Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor: Mgr. Jana Burdzová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor: Mgr. Jana Burdzová"— Transkript prezentace:

1 Autor: Mgr. Jana Burdzová
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_17_8. ročník_Nevhodné trávení volného času Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití: určeno k prezentaci na interaktivní tabuli Anotace: Jedná se o výukovou prezentaci doplněnou tajenkou a možnostmi výběru z nabízených činností. Prezentace by měla pomoci žákům nenásilnou formou objasnit méně vhodné způsoby trávení volného času a varovat je před vandalismem. Materiál je určen pro výuku žáků se středně těžkým mentálním postižením.

2 O čem se budeme bavit? Napoví ti tajenka.

3 1. Spát jdu ... 2. Vstávám … 3. Obědvám v …. 4. Spím v …
5. Opak slova malý je slovo … 6. Čtvrtý den v týdnu je … 7. Po úterý přijde … 8. Poslední měsíc v roce je … 1. Spát jdu Vstávám … 3. Obědvám v …. 4. Spím v … 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

4 Řešení 1. V E Č R 2. Á N O 3. P L D 4. C I 5. K Ý 6. T 7. S Ř A 8.

5 Které z nabízených činností by sis vybral ty
Které z nabízených činností by sis vybral ty? Jsou všechny vyjmenované činnosti správné? Prohlížím si časopisy a luštím křížovky pro děti. Jezdím s kamarády na kole. Hraju fotbal. Rád ležím u televize a pojídám brambůrky. Skládám puzzle. Chodím s kamarády po vesnici a soutěžíme, kdo převrátí více popelnic. Chodím s tatínkem na ryby. Baví mě hraní počítačových her, proto ani nechodím ven. Mám spoustu stavebnic, baví mě stavět domečky pro panáčky i příbytky pro zvířátka. Chodím s kamarády na dětské hřiště, baví mě prolézačky a šplhací lanová stěna. Nejčastěji ležím na gauči, nedělám nic, alespoň si pořádně odpočinu.

6 Co mému zdraví neprospívá
Dlouhé vysedávání u počítače. Časté a dlouhé sledování televize. Časté povalování na gauči.

7 Protáhnu si tělo, procvičím svůj mozek

8 Vandalismus Rozbíjení a ničení věcí se nazývá vandalismus. Neprospívá vůbec nikomu, naopak je takové chování trestné.

9 Kamarádi? Pokud mě kamarád bude navádět k poškozování věcí, měl bych se zamyslet nad tím, jestli je to skutečný kamarád. Ničení autobusových zastávek rozhodně není ta správná legrace. Za děti musí navíc způsobenou škodu zaplatit jejich rodiče!

10 Citace ilustrace: www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "Autor: Mgr. Jana Burdzová"

Podobné prezentace


Reklamy Google