Environmentální Profil

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Advertisements

Snímače teploty Pavel Kovařík Rozdělení snímačů teploty Elektrické Elektrické odporové kovové odporové kovové odporové polovodičové odporové polovodičové.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Kalkulace S tudent. Osnova výkladu 1.Kalkulace nákladů a způsoby jejího rozlišení 2.Kalkulační vzorec nákladů 3.Stanovení nákladů na kalkulační jednici.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory, se starostkami a starosty obcí Rozpočet 2015 Marek Pieter Liberec,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Základní informace k Minimálnímu povinnému seznamu komodit povinně nakupovaných s využitím institutu centrálního zadavatele.
Doprava ROZMĚRY Který obrázek je největší? Který obrázek je nejmenší?
Ekologická stopa. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Školní rok: 2015/2016 Datum vypracování:
Předcházení vzniku odpadů Jana Blecherová Říjen 2015.
Studie možného VD Hanušovice Generel LAPV Strana 2 Proč byl Generel LAPV pořízen: za posledních 50 let se postupně zvyšuje průměrná roční.
Environmentální management A.Hynek Geografický ústav PřF MU Brno
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ. Dělíme na: Primární sektor (těžba nerostných surovin, zemědělství, lesní a vodní hospodářství, rybolov) Sekundární sektor (průmysl,
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
Life cycle assessment LCA Hodnocení životního cyklu.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Autor: Ing. Alice Horáčková
Tematicky zaměřený kulatý stůl
Systém odměňování pracovníků
Malé a střední podnikání
Elektroenergetika úvod do předmětu.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálového a informačního toku
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Podpora krajského akčního plánování
Společenská odpovědnost ve školství
Praktické rady pro účast v Ceně hejtmana
Finanční část Praha, 25. července 2017.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Financování přímých NIV
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
ZVÍŘATA Kde které potkám?.
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Zvířata domácí, volně žijící a exotická
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
CIRKUS orientace.
OVOCE A BARVY …procvič postřeh.
Chytrá řešení od společnosti E.ON
Název projektu: Moderní škola
Elektrické napětí Spolehlivost dodávky elektrické energie
POH Středočeského kraje
Seminář k tématice: Nevyjmenované zdroje a odpojování od CZT
1.
Environmentální Profil
Tisková konference ČMKOS
Výroba pelet z biomasy v Habrech
Finanční plán stavební zakázky
Oběhové hospodářství v praxi
Environmentální Profil
Revize BREF STS Zkušenosti provozovatele Jiří Podlipný PSU
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Zemědělské družstevnictví Družstva za první republiky a dnes
Návrh na daňové zvýhodnění u zaměstnavatelů – plátců mzdy, kteří provádí výkon rozhodnutí nebo exekuci srážkami ze mzdy formou možnosti uplatnění odčitatelné.
Ověření možnosti zpracování rašeliny pomocí termické depolymerizace
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Transkript prezentace:

Environmentální Profil DS Smith Packaging Czech Republic, s.r.o. za rok 2016

Představení firmy V současné době DS Smith Packaging Czech Republic, s.r.o. představuje 6 závodů v České republice. Výrobní závody pro vlnité lepenky jsou dva, Jílové a Boletice, ostatní jsou zpracovatelské. Společnost se zabývá výrobou a zpracováním vlnité lepenky vlnou B, C, E, R, F, BC, BR, ER s možnostmi ofsetového tisku, flexotisku, sítotisku včetně lakování disperzním i UV lakem. Dnes má společnost cca 500 zaměstnanců.

Kritéria environmentálního profilu Úvod Všechny číselné hodnoty jednotlivých kritérií a ukazatelů vývoje Environmentálního profilu byly vztaženy na jednotku prodané produkce vyjádřené v tisících metrech čtverečních. Uvedeny jsou Meziroční rozdíly sledovaných kritérií a ukazatelů, vyjádřené v procentech. Hodnoty produkce: Boletice = 92768 tis m2 Jílové = 21804 tis m2

Kritéria environmentálního profilu závod Jílové Spotřeba základních surovin a materiálů

Kritéria environmentálního profilu závod Jílové Spotřeba elektrické energie, z.plynu a vody *Všechny číselné hodnoty jednotlivých kritérií a ukazatelů vývoje environmentálního profilu byly vztaženy na jednotku prodané produkce vyjádřené v tisících metrech čtverečních. Uvedeny jsou meziroční rozdíly sledovaných kritérií a ukazatelů vyjádřené v %

