Baba ghanoush (Alan) 09/04/15 | Recept | Sýrie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Advertisements

HKATENKWAN (Mustafa) 04/05/15 | Recept | GhanaGhana
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y Houbová smaženice Porcí : 4 Doba přípravy : 35 min Použité suroviny: 800 g čerstvých hub | 1 ks cibule | 100.
Ukládání potravin VY_32_INOVACE_2C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
Elektronické učební materiály – II. stupeň Chemie 9 Autor: Mgr. Radek Martinák ROPA (nafta, zemní olej, černé zlato ) Těžba „pumpou “ Těžba na moři ropné.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
RAJČATOVO-OKURKOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULKOU (Ciala) 26/01/15 | Recept | GruzieGruzie
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
VYPRACOVALA: Mgr. Ivana Tesařová, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
OVESNÉ KULIČKY (Rahima) 20/10/15 | Recept | AfghánistánAfghánistán
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DUM - Digitální Učební Materiál
Příprava drůbeže pečením
Základy automatického řízení 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
VÁNOČNÍ OZDOBY – TROCHU JINAK
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_74_PRV1
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Fatcakes (Paulus Natango) 17/09/15 | Recept | Namibie
Treska na konžský způsob
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Přílohy z brambor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová.
DUM - Digitální Učební Materiál
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Cukrové Polevy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
KUCHYŇ Ahoj, jmenuji se Adrianka a zvu vás k nám do kuchyně, která je maminčiným i tatínkovým královstvím. Tady mi uvaří pokaždé nějakou dobrotu. Jsou.
Vypracovala Bc. Martina Chlumová
Lité těsto.
Období: leden až květen 2012
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík
ŠPAGETYS RAJČATOVOU OMÁČKOU A CUKETOU
Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Popis pracovního postupu
EU_52_sada1_17_ZPM_Ruční výroba papíru_Cup
Potřebný inventář Žák si přinese: ostrý vykosťovací nůž utěrku
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Vytvořila:Vendulka Ganiová 6.A
-charakteristika -tepelné úpravy
RECEPTY na talíři BŮČEK.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
Zdroje paliv. Zdroje paliv Dělení paliv podle skupenství: Pevné : uhlí Kapalné: ropa Plynné: zemní plyn.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Erasmus stáž Itálie 2018 cukrář
1.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
OBRAZOVÝ NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
Transkript prezentace:

Baba ghanoush (Alan) 09/04/15 | Recept | Sýrie http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00038/baba-ghanoush

Baba ghanoush (Alan) Baba ghanoush - zvaný také lilkový kaviár, v Izraeli chatzilim nebo ve své egyptské verzi mutabbal - pochází ze zemí Levanty. V Sýrii a Libanonu se baba ghanoush baští jako lehký a zdravý předkrm, je však také vynikající jako dip ke grilovanému masu. Nejlépe chutná s arabským chlebem pita. Milovnice a milovníci výraznějších barevných kreací svůj baba ghanoush mohou ozdobit bobulkami granátového jablka. Kdo má rád spíše svěží chuť, do něj zase může vmíchat dvě lžíce hustého bílého jogurtu. Doba přípravy: 1 hodina (pečení lilku minimálně 30 minut) Nasytí: 4 osoby

Na přípravu potřebujeme: 2 lilky 2 dcl olivového oleje 2 lžíce citronové šťávy 1 stroužek česneku špetku soli čerstvě namletý pepř 3 lžíce sezamové pasty tahini hrst nasekané hladko-listé petrželové nati Postup: Lilky omyjeme, propícháme vidličkou (aby z nich vytekla při pečení nadbytečná voda) a minimálně 30 minut pečeme na grilovací mřížce nad plynovým sporákem nebo na plechu (na pečicím papíru) v troubě, předem vyhřáté na 200 stupňů, případně na venkovním grilu na dřevěném uhlí. Lilky rovnoměrně opečeme ze všech stran tak, aby dužina byla úplně měkká a slupka spálená - černá, až zuhelnatělá. Jakmile lilky vychladnou, dužinu z nich vydlabeme - a zbavíme černých spálených sazí. V sítu necháme z lilkové dužiny odkapat přebytečnou vodu. Lilky dáme do misky, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, česnek a tahini pastu, osolíme a opepříme a hmotu metličkou vyšleháme do krémové konzistence. Baba ghanoush můžeme také zpracovat v mixéru, nicméně pak přijdeme o texturu lilku. Hotový baba ghanoush dáme do servírovací misky, doprostřed nakapeme olivový olej a nazdobíme nasekanou petrželovou natí.

Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016