Tvorba webových stránek na google – Sites (5.)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.
PIXLR − ONLINE GRAFICKÝ EDITOR (3)
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Tvorba přednastavení úprav fotografie v Adobe Lightroom Základní popis tvorby přednastavení úprav Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Porovnáváme povrch a objem válce a kuželu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zbyněk Tůma. Dostupné z Metodického portálu.
Grafický editor GIMP (3)  a zase vrstvy  použití masky Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Fotokoláž Číslo DUM: III/2/VT/2/3/48 Vzdělávací předmět: Pracovní výchova, Informatika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ořez a rámeček fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/51 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Vlastnosti OS Windows Číslo DUM: III/2/VT/2/2/23 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Publikování fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/56 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové prohlížeče Číslo DUM: III/2/VT/2/2/26 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Počítačová grafika Komprimace grafických dat Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Picasa Číslo DUM: III/2/VT/2/2/37 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Grafický editor GIMP (3)
Obrazový materiál pro pracovní list – Retušování
ZONER CALLISTO Ovládání programu
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Vkládání grafických objektů
WordArt, SmartArt, Tvary
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Základy maskování v Adobe Photoshop
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obrazový materiál pro pracovní list – Barvy
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Písmo v Adobe Photoshop
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Filtry v Adobe Photoshop
Ostatní manipulace s objekty II.
Import fotografií v Adobe Lightroom
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Podmíněné formátování
Počítáme se žížalou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Vrstvy v Adobe Photoshop I.
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
Obrazový materiál pro pracovní list – Výběr
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Disk Google Číslo DUM: III/2/VT/2/2/36 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (3.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Tvorba webových stránek na google – Sites (6.)
Tvorba webových stránek na google – Sites (8.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Půjdem spolu do Betléma…
Export fotografií v Adobe Lightroom
Nový dokument v Adobe Photoshop
Tvorba webových stránek na google – Sites (10.)
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Tvorba webových stránek na google – Sites (2.)
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

Tvorba webových stránek na google – Sites (5.) Vkládání dokumentů ke stránkám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Jurajdová. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV) .

Připojení dokumentů k webové stránce K webovým stránkám lze připojit libovolný textový dokument, obrázek, soubor MP3 apod. Jestliže chceme soubor připojit nejdříve tlačítkem další akce (ozubené kolečko), přejdeme na “Nastavení stránky”, kde povolíme přílohy.

Poté ve spodní části stránky klikneme na přidat soubor a v otevřeném okně vyhledáme soubor v počítači.

Úkol č. 1 Ke stránce Čechy vložte soubor “seznam chov stanic cechy.txt” a fotografie “nasi psi_1-4”.

Embedding Na stránky lze také vložit dokument, prezentaci, či video tak, aby bylo viditelný přímo a nebylo nutné každý soubor zvlášť otvírat, či stahovat. Obrázky jsme již vkládali v minulých úkolech, takže se podíváme na videa, textové dokumenty a prezentace. Abychom soubory mohli vložit, je nutné si je nejdříve připravit na disku google. Otevřeme tedy disk google. Vytvoříme novou složku – “web” a do ní vložíme přiloženou prezentaci, video a textový dokument.

Úkol č. 2: Vložte text “navrh na koupi psa” na stránku “Chovatelské stanice/Důležité dokumenty/ Protože stránka “Důležité dokumenty” ještě není vytvořena, nejdříve vytvořte tuto stránku. Poté zkopírujte dokument “navrh na koupi psa” do google disku. Aby mylo možné dokument vložit na stránky, musíte ho po nahrání do google disku otevřít – tím se vám změní na formát “google dokumenty”. Původní soubor .doc můžete smazat. Nastavte soukromí (pod modrým tlačítkem “Sdílet” – na “Veřejné na webu”. Na google sites pak v režimu úprav vybereme “vložit”, “disk” a “dokument”. V dialogovém okně vybereme, jak by měl náhled vypadat.

Úkol č. 3: Stejným způsobem vložte prezentaci a video. Na stránku “moje doga” nad dvě fotografie psa vložte přiloženou prezentaci. Pod fotografie vložte přiložené video.