Kritéria environmentálního profilu závod Jílové Produkce odpadů *Všechny číselné hodnoty jednotlivých kritérií a ukazatelů vývoje environmentálního profilu byly vztaženy na jednotku prodané produkce vyjádřené v tisících metrech čtverečních. Uvedeny jsou meziroční rozdíly sledovaných kritérií a ukazatelů vyjádřené v %

Kritéria environmentálního profilu závod Boletice Spotřeba základních surovin a materiálů *Všechny číselné hodnoty jednotlivých kritérií a ukazatelů vývoje environmentálního profilu byly vztaženy na jednotku prodané produkce vyjádřené v tisících metrech čtverečních. Uvedeny jsou meziroční rozdíly sledovaných kritérií a ukazatelů vyjádřené v %

Kritéria environmentálního profilu závod Boletice Spotřeba elektrické energie, z.plynu a vody *Všechny číselné hodnoty jednotlivých kritérií a ukazatelů vývoje environmentálního profilu byly vztaženy na jednotku prodané produkce vyjádřené v tisících metrech čtverečních. Uvedeny jsou meziroční rozdíly sledovaných kritérií a ukazatelů vyjádřené v %

Kritéria environmentálního profilu závod Boletice Produkce odpadů *Všechny číselné hodnoty jednotlivých kritérií a ukazatelů vývoje environmentálního profilu byly vztaženy na jednotku prodané produkce vyjádřené v tisících metrech čtverečních. Uvedeny jsou meziroční rozdíly sledovaných kritérií a ukazatelů vyjádřené v %

Hodnocení plnění cílů Environmentální cíle jsou stanoveny na kalendářní období roku 2015 až 2016. 1) Produkce nebezpečných odpadů – udržet klesající trend (vyhodnocení v jednotkách tuny/produkci) Příznivý vývoj v produkci odpadů, kde se drží trend snižování celkové produkce odpadů v obou závodech. V Boleticích bylo ve sledovaném období mírné zvýšení produkce nebezpečných odpadů oproti roku 2014. Vyšší produkce kalů z kalolisu a likvidace barev (tzn. i vyšší produkce zabarvených vod, změna spektra zakázek – více barvení). V Jílovém byla ve sledovaném období produkce odpadů nižší u obou kategorií oproti roku 2014. 2) Produkce ostatních odpadů – snížení produkce technologického papírového odpadu (vyhodnocení v jednotkách tuny/produkci) Cíle: Boletice: dosáhnout celkového snížení produkce odpadu na Total Plant Waste: rok 2015/2016 14,1% rok 2016/2017 13,1% Jílové: dosáhnout celkového snížení produkce odpadu na Total Plant Waste = rok 2015/2016 33,3% rok 2016/2017 34,8% 3) Spotřeba energií: elektřina, plyn a voda - (vyhodnocení v jednotkách komodity/produkci) Cíl: udržet stejné či nižší hodnoty Boletice –ve vyhodnocovaném období bylo mírné zvýšení spotřeby plynu, nižší spotřeba vody a elektrické energie oproti roku 2014. Jílové – ve vyhodnocovaném období bylo snížení spotřeby elektrické energie, vody a zemního plynu oproti roku 2014.

Hodnocení plnění cílů 4) Boletice Environmentální cíle jsou stanoveny na kalendářní období roku 2015 až 2016. 4) Boletice snížení rizika ohrožení životního prostředí při manipulaci s nebezpečnými odpady v místě centrálního shromaždiště odpadů – proběhla oprava oplocení shromaždiště, oprava příjezdové cesty nebyla realizována snížení rizika vzniku havárie a ohrožení povrchových vod při manipulaci s odpadními zabarvenými vodami - Kalolis byl přemístěn z hlavní výrobní haly do prostoru „staré expedice“ a byla nainstalována sběrná nádrž o objemu 15 m3. V první polovině roku 2016 proběhla postupně realizace odvodu zabarvených vod přímo od strojů potrubím (LMC, Marten, 2x Bobst, Rotaflexco).

Hodnocení environmentálního profilu Porovnáním jednotlivých kritérií let 2008 až 2016 lze konstatovat: příznivý vývoj ve spotřebě základních surovin a materiálů, od roku 2014 zaznamenám nárůst spotřeby barev, který spojen s náročnějšími výrobky na tisk. V roce 2016 byla zaznamenána vyšší spotřeba papíru. příznivý vývoj v oblasti spotřeby energií příznivý vývoj v produkci odpadů, kde se drží trend snižování celkové produkce odpadů.