Administrace propagačních opatření spolufinancovaných EU v České republice Mgr. Helena Poláčková Oddělení dotací včelařských opatření, cukru a propagace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Advertisements

Veřejná podpora, podpora de minimis a dočasný rámec Seminář pro žadatele – výzva č. 36 GG pro oblast podpory 1.2 Praha, 22. března 2010 Ing. Ivana Projsová.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Situace na trhu zemědělcům a potravinářům mnoho příležitostí nenabízí Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
IROP předpokládaná podoba implementace.
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Kulatý stůl se koná za podpory programu Evropské unie Hercule III ( ). Tento program je realizován Evropskou komisí. Byl vytvořen na podporu aktivit.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Publicita projektu
Rozhodčí řízení Přednáška 5-6 VŠFS Rozhodčí soudy /RS/ stálé rozhodčí instituce -rozhodčí soudy (RS) Zřízeny podle právních předpisů státu, kde.
Provozovny společného stravování
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
EU - Politika propagace zemědělských produktů
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Propagace zemědělských produktů spolufinancovaná EU v novém režimu Mgr
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství
Pojem přeměna obchodní společnosti
Úřad práce České republiky
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Jednoduché účetnictví
Seminář pro příjemce OPVK
Ing. Sylvie kršková, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Daně VY_32_INOVACE_41_828 Projekt.
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Vývoj spolupráce při zlepšování provádění propagační politiky ČR a EU
EVROPSKÁ UNIE.
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Kapitola 3 Hospodaření organizací
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Transkript prezentace:

Administrace propagačních opatření spolufinancovaných EU v České republice Mgr. Helena Poláčková Oddělení dotací včelařských opatření, cukru a propagace Státní zemědělský intervenční fond

Obsah Propagační opatření pro zemědělské produkty spolufinancovaná EU Kdo může podat žádost o program Co je možné propagovat Uvádění původu a obchodních značek produktů Kompetence SZIF v rámci propagačních opatření Aktuální programy žadatelů z ČR Pro finální prezentaci lze použít alternativně šablonu snímku bez loga nebo šablonu snímku s logem.

Propagační opatření pro zemědělské produkty nová propagační politika vstoupila v platnost od 01.12.2015 Roční pracovní program Výzva k předkládání programů žadateli agentuře CHAFEA elektronicky – zjednodušení žádosti – max. 70 stran, 1 x ročně jednoduché x složené (multinárodní programy) – odlišný způsob administrace a výše spolufinancování EU spolufinancování EU – jednoduché programy - 70% na vnitřním trhu, 80% ve třetích zemích, složené programy – 80%; zbývající část hradí žadatel

Propagační opatření pro zemědělské produkty možnost uvádění obchodních značek a původu produktů záloha na realizaci programu ve výši 20% finančního příspěvku EU, žádost do 30 dnů od podpisu smlouvy, podmíněno složení záruky ve stejné výši (hotovost i bankovní) platby v rámci programů nově 1x ročně na základě žádosti evaluace programu - kritéria pro hodnocení daného programu musí mít již jeho návrh, další informace viz čl. 22 NK 2015/1831 Hodnocení nezávislými experty, poté rozhodnutí Komise a podpis smlouvy – lze odložit až o 6 měsíců před podpisem smlouvy není nutné skládat záruku

Kdo může podat žádost o program Způsobilí žadatelé oborové, mezioborové organizace organizace producentů a sdružení organizací producentů subjekty zemědělsko–potravinářského odvětví (pokud byly pověřeny ČS výkonem veřejné služby v oblasti propagace a informování o zemědělských produktech)

Co je možné propagovat zemědělské produkty uvedené v seznamu v příloze I Smlouvy o fungování EU, s výjimkou tabáku Výrobky uvedené v příloze I Nařízení 1144/2015: pivo; čokoláda a odvozené produkty; chléb, pečivo, cukrářské výrobky, cukrovinky, sušenky a ostatní pekařské zboží; nápoje vyrobené z rostlinných výtažků; těstoviny; sůl; přírodní gumy a pryskyřice; hořčičná pasta; kukuřice cukrová; bavlna. režimy jakosti – chráněná značení původu CHOP/CHZO/ZTS, horský produkt ekologický způsob produkce - bioprodukty a ekozemědělství grafický symbol zvláštních jakostních zemědělských produktů z nejvzdálenějších regionů Unie

Uvádění původu produktů může být uváděn název členského státu nebo společný nadnárodní původ pouze na vizuálních informačních a propagačních materiálech, nesmí být zmíněn v audio materiálech uvedení původu doplňuje hlavní sdělení Unie vnitřní trh – odkaz na původ vždy druhotný ve vztahu k hlavnímu sdělení kampaně třetí země – odkaz na původ může být na stejné úrovni jako hlavní poselství kampaně produkty CHOP/CHZO/ZTS – původ může být uváděn bez omezení

Uvádění původu produktů označení původu může být vyjádřeno přímo (slovně) nebo nepřímo (graficky) národní režimy kvality, které se vztahují k původu mohou zmínit tento původ za předpokladu, že toto sdělení je druhotné k hlavnímu sdělení kampaně (vnitřní trh), v případě třetích zemí může být na stejné úrovni jako hlavní poselství kampaně

Uvádění obchodních značek každá značka musí být stejně viditelná grafické znázornění musí mít menší formát než hlavní poselství kampaně minimálně 5 značek, maximálně 5% plochy značky mohou být viditelné pouze při předváděcích akcích či ochutnávkách značky mohou být uvedeny na informačních a propagačních materiálech předkládaných nebo rozdávaných na předváděcích akcích a ochutnávkách, nesmí být uváděny v audio materiálech

Kompetence SZIF v rámci propagačních opatření poskytování konzultací potenciálním žadatelům ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství ČR před předložením programu agentuře CHAFEA v případě zájmu o konzultaci požádá příslušná organizace dopisem spolu s návrhem programu stanovisko k programu - doporučení, které je nezávazné informuje žadatele o výsledku hodnocení programu a návazných krocích zveřejňuje důležité informace (roční pracovní program, výzva)

Kompetence SZIF v rámci propagačních opatření „policy implementing“ provádí administraci propagačních opatření u jednoduchých programů uzavření smlouvy s žadatelem (vyplacení zálohy) výplata finančních prostředků (průběžná platba – 1x ročně a výplata zůstatku) komunikace se žadateli administrativní kontrola, kontrola na místě, reporting EK https://www.szif.cz/cs/eu-propagace-zemedelskych-produktu

Aktuální programy žadatelů z ČR Kvalita z Evropy – chutě s příběhem propagace evropského systému značení kvality (CHOP, CHZO, ZTS) žadatel Potravinářská komora ČR, období 2015 – 2018 trh České republiky a Slovenska celkový rozpočet 3,7 mil. EUR, z toho EU 1,85 mil. EUR

Aktuální programy žadatelů z ČR EU Milky Way/EU Mléčná cesta propagace mléčných výrobků žadatel Českomoravský svaz mlékárenský trh Libanonu, Spojených arabských emirátů, Saúdské Arábie období 2016 – 2019 celkový rozpočet 5,1 mil. EUR, z toho EU 2,55 mil. EUR

Děkuji za pozornost propagace.eu@szif.cz