Výber zamestnancov Príklad 1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Získávání pracovníků Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Vzdělávací modul je ucelená obsahová jednotka, která je koncipovaná na základě kompetencí, nikoli obsahu vzdělávání. Kombinací modulů mohou vznikat různé.
Evaluace ŠVP Ing. Libuše Burešová Únor 2011, Litvínov - Hamr.
ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA PROJEKT: Rozvoj klíčových kompetencí zaměstnanců členských podniků sdružení KPKV, reg. č. CZ.1.04/1.1.06/ Období realizace: 1.
Prezentace společnosti Metrostav a.s.
Personální management
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
KONFERENCE Vzdělávání v období snižování nákladů Eva ŽILAYOVÁ Hotel Josef, Praha 5. května 2004 CO ŠKOLIT.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. 7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ Doc.PhDr. Jaroslav Mužík, DrSc.
Návrh předmětu a jeho inovací Obchodní podnikání PhDr.Iveta Šimberová, Ph.D.
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Koulová, Staufčíková „ Projekt je podnik žáka, činnost, za kterou převzal žák plně odpovědnost“.
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Tatrabanka najlepší idú za nami.
Efektivní Knowledge management
7. STATISTICKÉ ÚDAJE K DALŠÍMU PROFESNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Stredná odborná škola automobilová Moldavská cesta 2, Košice
FARMA SLOVENSKÉ POKLADY S.R.O
SYSTÉM DUÁLNEHO VZDELÁVANIA (SDV)
Rozdelenie a architektúra
Pavol Nečas Gymnázium L. N. Senica Šk. rok 2008/2009 III.A
Mgr. Lucia Matejková, PhD. doc. Marketa Štefková, PhD.
Zmluvné vzťahy v systéme duálneho vzdelávania
ORGANIZAČNÉ POKYNY špecializačný odbor Pneumológia a ftizeológia
Ústav výrobných systémov a aplikovanej mechaniky
Výber maturitných predmetov
„Úrazové poistenie a invalidita“
Riadenie projektového cyklu – Analýza problémov regiónu
Skratky právnych foriem obchodných spoločností
ODPADY - ÚLOHY VLÁDY PRE ZEFEKTÍVNENIE ODPADOVÉHO HOSPODÁRSTVA
Graficky a prakticky v strojárstve
a mnoho ďalších odborníkov zo SR, ČR a Poľska s podnetnými témami Na konferencii vystúpili primátor mesta Banská Bystrica Mgr. Peter Gogola, prof.
EKONOMIKA LETECKÉHO PODNIKU Prednáška č. 5 Ing. Alica Hutníková, PhD.
Žilinská univerzita v Žiline Doplňujúce pedagogické Štúdium
Úvod do vysokoškolského štúdia 2010
Vplyv výberu vysokej školy na úspešnú kariéru
Ceny a cenová politika 1. Ekonomická podstata ceny
Ako napísať dobrý životopis a motivačný list
Pre koho je služba Kniha jázd určená?
Pracovné právo – 2. časť.
NÁZVY A VZORCE OXIDOV.
ODBORNÁ PRAX (vo verejnej správe) 1. ročník
Windows® MultiPoint ® Server 2011
Ústav výrobných systémov a aplikovanej mechaniky
PhDr.Mgr. Pavel Bryndzák, PhD.
HMOTNÉ A FINANČNÉ ZABEZPEČENIE ŽIAKA.
AKO SI UDRŽAŤ ZAMESTNANCOV
Biologická psychologická a sociálna determinácia psychiky
JEDNOTKA SILY.GRAVITAČNÁ SILA A HMOTNOSŤ TELESA
PRACOVNÝ ČAS SKRACOVANIE ? SITUÁCIA NA TRHU PRÁCE FLEXIBILITA
Ako na vysokú školu?.
Technické a informatické služby
štruktúra programu a praktické súvislosti
DEKOMPOZÍCIA ČASOVÝCH RADOV
AUTOEVALVÁCIA V PRAXI DOTAZNÍK AKO NÁSTROJ AUTOEVALVÁCIE V PODMIENKACH ZŠ PANKÚCHOVA 4 DOMÉNA: Procesy na úrovni triedy OBLASŤ: Kvalita učenia.
Informatika Adriana Petríková 1.A.
Zemské magnetické pole
2675 M Štvorročný študijný odbor s maturitou
Prečo rastliny rastú a starnú?
Transkript prezentace:

Výber zamestnancov Príklad 1 Potrebujeme rozšíriť kapacitu strojárskej konštrukčnej kancelária a na základe inzerátu sa nám ponúkajú: A – 50 ročný inžinier z podobného strojárskeho podniku, ktorý pracoval ako radový konštruktér 25 rokov. Je hodnotený ako solídny, pracovitý, spoľahlivý a prispôsobivý. B – čerstvý absolvent VŠ bez praxe s veľmi dobrým prospechom, úspešne sa zúčastnil ŠVOČ, zo školy sú na neho celkove dobré referencie, ale má určitý sklon k individualizmu.

Úloha 1: Zvážte výhody (+) a nevýhody (–) oboch uchádzačov z hľadiska niekoľkých firemných kritérií a vyberte uchádzača.

kritériá A B poznámka úroveň okamžitej výkonnosti úspora mzdových nákladov pracovné skúsenosti tvorivosť a iniciatíva aktuálne teoretické poznatky v odbore predpoklady dlhodobého odborného a výkonnostného rastu úspora nákladov na ucelený adaptačný proces predpoklady rýchlej sociálnej adaptácie na nový kolektív

kritériá A B poznámka + - úroveň okamžitej výkonnosti + -   úspora mzdových nákladov (predpokladáme, že mladý absolvent nastúpi za podstatne nižší plat) pracovné skúsenosti tvorivosť a iniciatíva (podľa stručných charakteristík oboch adeptov) aktuálne teoretické poznatky v odbore predpoklady dlhodobého odborného a výkonnostného rastu úspora nákladov na ucelený adaptačný proces predpoklady rýchlej sociálnej adaptácie na nový kolektív (viď. sklon k individualizmu u adepta B)

Úloha 2: Podľa jednotlivých zadaných kritérií zvoľte poradie dôležitosti a vyberte uchádzača pre zvolený podnik. Podnik I. – je orientovaný na krátkodobé ciele a rýchle riešenie problémov. Podnik II. – je orientovaný na dlhodobú stratégiu vlastného rozvoja.

Príklad 2: Uchádzač A – 30 rokov, VŠ, NJ, PC, prax 6 rokov, pracovitý, ale nie samostatne tvorivý, prispôsobivý, spoľahlivý, VP „B“, managersky kurz. Uchádzač B – 37 rokov, VŠ+kurzy, NJ, AJ, cieľavedomá, prax 12 rokov, iniciatívna, spoľahlivá, VP „B“, vydatá – 1 dieťa. Uchádzač C – 49 rokov, VŠ+PhD., AJ, prax 17 rokov, samostatne tvorivý, určitý sklon k individualizmu, bez VP, študijný pobyt v USA ½ roka v odbore, ženatý – 1 dieťa, energický.

Uchádzač D – 23 rokov, VŠ, NJ, AJ, bez praxe, ambiciózny, nezaťažený predsudkami z praxe, VP „B“, slobodný. Uchádzač E – Vaša osobná charakteristika. Úloha: Na základe charakteristík uchádzačov vytvorte minimálne 7 kritérií výberu a uskutočnite výber na Vami zvolené pracovné miesto.