Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OVOCE A BARVY …procvič postřeh.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OVOCE A BARVY …procvič postřeh."— Transkript prezentace:

1 OVOCE A BARVY …procvič postřeh

2

3

4

5

6 Použitý zdroj obrázků

7 Materiály, pomůcky a technické vybavení
Dotyková obrazovka, připojená k PC Didaktický kufřík - KUMUČ (konkrétní předměty/ pomůcky) Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Metodický postup Na prvním snímku si děti prohlédnou obličej poskládaný z několika druhů ovoce. Na dalším snímku se snaží určit, které ovoce na předchozím obrázku bylo nebo nebylo. Na dalších snímcích děti třídí ovoce podle barvy (zelené/ červené) Pracovní list – omalovánky lze vybarvovat podle stejných kritérií. Jako první vybarví děti ovoce, které se na prvním snímku objevilo. Po kontrole děti dovybarví všechno ostatní. Očekávání a cíle Děti procvičí postřeh a znalosti o ovoci Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Práce s interaktivním výukovým materiálem
První snímek je bez animací. Na dalším snímku děti určují to, co na předchozím snímku bylo. Správná odpověď se při dotyku zvětší, špatná odpověď odskáče a zmizí. Na snímcích, kde děti třídí ovoce podle barev se správná odpověď po dotyku zvětší, špatná zesvětlá. Sporná odpověď se zahoupe. PL je určený k tisku, při prezentaci se nezobrazuje Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast DÍTĚ A JEHO PSYCHIKA (PSYCHOLOGICKÁ) Podoblast POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI – tvořivost, vynalézavost, fantazie; Základní matematické, početní a číselné pojmy a operace Dosažené konkretizované výstupy – navrhnout varianty řešení, třídit předměty dle kritéria,… Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "OVOCE A BARVY …procvič postřeh."

Podobné prezentace


Reklamy Google