Hazard Alkohol a Děti 2018.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podzimní adiktologická konference
Advertisements

[ 1 ] © 2010 Státní ústav pro kontrolu léčiv PADĚLKY A NELEGÁLNÍ LÉKY
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Kontrola dodržování podmínek prodeje tabákových výrobků
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Nepovedený večer v Music Baru Canistr
Aktuální úkoly celní správy v oblasti práva duševního vlastnictví
Marihuana a zákon seminář PS PČR Mgr. Josef Radimecký ředitel sekretariátu Meziresortní protidrogové komise vlády ČR.
Alkohol a mladiství situace v Plzni
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Výrobce a prodejce v EU – praxe v oblasti ochrany spotřebitele Ing. Zbyněk Jančík
TEST 1. Může Skrblík Ječmenovi proplatit pokutový blok jako výdaj tábora – střediska? Proč? 2. Byly splněny podmínky pro blokové řízení? 3. Může se Baghíra.
Kdo může kontrolovat dodržování zákona o reklamě RRTV (reklama a sponzoring) Státní ústav pro kontrolu léčiv (humánní léky) Ministerstvo zdravotnictví.
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Mgr. Michal ŠAFRA DOHLED NAD OBECNOU BEZPEČNOSTÍ VÝROBKŮ (OBV) V RÁMCI DOVOZU ZE TŘETÍCH ZEMÍ Mgr. Michal ŠAFRA
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Projekt: „Prevence konzumace alkoholu nezletilými v Plzni“
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Prioritní oblasti prevence, speciálního školství a institucionální výchovy MŠMT - Prevence, speciálního školství a institucionální výchovy.
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
Studium pro školní metodiky prevence
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Prevence sociálně patologických jevů a MŠMT
Současná pravidla regulace hazardu na území obcí a připravované změny od roku 2016 Odbor 34 – Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Ostrava 9. 4.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
Novelizace zákona o PO (spalinové cesty) kpt. Mgr. Petr Komínek, DiS. 1.
23. června 2015 PRÁZDNINY 2015 plk. Mgr. Martin VONDRÁŠEK první náměstek policejního prezidenta.
Workshop – zaměstnávání vězňů Brno. Proč zaměstnávat – celospolečenský úhel pohledu Zaměstnávání vězňů pomáhá jejich návratu do společnosti,
Alkohol v ČR MUDr. Ferdinand Polák, Ph.D. náměstek ministra pro zdravotní péči Ministerstvo zdravotnictví.
Současný stav užívání tabáku a alkoholu v ČR Seminář PSP ČR 27. května 2014 MUDr. Hana Sovinová, Státní zdravotní ústav PhDr. Ladislav Csémy, Psychiatrické.
ESPAD Evropská školní studie o alkoholu a jiných drogách Přehled hlavních výsledků Evropské školní studie o alkoholu a jiných drogách v České republice.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
Aktuální stav plnění usnesení vlády týkajících se projektu Systém včasné intervence Mgr. Hana Jamrichová MPSV.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT Policie Radka Smetanová VY_32_INOVACE_policie_20.
Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Elektronický monitorovací systém pro trestní justici – možnosti jeho využití v kontextu zvýšení bezpečnosti a ochrany osob.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
14. března 2017 – Ministerstvo vnitra
Výsledky kontrolní akce ŠACH
Správní trestání I..
Účinnosti nabyl ke dni 1. srpna 2016
Rizika ohrožující zdraví
Vodohospodářské aktuality
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Pavla Chomynová Ladislav Csémy
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Analýza činnosti služby pořádkové policie „Léto 2014“
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Prázdniny vyhodnocení plk. Ing. Tomáš LERCH.
PBSNPB22 Probační a mediační služba
Vyhodnocení bezpečnostních opatření PČR na úseku požívání alkoholických nápojů nezletilými a mladistvými osobami „MLÁDEŽ - LÉTO 2010“
Alkoholem a tabákem vše začíná
Stavební právo.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Spotřební a energetické daně
Česká zemědělská a potravinářská inspekce
Tisková konference vedoucího odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.
Transkript prezentace:

Hazard Alkohol a Děti 2018

Předchozí akce 2 2 ROK 2015 - 3 celorepublikové akce: počet policistů - 5082 počet zkontrolovaných osob – 18017 (A – 660, OPL – 8) počet zkontrolovaných provozoven – 3986 počet zjištěných přestupků – 1223 počet policistů - 3353 počet zkontrolovaných osob – 12027 (A – 395, OPL – 9) počet zkontrolovaných provozoven – 3538 počet zjištěných přestupků – 800 počet policistů - 2566 počet zkontrolovaných osob – 9075 (A – 152, OPL – 0) počet zkontrolovaných provozoven – 2444 počet zjištěných přestupků – 822 2 HAD 2018 2

Hazard, alkohol a děti 2018 Kontroly od srpna do prosince– 3 součinnostní akce: Součinnost s orgány: Celní správy ČR České obchodní inspekce Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Ministerstva zdravotnictví ČR (krajské hygienické stanice) Úřadu vlády ČR a dalších. Preventivní záměr: dodržování zákazu prodeje a podávání alkoholu, cigaret a jiných tabákových výrobků dětem, dodržování zákazu držení a požívání drog dětmi, dodržování zákazu umožnit hazardní hraní dětem. 3 HAD 2018 3

