Délka trvání: 2 roky (4 semestry) Charakteristika kurzu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Veřejné rejstříky - Obchodní rejstřík.
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
1 Virtuální Univerzita třetího věku. 2 Seniorské vzdělávání Univerzita třetího věku (U3V) je součást Celoživotního vzdělávání, organizované veřejnými.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_23_BEZPEČNOST PRÁCE TÉMA: BEZPEČNOST PRÁCE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_Roz_III_17 Práva a povinnosti členů rodiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Zvířata a jejich přínos pro člověka VY_32_INOVACE_1C_04 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Didaktická analýza dějepisného učiva Přednáška č. 6 AR 2014/2015.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
41 Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 4/06 Název materiálu: Hudební forma
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Přijímací řízení 2016/17.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
Daňová evidence STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Platformy projektu KAP LK
Hmyzí hotel Kde kdo bydlí?.
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Plánování ve školní tělesné výchově
ŠKOLA: Městská střední odborná škola, Klobouky u Brna,
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU 1 – Množiny – teorie
Techniky práce s mentálně postiženými
Speciální metody fyziologie živočichů Bi 5611c
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Obvody a obsahy rovinných obrazců 3.
PB071 – Programování v jazyce C
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
EU_32_sada1_08_SV_Advent_Cup
Ovoce našich zahrádek VY_32_INOVACE_04_03
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
ČESKO-BRATRSKÁ CÍRKEV EVANGELICKÁ
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Léto v přírodě VY_32_INOVACE_18_03
ORIENTACE V ČASE VY_32_INOVACE_1C_08 Číslo projektu: CZ /1. 5
Starověké Řecko – Řecká vzdělanost a věda DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Matematika pro stavební obory 19. Autor: RNDr. Zdeněk Bláha
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
MATEMATIKA – GEOMETRIE 7
5. Metody práce s dětmi Klasifikace metod Efektivita učení
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
Informační a komunikační technologie
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Portál naměřených dat 13. – , Říčany u Prahy Josef Mádlo.
Metody Reuvena Feuersteina
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Pro žáky naší školy více – Na míru píšeme učebnice VY_32_INOVACE_VJ21 Excel - čas Předmět  Výpočetní.
Investice do rozvoje dalšího vzdělávání
Akreditovaný vzdělávací program
Spolupráce s rodiči a komunitou
Množství, symbol Základní matematické, početní a číselné pojmy a operace Řešení problémů, učení Jemná motorika, koordinace ruky a oka.
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
TŘÍDNÍ SCHŮZKY PROBĚHLÉ AKCE AKCE PŘED NÁMI EXKURZE VÍDEŇ
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Umím si umýt ruce Samostatně používám ručník Nepoužívám v průběhu dne nebo odpoledního odpočinku pleny Umím používat WC (nepoužívám nočník!) Umím se vysmrkat,
Základní škola a Mateřská škola příspěvková organizace
Pozvánka na jarní běh DigiAka
Rok - Listopad VY_32_INOVACE_4A_11
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Délka trvání: 2 roky (4 semestry) Charakteristika kurzu: kombinace kontaktní výuky a samostudia Na vytvoření kurzu se podílela skupina z ČCE a ECM. První kurz proběhl v období únor 2013 až listopad 2014. Druhý proběhl v období září 2015 až květen 2017. Kurz je součástí celoživotního vzdělávání ETF UK a absolvent získává certifikát. Je určen především laickým pracovníkům v církvích, kteří se věnují výchovné a vzdělávací práci s dětmi.

Někteří z našich lektorů, kteří se podíleli na kontaktní výuce. Kterýpak nestor práce s dětmi se ukrývá za maskou? (Zdeněk Šorm)

Základní cíle kurzu porozumění Písmu porozumění potřebám dětí poskytnutí nových podnětů ve službě dětem - Kurz má svým absolventům pomoci rozumět Písmu tak, aby byli schopni samostatně a tvůrčím způsobem zprostředkovávat jeho zvěst dětem. Kurz může napomoci i lépe porozumět potřebám dětí, užívat různé metody a organizace práce, vést děti na cestě víry. Smyslem kurzu je nejen zprostředkovat účastníkům kurzu informace, ale poskytnout jim nové podněty ve službě, pozvat je k novému promýšlení východisek, cílů a metod práce s dětmi. - „Službou“ jsou myšleny nedělní programy pro děti při bohoslužbách, biblické programy na táborech, klubech, ale i péče o děti ve farních rodinách.

Ukázky z víkendových setkání – vedle intenzivního výukového času odborných předmětů má své nezastupitelné místo samozřejmě jídlo a sem tam nějaká přestávka 

Učíme se číst a pracovat s Biblí semestr 1. 2. 3. 4. Dítě a jeho svět Učíme se číst a pracovat s Biblí S dětmi ve společenství církve Studijní obory jsou rozvržené do čtyř předmětů. Základním předmětem je „Učíme se číst a pracovat s Biblí“, který je probíraný ve všech čtyřech semestrech –zahrnuje biblistiku (Starý a Nový zákon), věrouku a katechetiku. „Dítě a jeho svět“ se týká pedagogiky a psychologie (tzn. vývoj dítěte, komunikace, tvorba programu…) „S dětmi ve společenství církve“ zahrnuje především liturgiku, modlitby, zpěv a svátosti. „S dětmi na cestě víry“ má stejný název jako celý kurz a týká se hlavně pastorace, pěstování zbožnosti a ekumeny. S dětmi na cestě víry

V praktických ukázkách katechetických metod byly představeny – zážitková pedagogika, postavičky, flanelograf, bibliodrama a jiné. Poznáte v Líbě nějakou biblickou tanečnici? (dcera Herodiady)

Způsob výuky Osm víkendových setkání, při každém- Devět hodin intenzivní výuky odborníků Skupina maximálně 30 účastníků Samostudium formou čtení a vypracovávání úkolů přes webový portál Víkendová setkání se dějí na různých místech v České republice. Začínají většinou páteční večeří a diskusním úvodem, v sobotu je výuka formou přednášek a seminářů, v neděli bohoslužby v místě setkání. Ze 100 hodin ročně je 64 hodin určeno pro samostudium s úkoly (dvě hodiny týdně) a 36 hodin pro kontaktní výuku. Podmínkami absolvování kurzu jsou všechny vypracované úkoly, účast na minimálně 6 z 8 víkendových setkání včetně dvou bohoslužeb a odevzdání videonahrávky svého programu s dětmi.

Ukázky z vypracovaných úkolů – presentace vytvořených pomůcek. Pro jaký biblický text kromě nečistých zvířat bychom tu růžovou polystyrenovou pomůcku mohli použít? (Vyhnání démonů do stáda vepřů, Neházejte perly před svině…, Podobenství o marnotratném synovi, Zlatý kroužek na rypáku vepře je žena svéhlavá…, Pes se vrátil k vlastnímu vývratku a umytá svině se válí v bahništi…)

Nový kurz budeme otevírat v únoru 2019 Přihlášky na adrese: https://prihlasky.srcce.cz Srdečně zveme do dalšího kurzu. Uzávěrka přihlášek: 5.12.2018. Děkuji za pozornost.