PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ V NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍCH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projektové řízení Analýza poptávky Předpoklady, rizika a udržitelnost projektu Řízení projektu Popis projektu Harmonogram projektu Zdroje financování Rozpočet.
Advertisements

Projektové řízení Modul č.1.
„Plánování projektu Plán projektu“
ČLENĚNÍ NÁKLADŮ PODNIKU S DŮRAZEM NA ROZHODOVÁNÍ
Projektový management
11 Procesy a procesní řízení 22 Další charakteristiky procesu má svého vlastníka (osoba odpovídající za zlepšování procesu) má svého zákazníka (interního.
Vzdělávání zaměstnanců Střediska sociálních služeb městské části Praha 9 je finančně podpořeno z Evropského sociálního fondu v rámci realizace projektu.
PROJEKT - soubor aktivit, jejichž realizací v určeném časovém rámci dosáhneme stanoveného cíle; dojde ke změně z výchozího stavu do plánovaného stavu.
Strategické plánování rozvoje obcí Dubovice 2010 " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období "
Škola pro udržitelný život 2010 Plánovací procesy ve škole a vzdělávání Jiří Kulich, Michal Veselý.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
Proces řízení projektu
X13PMT 2. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Semestrální práce z předmětu Projektový management
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
12. Přednáška převzato z 36SI2
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Návrh projektu Ing. Pavel Růžička Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu.
Předmět: Řízení podniku 1
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Systém managementu jakosti
Řízení realizace Pro IT, a.s. Ing. Jarmila Šarmanová … průzračnost, která je vidět.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
© Ing. V. Šebek, CSc. Plánování a řízení projektů IS 1 7. Zadávání (definice) projektu  Zadávání (vznik) projektu  Zadání projektu  Formalizované zadání.
Program zahájení - Petr Pavlinec, KÚ role systémového integrátora - Martin Vimr, PH organizace projektu - Vladimír Kvarda, PH obsazení projektového týmu.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Přednáška č. 1 Proces návrhu databáze
1. Úvod do problematiky Pojmy a definice Podnik v dynamickém prostředí
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Rozhodovací proces, podpory rozhodovacích procesů
Plánovací proces a druhy plánování
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
Projektový management Přednáška č. 1 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Strategie projektu Základní parametry: Záměr projektu Cíl projektu
Projektový cyklus, analýza SWOT
Eva Dufková, Jan Matyáš VSRR, 3.ročník
6. Koncepce řízení projektů
2. Životní cyklus a procesy projektu
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
Plánování a controlling 1
Metodika řízení projektů
 Příprava  Obecný záměr (současný stav, roční cíle oddílu)  Chytrý cíl (výchovný)  Atraktivní prostředek – naplnění cílů  Příprava plánu (název, termín,
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
PRINCeGON – metodika řízení projektů Ministerstva vnitra
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Strategický rámec MAP do roku Vstupní strategický rámec Analýzy stavu + SWOT analýzy pro povinná opatření + ostatní oblasti Prioritní oblasti a.
Životní cyklus projektu a fáze projektu Martin Cupal Podnikatelský záměr a projektový management.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Co je to projekt? Veřejná správa, Regionální rozvoj Litoměřice Jan Jůna 2012.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 4: Marketingové řízení MSP.
Marketingový systém řízení KontrolaRealizacePlánování.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Systém managementu jakosti
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Projektování Projekt = plán, záměr, úmysl
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno
Průběh stavební zakázky
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Transkript prezentace:

PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ V NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍCH

Projekt definovaná, v čase ohraničená změna jedinečný proces sestávající z řady koordinovaných a řízených činností s termínem zahájení a ukončení, prováděný pro dosažení předem stanoveného cíle, který vyhovuje specifikovaným požadavkům, včetně omezení daných časem, náklady a zdroji. dočasné úsilí s cílem vytvořit unikátní produkt nebo službu: cíl - nový produkt/služba, časové omezení a vynaložení úsilí (lidských zdrojů, výrobních kapacit, peněz atd.).

PROJEKTOVÝ TROJIMPERATIV CO KDY ZA KOLIK

Logická linie projektu DEFINOVANÁ POTŘEBA ↓ CÍL (VÝSLEDEK) VÝSTUP AKTIVITA klíčové myšlenky projektu: jaký je cíl projektu, jaké konkrétní výstupy jsou třeba pro dosažení cíle a jaké aktivity k vytvoření výstupů povedou

Definované potřeby ANALÝZA POPTÁVKY ANALÝZA KONKURENCE přináší informace o tom, jak moc je realizovaná nebo připravovaná aktivita potřebná/žádaná: jakých cílových skupin se týká, jak jsou velké, čím jsou motivované, jsou ochotné za službu platit,… ANALÝZA KONKURENCE jak vypadá situace v poskytování obdobných služeb v dané lokalitě nebo na relevantním území jak je pokryta poptávka odlišení od konkurence ANALÝZA POTŘEB ORGANIZACE přináší představu o situaci organizace, jejím fungování a potřebách; výstupy strategického plánování, definování vzdělávacích potřeb…

Cíle projektu CÍL - čeho chceme realizací projektu dosáhnout, jakou pozitivní změnu chceme iniciovat, jaký problém chceme vyřešit jeho dosažení je popsáno VÝSLEDKY Cíle mají být: S (Specific) – specifické a konkrétní; M (Maesurable) –opatřeny měřitelnými parametry, podle nichž lze rozpoznat, zda bylo cíle dosaženo; A (Assignable) – řidělitelné jedinému subjektu s odpovědností a autoritou k výkonu rozhodnutí; R (Realistic) – dosažitelné s použitím disponibilních zdrojů a realistické; T (Time-bound) – a časově ohraničené.

VÝSTUPY PROJEKTU co konkrétního projekt vytvoří, hmotné nebo nehmotné statky, které budou vytvořeny v průběhu realizace projektu za účelem dosažení CÍLE všechny VÝSTUPY dohromady vytvářejí podmínky pro naplnění cíle

Aktivity projektu jednotlivé dílčí činnosti, které vedou k realizaci VÝSTUPŮ rozdělení činností mezi členy projektového týmu, dodavatele,… CO? KDO? KDY? ZA KOLIK? jedná se o procesy, nikoli o hmotné nebo nehmotné produkty časové určení – harmonogram

Harmonogram projektu časový plán projektu. Je definován v návaznosti na systémový rozpad projektu, tedy vychází z rozdělení projektu na jednotlivé etapy, aktivity top-down – vychází ze známého celkového dostupného času pro realizaci projektu bottom-up – postup zdola-nahoru je vhodný při plánování projektu, u kterých nevystupuje čas jako hlavní omezující parametr definujeme začátek – datum zahájení konec – datum ukončení délka trvání – pro zjednodušení čtení harmonogramu je vypočítána i délka trvání

Harmonogram projektu – časová provázanost projektu začátek další aktivity je podmíněn ukončením předchozí aktivity konec předchozí aktivity je podmíněn zahájením následující aktivity začátek další aktivity není podmíněn ukončením jiné aktivity

Harmonogram projektu – Ganntův diagram

Řízení projektu

Proces řízení projektu