Kontrolní orgány a jejich činnost PČR – kontrola dodržování zákazu prodeje (podávání) alkoholu dětem, distribuce drog, odhalování protiprávních činů na úseku toxi, součinnost při kontrolní činnosti ostatních orgánů státní správy. Podle zákona č. 273/2008 Sb., o Policii ČR, zákona č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich, zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, a zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník. ČOI – kontrola zákazu prodeje alkoholu, tabáku a kuřáckých pomůcek, hraček napodobujících tabákové výrobky dětem apod. Postupuje podle zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, kompetence ke kontrole v § 30 odst. 4. 4 HAD 2018 4 4

Kontrolní orgány a jejich činnost HZS – kontrola provozoven ve vztahu k dodržování předpisů o požární ochraně např.: únikové východy, hasící přístroje. Podle zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně a dále vyhlášky č. 246/2001 Sb., o stanovení podmínek požární bezpečnosti a výkonu státního požárního dozoru a vyhlášky č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb. Celní správa – kontrola přítomnosti dětí v hernách, kontrola kolků lihových a tabákových výrobků. Podle zákona č. 186/2016 Sb., o hazardních hrách a zákona č. 307/2013 Sb. o povinném značení lihu a dále zákona č. 353/2003 Sb. o spotřebních daních. 5 HAD 2018 5 5

Kontrolní orgány a jejich činnost Krajské hygienické stanice – kontrola dodržování zákazu kouření na zákonem určených místech, dodržování povinností souvisejících s prodejem tabákových a souvisejících výrobků a alkoholických nápojů. Postupuje podle zákona č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek, kompetence ke kontrole v § 30 odst. 3. 6 HAD 2018 6 6

CHAT s odborníky Chat Policie ČR - 22. 8. (středa) 10:00 až 12:00 Téma: prevence a postupy PČR , spolupráce s dalšími subjekty, sankce Mluvčí: pplk. Mgr. Hana Kučná, pplk. Ing. Bc. Jiří Bárta Chat České obchodní inspekce - 23. 8. (čtvrtek) 10:00 až 12:00 Téma: činnost ČOI v rámci akce HAD Mluvčí: tiskový mluvčí ČOI - Mgr. Jiří Fröhlich Chat Celní správy ČR - 24. 8. (pátek) 10:00 až 12:00 Téma: hazard a kontrolní činnost Celní správy ČR v rámci akce HAD Mluvčí: kpt. Mgr. Bc. Anna Zítková, kpt. Mgr. Ing. David Vorel 7 HAD 2018 7

Děkujeme za pozornost brig. gen. Mgr. Martin Vondrášek první náměstek policejního prezidenta Telefon: 974 834 374 e-mail: pp.tisk@pcr.cz 8 HAD 2018 8

Národní protidrogová koordinátorka Mgr. Jarmila Vedralová Hazard, alkohol a děti 2018 Národní protidrogová koordinátorka Mgr. Jarmila Vedralová 21. srpna 2018

Závislost – fenomén způsobující problémy alkohol tabák konopí drogy hazard VŠECHNY ZÁVISLOSTI SE PROLÍNAJÍ HAD 2018

Hazard a alkohol v populaci - v riziku závislosti na alkoholu je 1,2 milionu osob - alkohol denně konzumuje přes 600 tisíc osob - problémy s hazardním hraním má přes 500 tisíc osob - patologicky hraje až 100 tisíc osob Alkohol, hazard (i tabák) způsobují problémy v rozsahu společenských nákladů vyšší než nelegální drogy: - alkohol až 20 mld. Kč - hazard až 16 mld. Kč - tabák 33 mld. Kč - nelegální drogy 7 mld. Kč HAD 2018

ESPAD Výskyt rizikového chování mezi 16letými v číslech: 96 % studentů ochutnalo v životě alkohol, v posledních dnech pilo alkohol 68 % 86 % mladistvých vnímá dostupnost alkoholu u nás jako velmi snadnou 42 % studentů tráví denně 4+ hodin online 9 % studentů hrálo v posledních 12 měsících hazardní hry, stoupá hazardní hraní online děti pod 15 let jsou v 7x vyšším riziku rozvoje závislosti HAD 2018

ESPAD (Evropská školní studie o alkoholu a jiných drogách mezi šestnáctiletými) ČR je stále nad evropským průměrem - raná zkušenost: do 13 let věku - vysoká dostupnost alkoholu, i pro 16leté HAD 2018

Užívání návykových látek během hraní hazardních her Užívání návykových látek během hraní v posledních 12 měsících před nástupem do léčby ve studii Patologičtí hráči v léčbě v letech 2013, 2015 a 2017 v % HAD 2018

Strategie, legislativa, akční plány nová Národní strategie protidrogové politiky na období 2019-2027 Zákon o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek - Akční plán pro alkohol Akční plán pro hazard Cílem akčních plánů je propojit problematiku závislostí, rozpohybovat státní správu a klíčové hráče, včetně provozovatelů samotných, aby se aktivně podíleli na zlepšení situace. HAD 2018

Mgr. Jarmila Vedralová národní protidrogová koordinátorka Děkuji za pozornost Mgr. Jarmila Vedralová národní protidrogová koordinátorka