Ústav znalectví a oceňování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
1. Úvod do profesního poradenství Dagmar Svobodová.
Fakulta managementu a ekonomiky Ústav regionálního rozvoje, veřejné správy a práva Motto: Smart governance.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Klíčová aktivita 2 Systém vzdělávání Mgr.Regina Jonášová Praha
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční stránka podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Podniková ekonomika Ing. et Bc. Sylva Talpová KPH ESF MU Brno
Téma 1. Charakteristika finančního řízení 1. Cíle finančního řízení 2. Hlavní oblasti finančního managementu 3. Finanční rozhodování podniku 4. Finanční.
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
KPM / PEPL1 Vyhodnocení efektivnosti investice Jan Cedl.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
1. Podnikání 1.část členění organizací podnikání (definice podnikání, kdo může podnikat) obchodní firma živnostenský rejstřík živnosti (podmínky, druhy,
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
Bakalářský studijní program B 6208 Ekonomika a management
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Čas, kdy si musím vybrat, co dál…
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Výrobní faktory v organizaci
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Účetnictví – význam informací
Téma 11: Finanční plánování
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Finanční analýza ve vybraném podniku ve vztahu k podpoře řízení
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Analýza závěsu podvozku letadla
RIZIKO.
Manažer ve firmě. Manažer ve firmě Osobnost manažera Vrozené vlastnosti Získané dovednosti Temperament Inteligence Potřeba řídit činnost jiných lidí.
Obchodní plán projektu
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE:
Eva Tomášková Základní ekonomické pojmy Ekonomické souvislosti právní úpravy obchodních společností 2. přednáška.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ŘÍZENÍ VÝROBY A KVALITY
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Synergie manažerského týmu
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Srovnání plánovaného a skutečného stavu SZ
RIZIKO.
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace.
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSTVÍ
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-8)
Celkový základ daně.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Národní akreditační úřad pro vysoké školství
Transkript prezentace:

Ústav znalectví a oceňování   Ředitelka: Ing. Veronika Machová

Stručné informace o Ústavu Ústav znalectví a oceňování byl zřízen 1. 7. 2015 a na základě rozhodnutí Ministerstva spravedlnosti byl zapsán do I. oddílu seznamu znaleckých ústavů pro obor ekonomika, v souladu se zákonem č. 36/1967 Sb., o znalcích a tlumočnících, ve znění pozdějších předpisů. Ústav je oprávněn realizovat znalecké posudky v oboru ekonomika ve specializaci finančního majetku finančního majetku, oceňování podniků, přezkoumávání a posuzování přeměn obchodních společností, vztahů, smluv, cen, oceňování nehmotného majetku, investic, nemovitostí atd. Dále má ústav znalecké oprávnění pro obor strojírenství. Na ústavu znalectví a oceňování působí jak soudní znalci, akademičtí pracovníci, tak i odborníci z praxe. Ústavem je zajišťována výuka předmětů zaměřených na Finance podniku. Ústav je garančním pracovištěm akreditovaných oborů BBA (Bachelor of Business Administration) ve specializaci Oceňování a MBA (Master of Business Administration) ve specializaci Finanční management.

Specializace Finance podniku Obor Ekonomika podniku si klade za cíl vysvětlit systém podniku, především primární a vybrané sekundární funkce (činnosti) podniku, kam patří finance podniku. Předměty zaměřené na finance podniku, specializace Finance podniku: Finance podniku I. Controlling Finance podniku II. Finanční a kapitálové trhy

Předměty specializace Finance podniku Finance podniku naučí chápat informace získané v rámci Controllingu v souvislostech. Absolvent umí rozhodovat o majetkové a kapitálové struktuře podniku a optimalizovat strukturu výrobních faktorů podniku k maximální shodě s potřebami vlastníka a akcionáře. Controlling je informační systém, který připravuje data pro manažerská rozhodnutí ve všech primárních i sekundárních činnostech podniku. Controllingový systém pomáhá získávat data o fungování podniku, především plánovat, rozhodovat a kontrolovat. Student po dokončení předmětu bude schopen připravit data pro managerské rozhodování ve všech základních procesech, jež se v podniku vyskytují. Především se jedná o marketingové a obchodní, výrobní, finanční, personální a inovačně výzkumné procesy. Finance podniku II rozšiřují znalosti procesů podnikových financí. Absolvent dokáže plánovat aktivity tak, aby optimalizoval podnikové procesy. Východiskem pro plánování je znalost finančních a kapitálových zdrojů podniku a metod hodnocení podniku. Finanční a kapitálové trhy se zaměřují jednotlivé instrumenty finančních a kapitálových trhů. Student získá přehled o organizaci finančních a kapitálových trhů, měnové politice na makroekonomické a mikroekonomické úrovni a finančních instrumentech a derivátech. Bude schopen vypočítat výnos, riziko a likviditu různých investičních instrumentů nebo  aplikovat základní metody, nástroje a principy technické a psychologické analýzy na kapitálových trzích.

Specializace Finance podniku Při výuce získáte nejen teoretické znalosti z oblasti financí podniků, ale zároveň i schopnosti finance podniku řídit. Po absolvování specializace budete znát majetkovou a kapitálovou strukturu podniku a budete ji umět optimalizovat v souladu s hlavními cíli podniku, a to především v souladu s cílem růstu hodnoty pro akcionáře. Budete schopni učinit rozhodnutí o majetkové a kapitálové struktuře podniku nebo optimalizovat strukturu výrobních faktorů podniku. Získáte přehled o organizaci finančních a kapitálových trhů. Jako studenti budete moci již ve své bakalářské práci řešit konkrétní úkoly a problémy zadané podnikem, ve kterém budete absolvovat praxi (potenciálním zaměstnavatelem).

Uplatnění absolventů specializace Finance podniku v praxi Bude umět optimalizovat majetkovou a kapitálovou strukturu podniku v souladu s cílem růstu hodnoty pro akcionáře. bude schopný finance podniku řídit. (během praxe v podnicích může student poznat práci finančního managera, analytika či referenta. se uplatní jako odborný pracovník finančního úseku ziskových i neziskových organizací, finanční analytik, či finanční manažer nebo controller podniku. uplatní své znalosti na finančních a kapitálových trzích.

Spolupráce s Ústavem znalectví a oceňování Jsi student ekonomiky podniku a rád by ses zapojil/a do děje na Ústavu znalectví a oceňování? Ústav znalectví a oceňování hledá pomocnou vědeckou sílu. Co bude Tvou náplní práce? Pomoc při tvorbě projektových záměrů, pomoc s tvůrčí a ediční činností, realizace dotazníkových šetření, kopírování, vyhledávání relevantních údajů při tvorbě znaleckých posudků a další činnosti V případě zájmu pište na e-mail: machova@mail.vstecb.cz

Kontakty Ředitelka ústavu: Ing. Veronika Machová machova@mail.vstecb.cz Referent pro pedagogickou činnost: Mgr. Gabriela Marková markova@mail.vstecb.cz telefon: 380 070 218