Ryby.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Advertisements

Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Didaktické testy pro ověřování znalostí
MSŠZe a VOŠ Opava Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě Kvíz: modul č. 5 „Ovocný sad“ Význam ovoce a zeleniny Z písmensprávných odpovědí.
Metabolismus = přeměna látek a energií přijaté živiny – růst organismu
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
UŽITKOVÉ ROSTLINY.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Procvičování vitamínů a minerálních látek
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Stravování při žaludečních a dvanáctníkových vředech
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Strava při zánětu jater
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Nadregionální síť středních zdravotnických škol pro vyšší kvalitu vzdělávání a praxe (reg. číslo CZ.1.07/1.1.00/ ), OPVK Klíčová aktivita č. 2 –
HOVĚZÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: složení, charakteristika, droby Autor:
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_298 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_283 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_511 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_508 Ročník: 2.
Charakteristika pokrmů
Ročník:2. Vzdělávací obor:65-51-H/01 Kuchař - číšník Předmět:Nauka o výživě Tematický okruh:Maso. Téma:Charakteristika a složení vepřového masa Jméno autora:Roman.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Drůbež Rozdělení drůbeže:
Potraviny poživatiny s výživovou (nutriční) a energetickou hodnotou.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV41 Název školy.
Č LOVĚK A JEHO PROSTŘEDÍ Životní podmínky člověka.
Potrava
ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: význam, zelenina, složení, rozdělení Klíčová slova: význam, zelenina,
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Č. DUMu: VY_12_INOVACE_01_15_Člověk a příroda
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
  Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb Klášterní nám. 127 Moravský Krumlov Bc. Luisa Milková Název projektu: Zlepšení podmínek výuky.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
LISTOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: hlávkový,salát, čekanka, špenát, polníček Autor:
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
KŮZLEČÍ MASO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název: VY_52_INOVACE_PRV_05 Škola: ZŠ a MŠ Chraštice, Chraštice 44
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Potraviny – zdroj života
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
- žiacka práca.
Praktická aktivita -mikroskopická technika
Zvieratá okolo nás Cieľ: Opísať hlavné znaky vonkajšej stavby tela králika, poznať kde žije, čím sa živí. Predstavy a pojmy: Hlava, krk, trup, predné.
„HOVORME O JEDLE“ 3. a 4. oddelenie ŠKD sa zapojilo do projektu o zdravej výžive. Celý týždeň sa niesol v duchu zdravého jedla a množstva aktivít.
Naša Materská škola Ďanová
POTRAVINY Mgr. Miroslava Kosová.
VITAMÍNY.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Technologie 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Transkript prezentace:

Ryby

Charakteristika Vitamíny Minerálne látky Veľa vody Málo tuku Bielkoviny Vitamíny Minerálne látky Veľa vody Málo tuku

Rozdelenie rýb sladkovodné morské

c) Odrezanie hlavy d) Rozrezanie od hlavy k chvostu e) Opatrné oddelenie vnútorností

Predbežná úprava rýb a) zabitie b) odšupinovanie

Pri oddeľovaní dávame pozor, aby nám nepraskol žlčový vačok

Opakovanie Správne usporiadajte písmena (názvy rýb): kašťu ropka úohr rlsžaok

Zapamätajte si nasledujúce obrázky:

Zapamätajte si tieto slová: Cibuľa, cesnak, chlieb, droždie, panvica, sporák, lyžica

Usporiadajte správne obrázky

Krížovka: Zabíjačková špecialita: jadrové ovocie pomôcka na miešanie jedál druh červenej koreniny gratinovanie iným slovom zariadenie na tepelnú úpravu exotické ovocie zariadenie na mixovanie zeleniny kyslá pochutina mäso používané na prípravu huspeniny a) b) c) d) e) f) g) h) i)

Môžeme si zatancovať ako táto mačka! Perfektne sme to zvládli!! Môžeme si zatancovať ako táto mačka!