ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝŽIVA – základní složky potravy
Advertisements

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Zdravé stravování Přírodověda 5. ROČNÍK.
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Název Výživová pyramida
Příprava stravy v rodině
VY_32_INOVACE_04_ Přírodověda pro 4. ročník
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
Zdravé stravování KC3.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
Zdravá výživa Správné sestavení jídelníčku VY_32_INOVACE_01_36.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Botanické a zoologické zahrady Mgr. I. Vališková CZ.1.07/1.4.00/
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
Č LOVĚK A JEHO PROSTŘEDÍ Životní podmínky člověka.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
PYRAMIDA VÝŽIVY aneb NAUČME SE SPRÁVNĚ JÍST Obrázek 1.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
P YRAMIDA VÝŽIVY Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Zdravý životní styl Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7. tř. ZŠS.
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Zvole, okr. Praha - západ
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jaroslav Bartl Číslo
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
BAROKO STOLETÍ Mgr. Iveta Vališková
ZNÁME TŘI DRUHY PŘÍDAVNÝCH JMEN
PESTROST STRAVY.
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Autor: Mgr. Marcela Holubová
Autor výukového materiálu: Číslo projektu: Název: Vytvořeno:
Člověk a jeho svět, Prvouka, Zdravá výživa
VÝŽIVA A ZDRAVÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vyjmenovaná slova po B Mgr. Iveta Vališková
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Pravěk v českých zemích Mgr. Iveta Vališková
PODSTATNÁ JMÉNA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_III.Vu_ZDRAVÁ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
AUTOR: Blanka Petlánová
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
Název projektu: Moderní škola
Zdravá výživa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Vyjmenovaná slova po V Mgr. Iveta Vališková
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Transkript prezentace:

ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT OD NEJMÉNĚ ZDRAVÉHO PO NEJVÍCE ZDRAVÉ

ZDRAVÍ Naše tělo potřebuje nejrůznější látky, aby získalo dostatek potřebné energie a zůstalo zdravé. Proto přijímáme potravu, která obsahuje pro nás potřebné živiny. Každá potravina však obsahuje jiné látky, a protože nepotřebujeme všech látek dodávat tělu stejné množství, je vhodné vědět, jaké množství jakých potravin pro zdraví potřebujeme. Množství látek, tak jak bychom ho měli ve svém jídelníčku kombinovat, nám napovídá potravní pyramida:

Potravní pyramida Pokuste se říci, které potraviny patří do první, druhé, třetí a čtvrté části pyramidy: 1. 2. 3. 4.

CUKRY TUKY MASO, MLÉKO, MLÉČNÉ VÝROBKY, RYBY OVOCE, ZELENINA CEREÁLIE

Člověk by měl jíst nejméně 5x denně Zkuste navrhnout zdravý jídelníček: Snídaně: Přesnídávka: Oběd: Svačina: Večeře: Kam by patřil dort?

ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3770 Autor: Mgr. Iveta Vališková Škola: ZŠ a MŠ, Dětenice, okres Jičín Použité zdroje: www.office.microsoft.com Obrázky: Mgr. Iveta Vališková

Anotace Cíle: Materiál je určen pro základní seznámení s učivem o zdravé výživě (3. a 5. ročník ZŠ, Přírodověda) Formát, velikost: prezentace Microsoft Office PowerPoint, 7,05 MB Metodické doporučení pro práci s materiálem: Materiál dětem představuje základní informace o zdravé výživě. Nejprve žáci pracují ve skupinách, kde se pokouší na kartičky namalovat své nejoblíbenější potraviny, pak položí stejné vedle sebe a podle množství nad sebe (zpravidla vznikne pyramida stojící na špičce). Pak zhlédnou prezentaci a porovnají se svým obrázkem, překreslí pyramidu do sešitu.