Železniční muzeum Zlonice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Železniční muzeum Zlonice
Advertisements

EXKURZE – ZA ARCHITEKTUROU A HISTORIÍ SEVEROVÝCHODNÍ ITÁLIE SPŠ A SOU UNIČOV –
Silniční daň. Předmětem daně jsou vozidla, kterým je přidělena státní poznávací značka a jsou používaná nebo určena k podnikání Předmětem daně jsou vozidla,
Jaká je CHEMIE na naší škole ?. to není, ale P – praktická V – vědomostní A – atraktivní.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
AnotacePracovní listy jako příprava pro práci v terénu. Seznamují žáky se základními pojmy a regionální tematikou. Vycházka do přírody, fotodokumentace,
ERIK Einsteini. ERIK Je mi 28 let. Jsem svobodný a bezdětný. Jmenuji se.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_CENTRALNI.
DĚTSKÝ DOMOV, ZŠ a SŠ Žatec. Moje škola Moje třída Naše škola je spojena z DĚTSKÝM DOMOVEM. Do naší školy převážně chodí děti z Dětského domova, ale i.
KTV PRŽNO Duben Podněty a připomínky k obsahu sdělení v KTV můžete zasílat na mailovou adresu: případně telefonicky na č
Máme rádi Pardubice Po stopách koňských kopyt ZŠ Staňkova 128, Pardubice Veronika Fránová, 8.A.
Č ISTI Č KA ODPADNÍCH VOD. ÚVOD : Kam odtéká odpadní voda z domácnosti? Co je to mechanické čistění vody? Co se děje s odpadky, které se odstraní z odpadní.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Erasmus+ Šimon Blaschka.
Centrum ekologické výchovy „Aquila“ v Bartošovicích na Moravě.
I. Literární exkurze II. Sout ěž e III. Projekt Mladé fronty Dnes IV. Č tená ř ské dílny V. Literární ve č ery.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
ŽIVOT KARLA IV. Vypracoval: Jiří Vilášek. K AREL IV. Narodil se v Praze Narozen pod jménem Václav V sedmi letech byl poslán za svým kmotrem.
Členské fórum A.T.I.C. Mariánské Lázně
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Fyzika - referát Vlaky.
Bezpečnost silniční a železniční dopravy
41 Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/06 Název materiálu: Hudební forma
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Jak získat stážisty s finanční podporou EU?
Věta se skládá ze slov Název školy
Den Země 2009 Dne si žáci devátých tříd pod vedením paní učitelky Zimové připravili pro své spolužáky z prvního stupně různé soutěže. Žáci prvního.
Internet.
Věta se skládá ze slov Název školy
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Univerzita Palackého, Olomouc Petra Martináková
Projekt 1 Databázové systémy I
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/04 Název materiálu: Duchovní a světská hudba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Anglie Monika Trochtová.
Výlet do Prahy V říjnu jsme jeli na výlet do Prahy.
ZOOKURZ Sexta 2016/17.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Filmová animace Náhodné změny Mgr. Jiří Mlnařík
Pracovnělékařské služby
Základní jednorozměrné geometrické útvary
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Mgr. Zbyněk Jícha Škola
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_21-01
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Zrušena možnost platit složenkou
Integrovaný dopravní systém Jihočeského kraje (IDS JK)
Moje město MARIÁNSKÉ LÁZNĚ 1. díl Vítejte v Mariánských Lázních!
Rýchory 2007 © Michaela Bocskorová
ZA VLÁDY PŘEMYSLOVSKÝCH KRÁLŮ
Vítá vás nový PowerPoint
VY_32_INOVACE_15_ Skladba – druhy vět
Cukrárna, Akva-Tera, Plzeňská věž
DIAGNOSTIKA ELEKTRONICKÝCH SYSTÉMŮ
Daňové přiznání k dani z příjmů PO
VY_52_INOVACE_19_01_trávicí soustava
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Pořádek slov v české větě
Infokanál Obce Březnice
Jazykový zájezd do YORKU
Vítáme Vás v Luhačovicích
DIAGNOSTIKA ELEKTRONICKÝCH SYSTÉMŮ
Dvourozměrné geometrické útvary
Transkript prezentace:

Železniční muzeum Zlonice Vypracovaly Anežka a Eliška Drahotovy 1.A

Příjezd do Zlonic Dne 17.5 jsme se vypravili na jednodenní exkurzi do železničního muzea Zlonice.Do Zlonic jsme naším autobusem dorazili asi v 15:30.Tato pestrá prohlídka trvala až do 16:30.

Prohlídka ŽmZ byla rozdělena na dvě části a i my byli rozděleni na dvě skupiny.Jedna skupina pod dohledem pana profesora Kokeše a druhá byla vedena paní profesorkou Laubrovou. Vedoucí naší exkurze byla paní profesorka L. Laubrová a samozřejmě s námi jel náš třídní profesor J. Kokeš.

Prohlídka Začneme prohlídkou strojů (dohromady shlédneme tři) První přístroj , který vám chceme představit, se jmenuje telegrafní přístroj, zkráceně telegraf:

Telegrafní přístroj Telegraf: Tento přístroj je nejstarším typem zařízení sloužícím k předáváním informací v písemné podobě. Zprávy se pomocí telegrafního klíče převádějí do morseovy abecedy.Jejich příjem je zajištěn zápisem formou teček a čárek na papírovou pásku.Nevýhodou je nejen nutnost znalosti morseovy abecedy , ale především obtížné ukládání zpráv a jejich postoupení dalšími příjemci.

Stavědlový přístroj Elektromechanický stavědlový přístroj firmy Druhý přístroj o kterém vám něco povíme, se jmenuje stavědlový přístroj: Elektromechanický stavědlový přístroj firmy Siemens a Halske z roku 1902 sloužil do roku 1993 ve stanici Chlumčany u Loun a je vývojovým předchůdcem unifikovaného zařízení 5007.Obdobně jako mechanické stavědlo umožňuje přestavování výhybek a návěstidel pákami , pomocí hradlové skříně je však navíc zajištěna závislost na řídícím přístroji.

Telefonní přístroje MB ( zapojovač Tesla 5 FP) Poslední přístroje , které vám chceme popsat a představit, jsou telefonní přístroje MB: Telefonní přístroje napájené místní baterií , klíčkové a klapkové zapojovače sloužící k přímému zajištění vlakové dopravy. Tady vidíme klapkový zapojovač Tesla 5 FP z padesátých let minulého století umožňující zapojení maximálně 10 linek (telefonů)

Další přístroje a stroje, o kterých jsme se něco dozvěděli, jsou : Skříňové zvonkové zařízení Dálnopisný přístroj Klíčový přístroj Řídící přístroj Mechanické stavědlo a další…

Model vlakového nádraží Prohlídka strojů a přístrojů byla zakončena spuštěním modelu vlakového nádraží a okolí. Malé detaily vláčků , vlakové zastávky a okolí s kolejnicemi.

Prohlídka železničních kolejových vozidel V této venkovní části muzea jsme si prohlídli nespočet krásných lokomotiv a vagónů, například tuto nádhernou třínápravovou dvouválcovou dvojčitou parní lokomotivu , která, jak vidíte, byla ve své velké garáži.

Další krásné vláčky: Tak takovou nádheru jsme spatřili v železničním muzeu Zlonice

Tak takhle jsme si užívali na začátku druhé části prohlídky. Někteří z nás se svezli i na konci. Pak už nás čekala jen cesta zpátky do Rumburka.