Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Návrh komunitního plánu na rok
Sociální služby SOZ.
Pokus o přerušení bludného kruhu. Situace lidí bez domova  Drtivá většina lidí bez domova má problém se závislostí  Někteří řeší závislost v léčebnách.
Tak v tomto objektu pracujeme
Náš domov. Pojďte s námi na prohlídku Bezbariérový vstupVede k hlavnímu vchodu.
2 Palomino  Sociální podnik Palomino je nová služba zřízená Diakonií ČCE – střediskem ve Valašském Meziříčí.  Cílem sociálního podniku je, kromě poskytování.
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Přechod z ústavní do komunitní služby
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
SLUŽBY ZAMĚSTNÁVÁNÍ V KOMUNITNÍCH SLUŽBÁCH V PRAZE A OKOLÍ.
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
1 Budoucnost komunitních služeb v ČR Zuzana Jentschke Stőcklová náměstkyně ministryně pro sociální a rodinnou politiku.
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Zkušenosti s pracovním uplatněním uživatelů Domova Horizont Mgr. Lenka Kortová – sociální pracovnice Domova Horizont.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
 Poslání sociální služby Chráněné bydlení VH, p.s.s.  Cíle služby  Cílová skupina uživatelů  Objekty Chráněného bydlení VH, p.s.s.  Poslání sociální.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_43_Člověk a společnost.
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Sociálně terapeutická dílna Kladno. Proč jsme potřebovali dílnu V Kladně tato služba chyběla, bylo nutné zajistit pro klienty program a náplň, podle jejich.
Vliv podpory na uživatele Bc. Zuzana Thürlová Transformace sociálních služeb: Příležitost pro lidi 4. Prosince 2012, Brno.
Lidé mezi lidmi Bc. Alena Brožková, Domov bez zámku Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání pro zdrav í PředmětZdravověda Tematický.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
DOMOV PRO SENIORY.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Ústav vs. Komunitní služba
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Aktivní senior v České Skalici.
Týdenní stacionáře.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Terapeutické komunity
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Azylový dům pro rodiny s dětmi
metodik služeb Podpory bydlení
Ústav vs. Komunitní služba
Náš domov.
Dobrovolnické programy
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách 15. 11. 2017

Domov NaNovo, p.o. 1

MOŽNOSTI MĚSTA A OKOLÍ PRODEJNY, RESTAURACE, CUKRÁRNY MOŽNOSTI MĚSTA A OKOLÍ PRODEJNY, RESTAURACE, CUKRÁRNY KULTURNÍ DŮM, MUZEA, KINO SLUŽBY – KADEŘNÍK, PEDIKURA SPORT – HOKEJ, BOWLING Běžně dostupné služby, výlety

JAK TRÁVÍME ČAS DOMA ZAPOJENÍ SE DO BĚŽNÝCH DENNÍCH ČINNOSTÍ - VAŘENÍ - PRANÍ, ŽEHLENÍ A VĚŠENÍ PRÁDLA - ÚKLID - NÁKUPY OPÉKÁNÍ, OSLAVY NAROZENIN, NÁVŠTĚVY, SPOLUPRÁCE S DOBROVOLNÍKY, CANISTERAPIE, SNOEZELEN ZVEME PŘÁTELE, DOBROVOLNÍKY OSLAVUJEME SE SPOLUBYDLÍCÍMI

Volný čas Snoezelen TV, rádio, PC, pouštění filmů, CD s oblíbenými písněmi Terasa, procházky, Výlety (ZOO, města, kostely) Nákupy Procvičování končetin, masáže Povídání si, pití kávy, návštěvy kamarádek (v domě, v jiných ChB) Přepisování textu – do PC, ručně (pohádky, jídelníčky) Čtení Prohlížení fotoalba Prohlížení časopisů Navlékání korálků Vymalovávání omalovánek, kreslení Tkaní koberečků, vyšívání, pletení Psaní dopisů (jídelníčků, nákupního seznamu) Zapojení se do chodu domácnosti Návštěva kina, koncertu, cirkusu Posezení v restauraci, cukrárně, na zmrzlině Jízda autem Stolní hry (člověče nezlob se, pexeso) Trénink paměti, rozpoznávání (barvy, členové rodiny, peníze)

Otázky: jaké a jak nabízet volnočasové aktivity obyvatelům, kteří nekomunikují a zároveň nemají vyhraněný zájem o konkrétní volnočasovou aktivitu, zpravidla si vyberou tu, kterou jim nabídneme jako poslední, protože si ji zapamatují dále by mě zajímaly typy na různé volnočasové aktivity, které svým obyvatelům nabízíte, a to s ohledem na obyvatelé s vyšší mírou podpory, kteří potřebují mimo bydlení doprovod jak motivovat některé klienty k aktivnímu prožívání volného času, když o nabízené aktivity nejeví zájem jaké aktivity klientům nabízet s ohledem na jejich různé zdravotní omezení a jaké aktivity nabízet klientům ve vyšším věku seznámení se s denní náplní uživatelů jednotlivých služeb jak uživatelé tráví svůj volný čas vykazování poskytnuté podpory v činnostech ve volném čase očekávám nové poznatky, jak se jinde tráví volný čas, jestli navštěvují např.: bazén, sol. jeskyni, různá kulturní představení apod., nebo jestli třeba někdo do domova nedochází, aby uživatelům zpříjemnil volný čas – dobrovolník?

využití a naplňování volného času u klientů se zvýš využití a naplňování volného času u klientů se zvýš. mírou podpory, jestli aktivizaci provádí terapeut?. PSS aktivity mimo Domov návštěvy u rodinných příslušníků jestli si hradí náklady na cestu mimo Domov způsob stravování způsob provádění záznamů o uživatelích jaké služby využívají způsob nakupování s uživateli chci načerpat nové informace, dobré příklady budu aplikovat ve svém zaměstnání od stáže očekávám, že se něčemu novému přiučím nebo se mi nabídne jiný systém nebo pohled na práci s klientem všechno v dané službě, jak to tam chodí v praxi, jak se pracuje s klienty, zda máte člověka na úklid, nebo to zajištují pracovníci s klienty, jak tráví klienti volný čas a spoustu dalších věcí z praxe nabídka volnočasových aktivit - aktivity v rámci služby, nebo výjezdové (sociální začleňování) – skupinové, individuální příprava a vedení volnočasových aktivit – pracovník, uživatel, nebo společně náklady na volnočasovou aktivitu – z provozu či hradí uživatel (kino – vstupenka pracovníka) organizace volnočasových aktivit – speciální pracovník, klíčový pracovník daného uživatele