Jak na prezentaci? Každý bude mít 5 minut na prezentaci vědeckého článku s tématem ekologie a Vaši kolegové a vyučující budou mít 2-3 minuty na otázky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Advertisements

Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_BI_KOD_28_ABIOTICKE_FAKTORY_VLIV_PU.
Hodnocení bakalářské práce. Formální náležitosti BP odevzdat ve 2 vyhotoveních a v elektronické podobě (PDF) Dodržet termín odevzdání Hodnotí vedoucí.
Praktická maturitní práce STRUČNÉ POKYNY PRO PSANÍ PMZ.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Nabídka služeb Institutu inovace vzdělávání na ak. rok 2009/2010
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_23_BEZPEČNOST PRÁCE TÉMA: BEZPEČNOST PRÁCE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
VY_52_INOVACE_02_Práce, výkon, energie Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Bc. Alena Machová.
Přijímací řízení pro školní rok 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Software Licence a distribuce Karel Nymsa Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Energetická hodnota potravin (EH)
Mechanické vlastnosti technických materiálů
Náležitosti nápojových lístků
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Grafická úprava prezentace
Podstatná jména hromadná, pomnožná, látková
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Doporučený vzor individuální prezentace
Biologie - pokyny ke zkoušce
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Návod na tvorbu prezentace diplomové / bakalářské práce
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název dokumentu: Doplní autor Autor: Doplní autor Číslo šablony: III/2
Pracovní list k procvičení základních poznatků na téma klid a pohyb
Vytápění Tepelné ztráty
Základy ekologie pro střední školy 1. CZ.1.07./1.5.00/
Odborné vyučování pro 3. ročník oboru Technik puškař a Puškař ROČNÍK:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Organizace a požadavky
Ústřední knihovna FSS MU
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Úvodní a seznamovací hry
Inf Vývojový diagram.
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Logopedie P - L JAZYK A ŘEČ.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_04_VELIKONOCE Mgr. Petra Kukuczková
Vykazování postupu nebo stavu
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉM – les a pole
Novinky v Záznamníku učitele
VY_32_INOVACE_
Život v rybníce Jana Kučerová.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.17_Báseň Datum: 25.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím
– Vložení WordArtu a klipartu
WORD Vkládání obrázků a klipartů
Věcné učení Zdravá výživa, zdravé a nezdravé potraviny
13. Růst lidské populace, demografie
Od semínka k pastelkám Řešení problémů, učení   .
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Poznávací schopnosti, zrakové vnímání
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2017/2018
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
JAZYK A ŘEČ Poznávací schopnosti – ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ, UČENÍ
Fyzika pro 8. ročník (IV. díl)
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Transkript prezentace:

Jak na prezentaci? Každý bude mít 5 minut na prezentaci vědeckého článku s tématem ekologie a Vaši kolegové a vyučující budou mít 2-3 minuty na otázky. Hodnotí se: (1) kvalita mluveného projevu, (2) vizuální kvalita prezentace (vč. dodržení manuálu), (3) pochopení problematiky z vnějšku, (4) schopnost reagovat na dotazy a (5) dodržení časového limitu. Max 3 prezentace na cvičení. Získáte 0 až 10 bodů.

Jak na prezentaci? Hledejte pouze v časopisech na Web of Science. Ideálně (nepovinně) ty, které jsou indexovány v Journal Citation Reports v sekci Ecology. např. Ecology, Journal of Ecology, Journal of Applied Ecology… Lze vyhledávat pomocí http://scholar.google.com/

Jak na prezentaci? Podmínkou je zaslat mi pdf Vámi vybraného článku k odsouhlasení na můj e-mail nejméně týden před Vaší prezentací.

Jak na prezentaci? Použijte IMRaD formát (a hledejte pouze články s tímto formátem – ne rešerše apod.): I – introduction (úvod) M – materials and methods (materiály a metody) R – results (výsledky) a D – discussion (diskuze)

Jak na prezentaci? 1. snímek: Jméno článku, časopis, autoři a Vaše jméno 2. snímek: Krátký úvod (z introduction) 3. snímek: Cíle 4. snímek: Materiály a metody 5. snímek: Výsledky 6. snímek: Diskuze 7. snímek: Závěr 8. snímek: Rozloučení

snímek: Jméno článku (CZ), časopis, autoři Jak na prezentaci? snímek: Jméno článku (CZ), časopis, autoři a Vaše jméno Tradiční ovocné sady jsou důležitým stanovištěm pro brouky vázané na mrtvé dřevo Jakub Horák

Jak na prezentaci? 2. snímek: Krátký úvod (z introduction) Brouci vázaní na mrtvé dřevo byly studováni v starých ovocných sadech, které jsou málo studovaným stanovištěm…

Jak na prezentaci? 3. snímek: Cíle Zjistit vztah mrtvodřevních brouků k tradičním ovocným sadům, a to zejména s přihlédnutím ke stromovému zápoji sadu a množství listnatých lesů v okolí.

Jak na prezentaci? 4. snímek: Materiály a metody Východní Čechy Nárazové pasti Druhová bohatost brouků Zápoj, listnaté lesy, staré stromy

Jak na prezentaci? 5. snímek: Výsledky Brouci vázaní na mrtvé dřevo velmi profitovali z otevřeného zápoje v sadech, a také z množství listnatých lesů v okolí…

Jak na prezentaci? 6. snímek: Diskuze Ochrana starých ovocných sadů může být brána jako módní záležitost…

Jak na prezentaci? 7. snímek: Závěr Výsledek znamená, že i nelesní stanoviště mohou do značné míry vyhovovat lesním organismům…

Jak na prezentaci? 8. snímek: Rozloučení Děkuji za Vaši pozornost