Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Kvalifikace v praxi Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
Práva a povinnosti studentů. 2 Co je upravuje Zákon o vysokých školách §§ 62 a 63 Studijní program a studijní plán oboru Vnitřní předpisy univerzity a.
Dokumentace k zajištění BOZP
AU UK - školení zaměstnanců z BOZP
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
Odpovědnost školy v oblasti rizik. Druhy odpovědnosti odpovědnost za škodu –škoda na zdraví, jiná nemajetková újma, škoda na majetku odpovědnost za přestupek.
PRACOVNÍ REHABILITACE Osob se zdravotním postižením (§69 násl. Zák.č.435/2004 Sb.)
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 28. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
Opatření v oblasti sladění profesního, rodinného a osobního života
Mimoškolní aktivity zábava a povinnost.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního.
Č. 561/2004 Zákon o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)
2. Právní předpisy k zajištění BOZP
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
1. Co upravuje?  Předpoklady pro výkon PP  Pracovní dobu PP  Další vzdělávání  Kariérní systém Na koho se vztahuje?  PP škol a ŠZ zapsaných v rejstříku.
Bezpečnost a ochrana zdraví při práci
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Legislativa.
3. PŘEDNÁŠKA ü   Zákoník práce struktura hlava pátá první tři paragrafy.
Dokumentace k zajištění BOZP
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Bc. Lektorství cizích jazyků
Odměňování pedagogických pracovníků
2. ročník(4. semestr) NMgr. studia LF LF:MPSM101
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELII -1.1 ZÁSADY BEZPEČNOSTI.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 9. prosince 2015.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_19.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Podnikáme SPOLU – ženy dvou generací aktivně na trhu práce na Ústecku OBHAJOBA PODNIKATELSKÉHO PLÁNU DĚTSKÁ SKUPINA jako nástroj harmonizace profesního.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
Problematika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na vysokých školách Praha, 12. června 2013.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
BOZP 1 Hradec Králové Datum CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Veřejná služba 2017.
Obor: Elektrikář Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Svatopluk Bradáč
Interní předpisy hotelu
Poznatky z kontrol agentur práce
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
Studijní program Ošetřovatelství
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Požární prevence v bytových domech
Ochranou osobních dat jiných chráníte před potížemi sebe
Využití sociálních sítí v komunikaci organizace
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
Jak zvládat zlost a agresivitu
Prezentační a komunikační dovednosti
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Transkript prezentace:

Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc… Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) a požární ochrana (PO) pro vedoucí zaměstnance škol a školských zařízení Čj.: MSMT-22622/2017-3-826 Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) a požární ochrana (PO) … Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) a požární ochrana (PO) … Vzdělávací program je určen především pro zaměstnance škol a školských zařízení, kteří mají ve školách na starosti oblast BOZP a PO. Z ustanovení § 101 odst. 2 zákoníku práce vyplývá, že všichni vedoucí zaměstnanci musí být proškoleni odborně způsobilou osobou v oblasti BOZP a PO. Seminář jim toto odborné vzdělání na požadované úrovni nabízí. Obsah semináře je zaměřen na všechny zásadní legislativní změny v oblasti BOZP v souladu se zákonem č. 262/2006 Sb., zákoníkem práce, zákonem č. 309/2006 Sb. (zákon o zajištění dalších podmínek bezpečnosti a ochrany zdraví při práci) a dalšími související normami. Dále je zaměřen na legislativní změny v oblasti pracovnělékařských služeb. Popis vzdělávacího programu  

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) a požární ochrana (PO) … Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) a požární ochrana (PO) … Základní pojmy v oblasti BOZP - znalost základních pojmů v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, využití v praxi. Znalost jednotlivých vztahů mezi těmito pojmy. Práva a povinnosti zaměstnavatelů a zaměstnanců - práva a povinnosti zaměstnavatelů a zaměstnanců, které vyplývají ze ZP, zákona o bezpečnosti, zákona o ochraně veřejného zdraví, školského zákona a pracovního řádu. Pracovní a školní úrazy - nařízení vlády č. 201/2010 Sb., vyhláška č. 64/2005 Sb. a odpovědnost za škodu vzniklou úrazem. Školení zaměstnanců a poučení žáků - školení vedoucích zaměstnanců a zaměstnanců v oblasti BOZP; poučení žáků v oblasti BOZP. 2. Podrobný obsah výuky I.  

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) a požární ochrana (PO) … Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) a požární ochrana (PO) … Pracovnělékařské služby a zdravotní způsobilost zaměstnanců a žáků - práva a povinnosti zaměstnavatelů a zaměstnanců daná ZP, zdravotnické zákony a vyhlášky. Kategorizace prací - povinnosti zaměstnavatele vyplývající ze zákona o ochraně veřejného zdraví a vyhláška č. 432/2003 Sb. Pracovní podmínky zaměstnanců, zaměstnankyň a mladistvých - požadavky na pracoviště a pracovní prostředí, hygienické požadavky na prostory a provoz zařízení a provozoven. Osobní ochranné pracovní prostředky, mycí, čisticí a dezinfekční prostředky - povinnosti zaměstnavatele vyplývající ze ZP a nařízení vlády č. 495/2001 Sb. Prevence rizik, odborná způsobilost v prevenci rizik - povinnosti zaměstnavatele vyplývající ze ZP a zákona o bezpečnosti. 3. Podrobný obsah výuky II.  

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) a požární ochrana (PO) … Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) a požární ochrana (PO) … Prověrka BOZP - příprava a provedení prověrky stavu BOZP ve škole a školském zařízení. Základní legislativní předpisy v oblasti PO, členění provozovaných činností podle požárního nebezpečí, povinná dokumentace požární ochrany na škole, školení a odborná příprava, pomoc při zdolávání požárů, povinnosti právnických osob a podnikajících fyzických osob, vedoucích zaměstnanců a zaměstnanců. Stanovení organizace zabezpečení PO, požární poplachové směrnice, evakuační plány, požární řády, dokumentace zdolávání požáru, požární kniha, výkon státního požárního dozoru, praktické příklady a nejčastější chyby v činnostech PO. 4. Podrobný obsah výuky III.  

Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) a požární ochrana (PO) … Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) a požární ochrana (PO) … CENA ZA STUDIUM: člen ČMOS PŠ 500 Kč ostatní 970 Kč HODINOVÁ DOTACE: 8 vyučovacích hodin. LEKTOR: Ing. Jan Romaněnko Vystudoval Vysokou školu dopravy a spojů v Žilině, má za sebou rozsáhlou pedagogickou i lektorskou činnost, je autorem několika studijních a odborných publikací. PaedDr. Pavel Skácelík Vystudoval Pedagogickou fakultu UP Olomouc, dále mj. doktorandské studium Zdravotně sociální fakulty Jihočeské Univerzity. Rozsáhlá pedagogická i lektorská práce, tvorba odborných článků i publikací v oblasti BOZP. 5. Cena kurzu a lektoři  

Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) a požární ochrana (PO) pro vedoucí zaměstnance škol a školských zařízení Těšíme se na Vás