Portál naměřených dat 13. – 14. 12. 2017, Říčany u Prahy Josef Mádlo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Česká exportní banka klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků Cesta k novým trhům.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E18.15 Ročníktřetí.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
JAN FABIANEK, CS-PROJECT spol. s r.o. Konference Centralizované zadávání veřejných zakázek Praha, VYUŽITÍ ČÍSELNÍKU NIPEZ.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_11.
Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, a datové schránky Brno KrÚ JMK.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
PŘIHLÁŠENÍ K ELEKTRONICKÉ EVIDENCI TRŽEB
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Stávající informační systém
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Letecká informační služba pro GA 2017
Státní maturita Jindřich Kitzberger.
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Kód vzdělávacího materiálu:
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Přehled a stav avizovaných systémových úprav
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Pracovnělékařské služby
ROZVRHOVÁNÍ SLUŽEB VE ZDRAVOTNICKÉM ZAŘÍZENÍ
Aplikace Monitorovací systém
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Proxy server a Firewall
Rozpisy témat a odevzdávárny
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Informace k e-tržišti Gemin
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
WS s obchodníky Změny v ové komunikaci
Maturity 2017/2018 listopad 2017 L. Jíša.
Obec Pstruží pro občany
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
Procesy ČEZ Distribuce
Pravidla pro příjem a zpracování samoodečtů
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
PENĚŽNÍ ÚSTAVY -BANKY Občanská výchova, 9.roč. Mgr. Renata Šimková.
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
PŘEDZKOUŠKOVÁ PREZENTACE
Procesy ČEZ Distribuce
Zkušenosti z inspekcí kvality sociálních služeb
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Připojení knihoven k Internetu
Podvojné účetnictví VY_32_INOVACE_44_878
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Informační systém základních registrů
(hlášení místního rozhlasu)
Transkript prezentace:

Portál naměřených dat 13. – 14. 12. 2017, Říčany u Prahy Josef Mádlo

obsah K čemu slouží Portál naměřených dat (PND) Inovace PND v roce 2018

aplikace portál naměřených dat Portál naměřených dat je webovou aplikací určenou pro klienty ČEZ Distribuce, a. s. kteří mají své odběrné místo osazené průběhovým měřením Zajišťuje plnění povinnosti provozovatele distribuční soustavy dle vyhlášky 82/2011Sb. Slouží pro: Sledování spotřeby/výroby za zvolené časové období Grafické a tabulkové zobrazení naměřených 15 minutových profilů činné a jalové energie Poskytnutí souhrnných údajů o spotřebě/výrobě (maximum, suma, status dat) Export naměřených dat do formátů *.csv, *.xls, *.pdf Aktualizace naměřených dat v PND probíhá automaticky po odečtu naměřených dat do odečtové centrály

Zobrazení dat v PND

Aktivace portálu naměřených dat klientem Aktivace PND se provádí v prostředí Distribučního portálu (DIP) Po aktivaci jsou naměřená data dostupná do 5-ti pracovních dní Pro přihlášení do PND je použito stejných přihlašovacích údajů jako do DIP Aplikace je dostupná i na samostatné adrese pnd.cezdistribuce.cz V DIP může klient vytvářet/konfigurovat přístup do PND pro další osoby – ty mají následně přístup pouze k PND Pomocí DIP (sekce Žádosti a požadavky) komunikovat s obsluhou PND

Inovace PND 2018 - předávání naměřených dat přímo do systému klienta/obchodníka K předávání dat je nově realizováno rozhraní podobné existujícímu rozhraní ESB služeb ČEZ Distribuce, a. s., tedy komunikace pomocí SOAP protokolu Obrázek!

realizace služby pro existující účet klienta V případě zájmu klienta o nabízenou službu je nutné provést následující kroky: kontaktovat obsluhu Portálu naměřených dat – ověření realizovatelnosti rozsah OM je definován existujícím účtem v DIP připravit technické prostředky pro testování služby po úspěšném ověření je možné službu nasadit do produkčního prostředí Komunikační scénáře přenosu dat do systému klienta: Přenos po načtení do systému ČEZ Distribuce, a. s. Po zaslání manuálního požadavku ze systému klienta Periodicky jednou za den/ týden/ měsíc Pomocí požadavku v prostředí DIP lze zadávat požadavky na změnu komunikačních scénářů

PND pro obchodníky – služba hodinově předávaných naměřených dat Tato služba je určena obchodníkům pro získávání naměřených dat z jednotlivých odběrných míst klientů, jež musí splňovat stanovené podmínky: musí se jednat o odběrná místa ČEZ Distribuce, a. s. osazená měřením typu A, B Musí být v portfoliu daného obchodníka s roční spotřebou nad 1 GWh, nebo roční výrobou nad 0,5 GWh. Předmětem služby je: Odečet OM s hodinovou periodou včetně svátků a víkendů validace naměřených profilových dat LP15 přepočet na hodinový zátěžový profil LP60 a jeho předávání s hodinovou periodou – bezprostředně po odečtu a validaci administrace systému k předávání dat a dohled nad odečtovým systémem Služba je zpoplatněna a poskytována dle Smlouvy o poskytování služeb Obrázek!

získání přístupu obchodníka ke službě V případě zájmu obchodníka o nabízenou službu je nutné provést následující kroky: Pomocí určeného kontaktu v DIP specifikovat seznam odběrných míst na základě seznamu proběhne ověření realizovatelnosti služby a jednání k uzavření smlouvy o poskytování služeb připravit technické prostředky pro testování služby po úspěšném ověření je možné službu nasadit do produkčního prostředí Komunikační scénáře přenosu dat do systému obchodníka: Přenos po načtení do systému ČEZ Distribuce, a. s. Po zaslání manuálního požadavku ze systému obchodníka Pomocí požadavku v prostředí DIP lze zadávat požadavky na změnu komunikačních scénářů a rozsah OM, která jsou předmětem služby

SHRNUTí Portál naměřených dat je webovou aplikací určenou pro klienty ČEZ Distribuce, a. s. kteří mají své odběrné místo osazené průběhovým měřením Aktivace PND se provádí v prostředí Distribučního portálu ČEZ Distribuce (DIP) Pomocí DIP (sekce Žádosti a požadavky) komunikovat s obsluhou PND Inovace 2018 K předávání dat je nově realizováno rozhraní podobné existujícímu rozhraní ESB služeb ČEZ Distribuce, a. s., tedy komunikace pomocí SOAP protokolu Pro klienta je rozsah předávaných OM definován existujícím účtem v DIP Pro obchodníka OM musí splňovat stanovené podmínky, velikost spotřeby/ výroby, příslušnost k obchodníkovi, další služba - hodinová validace/přepočet, předávání do systému obchodníka každou hodinu Komunikace s obsluhou PND prostřednictvím DIP

Děkuji za pozornost