, CELOZRNNÉ PRODUKTY, UZENINY, PRÁZDNÉ KALORIE …
KOJENÍ / FORMULE DŮRAZ NA POKRAČOVÁNÍ V KOJENÍ EVENT. PODÁNÍ POKRAČOVACÍHO MLÉKA PITNÝ REŽIM KOJENECKÁ VODA
SKLADBA JÍDELNÍČKU – DENNÍ MENU „METABOLICKÉ PROGRAMOVÁNÍ“ PREVENCE OBEZITY, METABOLICKÉHO SYNDROMU STRAVOVACÍ NÁVYKY VZOR RODINY, MOŽNOST PŘEHODNOTIT JÍDELNÍČEK RODIČŮ DENNÍ MENU PYRAMIDA POTRAVIN
VÝBĚR POTRAVIN LOKÁLNÍ SEZONNÍ VOLNÝ CHOV BIOKVALITA ČERSTVOST UCHOVÁNÍ KONZERVACE
TECHNOLOGIE ZPRACOVÁNÍ VAŘENÍ VE VODĚ, V PÁŘE DUŠENÍ VE FÓLII PEČENÍ
DĚKUJI VÁM, ZA MILOU POZORNOST SIMONA LAZZARI