Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Karviná Etapy lidského života Mgr. Růžena Blechová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová. oobdobí od narození do 6. týdne ddít ě spí, plá č e a pije mate ř ské mléko dd ů le ž itý je kontakt s matkou.
Advertisements

Cíl této brožury je podat ve stručné formě a z praktického pohledu základní informace o sledování růstu dítěte, zjištění jeho odchylky, určení příčiny.
VY_32_INOVACE_08_Přírodověda_ 5.ročník_ 10_Soustava rozmnožovací Autor : Ing.Hana Martínková, ZŠ a MŠ Hazlov Období vytvoření : leden 2012.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: NÁZEV:VY_32_INOVACE_ TEMA: ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ Markéta Hanzalová.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích mladšího školního věku a především změny v dospívání. Výukový materiál.
Osoba hluchá je nevzdělavatelná. Aristoteles, 400p.n.l.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Petr Nedbal Název: VY_32_INOVACE_9C_1_Pravěk II.-vznik zemědělství.
TĚHOTENSTVÍ Porod. ANOTACE Prezentace je určena pro žáky 8. ročníku ZŠ Navazuje na látku :pohlavní soustava.
ROZVOJ MUŽE - Ukázka. Roste : Zodpovědnost Dávání.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_05_13_POSTNATÁLNÍ VÝVOJ JEDINCE.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Karolina Pátková Název : VY_32_INOVACE_7C_12_Téma_Člověk_a_zdraví.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_16_Od miminka po dědu TÉMA:
VY_32_INOVACE_Lul_I_09 Poslední Přemyslovci I. Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
O SOBNOST ČLOVĚKA. Člověk se všemi jeho psychickými, biologickými a sociálními znaky společensky významná osoba Individuální jednota biologických, psychologických.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E Mladší školní věk.
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Autor: Mgr. Radana Marelová
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
TRÁVICÍ SOUSTAVA – ZUBY (opakování)
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Diferencované stravování
ETAPY VÝVOJE LIDSKÉHO ŽIVOTA II
AUTOR: Jiřina Dáňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Druhy vět - tázací
Vývojová stádia člověka 5. ročník
Občanská výchova – 7. ročník, Životní cyklus, etapy vývoje
VY_32_INOVACE_18_12_Zdravý životní styl
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Lidská práva VY_32_INOVACE_3-50 Ročník: 7. Vzdělávací oblast:
Znakový jazyk Znakovaná čeština
EU_32_sada1_08_SV_Advent_Cup
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_20_20_zdravý životní styl.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.21_Etapy_lidskeho_zivota.
REFORMA DŮCHODŮ KDU-ČSL
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Autor: Mgr. Jana Burdzová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Meclov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jiří Burda NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ2_17_Slova se skupinami dě, tě,
DUM_003/ ČLOVĚK A JEHO SVĚT/ ETAPY LIDSKÉHO ŽIVOTA/ VYDMUCHOV/ŠŤÁSTKOVÁ/ 2012 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
Ochrana lesa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor: PaedDr. Jan Havlík Název:
Životní cyklus.
Co kluci potřebují J. Novotný, ZŠ MOZAIKA, Rychnov nad Kněžnou.
Chráníme přírodu Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_19_CHRÁNÍME PŘÍRODU_HULEJOVÁ Člověk a jeho.
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Člověk a jeho zdraví TÉMA:
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Práva a povinnosti členů rodiny
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Fáze vývoje jedince Mgr. Jana Gajdošová
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Stupeň základního vzdělávání: 1.
Posun snímku automaticky.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová
Transkript prezentace:

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Karviná Etapy lidského života Mgr. Růžena Blechová

Spojením vajíčka a spermie vzniká zárodek člověka. Člověk vzniká spojením vajíčka a spermie. Vajíčka mají v těle ženy. Spermie mají muži. Spojením vajíčka a spermie vzniká zárodek člověka.

Po devíti měsících se narodí dítě, chlapec nebo děvče - NOVOROZENEC. Takto se dítě označuje asi týden po narození.

A protože jej kojí mateřským mlékem z prsů, říkáme mu V následujícím období maminka o dítě pečuje, chová jej, hladí, mazlí se s ním, zpívá mu, mluví na něj. A protože jej kojí mateřským mlékem z prsů, říkáme mu KOJENEC.

Období od jednoho do tří let. V jednom roce dítě začíná chodit, jeho chůze je však nemotorná a vratká, batolí se, proto se mu říká BATOLE.

Období od tří do desíti let nazýváme DĚTSTVÍ. Mladší děti od tří do šesti let chodí do mateřské školy. Starší děti od šesti do desíti let chodí do školy. Všechny děti se vyvíjí, rostou, hrají si, učí se.

Období od mezi jedenáctým a osmnáctým rokem nazýváme nápadně rostou, mění se, vyvíjejí se PUBERTA. rádi se baví Mladí lidé v tomto období: sportují zamilovávají se chodí na základní nebo střední školu, studují, připravují se na budoucí povolání

Nejdelší ze všech životních období je DOSPĚLOST. zařizují si bydlení chodí do práce Dospělí lidé: starají se o děti zakládají rodinu

Posledním obdobím lidského života je STÁŘÍ. věnují se svým zálibám odcházejí do důchodu na zasloužený odpočinek Senioři: radují se z vnoučat PŘIROZENÝM UKONČENÍM LIDSKÉHO ŽIVOTA JE SMRT.

Citace: Gray3.pnghttp://cs.wikipedia.org[online]2.7.2011,03:40[cit.2012-03-12]File:Pohlavní buňka Dostupné z www.http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Gray3.png http://office.microsoft.com/cs-cz/ - klipart