ZAVÁDĚNÍ PŘÍKRMŮ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zásady zdravé výživy a nemoci způsobené nevhodnou stravou
Advertisements

Základní směry ve výživě
Základní směry ve výživě
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Zdravé stravování Přírodověda 5. ROČNÍK.
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Škola: Praktická škola dvouletá
stravovací režim školáků
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
Děti, strava a PW syndrom
Potraviny rostlinného původu
Zdravá výživa aneb výživou ke zdraví.
Trvanlivost, skladování a tepelná úprava potravin
Potraviny – zdroje energie
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
Zdravé mlsání Dana Růžičková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí, Praha 26. února 2008.
Nutriční strategie v prevenci DM
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Potravinový talíř Člověk a jeho zdraví.
Název Výživová pyramida
Příprava stravy v rodině
Mýty rodičů ve výživě dětí z pohledu pediatra
Stravování při žaludečních a dvanáctníkových vředech
Výživa v prevenci nádorového onemocnění
Principy výživy kojenců a malých dětí podle doporučeních WHO (2002)
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Výživa novorozence a kojence
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
ÚTERÝ Polévka Risi - bisi 20,- Kč Polévka Fazolová s uzeninou 25,- Kč.
KVALITA STRAVOVÁNÍ VE ŠKOLNÍ JÍDELNĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLY BUDKOV A JÍDELNĚ DĚTSKÉHO DOMOVA BUDKOV DAGMAR VEVERKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE – RNDR. JANA KREJSOVÁ
RACIONÁLNÍ VÝŽIVA je taková, která obsahuje optimální množství a poměr makronutrientů (bílkoviny, sacharidy, tuky) i mikronutrientů (vitamíny, minerální.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Užití automatických tvarů příklady Užití automatických tvarů – SmartArt Pomocí tvarů SmartArt se pokuste zpracovat následující problematiky: 1. vytvořte.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
TUKY (LIPIDY).
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
Výrobní činnost hotelu
VY_32_INOVACE_14_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Zdravá výživa test   VY_32_INOVACE_17_36.
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Autor: Bc. Renáta Bojarská Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_PŘÍRODOPIS
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Živina Funkce (dle schválených tvrzení) Významný zdroj Vitamin A
PESTROST STRAVY.
Dušení I. Ing. Petra Pechová, 2012.
5-denní jídelníček.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
AUTOR: Blanka Petlánová
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
VÝŽIVOVÁ DOPORUČENÍ na základě potravinových skupin
Transkript prezentace:

ZAVÁDĚNÍ PŘÍKRMŮ

VHODNÁ DOBA PRO ZAVÁDĚNÍ PŘÍKRMŮ 6 UKONČENÝ MĚSÍC Tlak pediatrů na start od 5 měsíce „Toleranční okno“ PŘEDPOKLADY A SCHOPNOSTI DÍTĚTE Fyziologické, psychologické, motorické, emotivní …

POSTUP Volba potravin a jejich kombinace Pořadí Kvalita Konzistence Množství Teplota

ZPŮSOB PODÁNÍ Vhodné nádobí, lžičky, kelímky Poloha dítěte

POTRAVINY Obiloviny, rýže, kukuřice, pečivo… Bílkoviny - maso, ryby, vejce, luštěniny, sýry Zelenina Ovoce

NEVHODNÉ POTRAVINY CUKR, SŮL, BÍLEK, MED, OŘECHY, HOUBY, NASYCENÉ TUKY, CELOZRNNÉ PRODUKTY, UZENINY, PRÁZDNÉ KALORIE …

KOJENÍ / FORMULE DŮRAZ NA POKRAČOVÁNÍ V KOJENÍ EVENT. PODÁNÍ POKRAČOVACÍHO MLÉKA PITNÝ REŽIM KOJENECKÁ VODA

SKLADBA JÍDELNÍČKU – DENNÍ MENU „METABOLICKÉ PROGRAMOVÁNÍ“ PREVENCE OBEZITY, METABOLICKÉHO SYNDROMU STRAVOVACÍ NÁVYKY VZOR RODINY, MOŽNOST PŘEHODNOTIT JÍDELNÍČEK RODIČŮ DENNÍ MENU PYRAMIDA POTRAVIN

VÝBĚR POTRAVIN LOKÁLNÍ SEZONNÍ VOLNÝ CHOV BIOKVALITA ČERSTVOST UCHOVÁNÍ KONZERVACE

TECHNOLOGIE ZPRACOVÁNÍ VAŘENÍ VE VODĚ, V PÁŘE DUŠENÍ VE FÓLII PEČENÍ

DĚKUJI VÁM, ZA MILOU POZORNOST SIMONA LAZZARI