Lexikon veřejné správy ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_252_TÉMA_Daň z přidané hodnoty Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Advertisements

Elektromagnetická slučitelnost. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Pilotní projekt základního registru územní identifikace a nemovitostí („PP ZRÚIN“) Vít Suchánek, ČÚZK.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Informace fyzických a právnických osob na Portálu veřejné správy Ing. Pavel Tesař, projektový manažer odbor eGovernmentu
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Odměňování pracovníků Minimální mzda. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Benchmarking sociálních služeb Mgr. Marián Svoboda AUGUR Consulting s.r.o.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
Návrh věcného záměru zákona o stavebních úřadech - co by bylo, kdyby… Ing. Jiří Štochel, VITA software s.r.o. 1.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Administrativní členění ČR VY_32_Inovace_17KR-1 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_ZV_3_KRE_19_SPRAVNI_PRAVO.
Role dat v procesu rozhodování?
Nástroje pro tvorbu a údržbu územně analytických podkladů (ÚAP)
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Věcné autority v roce 2016
Mise BLOM Návrhy efektivního prosazování v záležitostech nad provinčního zájmu Soudržnost a spolupráce v prosazování Prosazovatelná nařízení Společné stanovování.
model fungování a praxe
Základy automatického řízení 1
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Pojem přeměna obchodní společnosti
9. mezinárodní konference ICTfórum/Personalis 2005
Internet.
Úřad práce České republiky
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
ČEHO JE VÍC? ZRAKovÉ VNÍMánÍ.
Základní informace o poskytovateli
22 / 9 / 2010.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Zeměpis, Liberecký kraj Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název.
IKI jako prostředek pro komunikaci mezi VS a občany Pavel Parma
kpt. Ing. Tomáš Hoffmann HZS Karlovarského kraje
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:
Má země Česká republika.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Závaznost ÚPD pro orgány státní správy lesa
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Zvláštní odborná způsobilost
Regionální informace jako přidaná hodnota katalogu krajské knihovny
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Sebehodnocení školy z pohledu zřizovatele (obce)
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Cena pro nového distributora Profit za nového distributora
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Informace k tezím rekodifikace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Statistická pravda o insolvenčních řízeních
Odbor majetkových účastí a sdruženého nákupu Ing. Slavomír Bretz
Transkript prezentace:

Lexikon veřejné správy ČR Ing. Jan Tuček, místopředseda ČSÚ Jedním z hotových produktů, které by měly být využity v PVS je i Lexikon veřejné správy

Lexikon veřejné správy Vznik Lexikonu www.czso.cz 2500 uživatelů/den statistická data www.statnisprava.cz 4000 uživatelů/den adresář číselníky Lexikon je společný produkt ČSÚ a firmy EBE a začal vznikat již před časem. U jeho zrodu byla jednoduchá myšlenka spojit dvě databáze v jednu a umožnit tak uživatelům komfortnější službu, která v období reorganizace státní a veřejné správy – tedy v období permanentních změn - získává na důležitosti. Lexikon veřejné správy Lexikon veřejné správy

Někteří z vás si možná slovo Lexikon a statistika spojí s našimi dvěma bestsellery, ale o těch teď mluvit nechci… - tlustými knihami, v nichž je obsaženo mnoho informací, ale poslední byla vydána po SLDB 1991. A i když je spousta lidí, kteří stále dávají přednost „knize“, jiná spousta už raději pracuje s internetem.

Co to je Lexikon veřejné správy ? Informace o místech výkonu státní moci Místopis území ČR – číselníky území Adresáře veřejné správy – územní působnost Městské a obecní statistiky (výběr) Databázový produkt 3 on line databáze - 10 GB dat Číselníky postavené na kódech jednotlivých úrovní – základem je ZÚJ,; adresář úřadů s kontakty a dalšími informacemi; statistické informace o určitém území resp. obci Databáze jsou naplněné a živé – tzn., že se permanentně upravují a vyvíjejí. Lexikon veřejné správy

Jak to funguje ? ZUJ 563633 Josefův Důl kraj Liberecký okres Jablonec nad Nisou Úřady veřejné správy v kraji v okrese dle druhu s působností pro území kraj okres ORP, POU, ZUJ, MČ Statistická data (ZUJ) počet obyvatel první písemná zpráva školy podnikatelské subjekty … a další dle zájmu VS Myslím, že téměř dobře! Dá se říci, že jsou dvě hlavní možnosti přístupu – buď mě zajímá obec nebo úřad Lexikon veřejné správy

Lexikon veřejné správy Obec si můžu vybrat několika způsoby – buď vyhledáváním nebo přes klikání (mapa, okres…) Lexikon veřejné správy

Lexikon veřejné správy Vyberu-li si obec, získám o ní spoustu informací; protože jsme ze statistického úřadu, tak mě samozřejmě nejvíce zajímají ty statistické (základní a další cca 300 ukazatelů), ale zároveň – což možná zase více zajímá ostatní – vidím, které úřady „přísluší“ k dané obci Lexikon veřejné správy

Lexikon veřejné správy

Lexikon veřejné správy Kliknu-li na logo v tabulce Lexikon veřejné správy

Lexikon veřejné správy Na určitý úřad se můžu dostat mnoha cestami, které pravděpodobně budou záviset na účelu… Buď hledám informace o konkrétním úřadu (vím, že do jeho působnosti má obec patří)…např. prac. dobu, telefon apod; Nebo – viz dříve – hledám úřady „k“ dané obci (a o nich pak vše, co potřebuji) Lexikon veřejné správy

Děkuji za pozornost ing. Jan Tuček tucek@gw.czso.cz www.czso.cz www.statnisprava.cz

Správce a provozovatel: Dodavatel služby: Hlavní řešitelé: Partneři projektu: www.statnisprava.cz