Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CIRKUS orientace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CIRKUS orientace."— Transkript prezentace:

1 CIRKUS orientace

2 Kterých míčků je víc, s hvězdou nebo se čtverečkem?

3 Kterých velbloudů je víc, s jedním nebo dvěma hrby?

4 Kterých zvířátek je víc? Těch, které koukají doprava nebo doleva?

5 Označ koně, kteří běží doleva.
?

6 Označ velbloudy, kteří míří doprava.
?

7 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Použitý zdroj obrázků Materiály, pomůcky a technické vybavení Dotyková obrazovka, připojená k PC

8 Metodický postup Materiál vznikl v sérii „CIRKUS“.
Tato část je zaměřená na počítání (porovnávání početnosti dvou souborů) a prostorovou orientaci (vpravo/vlevo). Na několika interaktivních snímcích děti řeší jednotlivé úkoly. Pro zpětnou vazbu jsou na jednotlivých snímcích umístěná kontrolní tlačítka. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Animace jsou vázány na kontrolní tlačítka se symboly. V první části (snímky č. 2 – 4) - tlačítko se špatnou odpovědí po dotyku zesvětlá. Správné tlačítko spustí aplaus a zesvětlání obrázků, které do odpovědi nepatří. Ve druhé části (snímky č. 5 a č. 6) – děti pomocí nástroje prezentace „pero“ označí obrázky dle zadání na snímku. Dotyk na tlačítka s otazníky spustí mizení špatných odpovědí. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Prvky polytechnické výchovy
vzdělávací oblast – Dítě a jeho psychika (psychologická) vzdělávací podoblast – poznávací schopnosti – Základní matematické, početní a číselné pojmy a operace dosažené konkretizované výstupy – posoudit početnost dvou souborů; řešit jednoduché úkoly. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "CIRKUS orientace."

Podobné prezentace


Reklamy Google