Hallstatt světové dědictví Rakousko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BOŘEŇ Česko.
Advertisements

ULURU symbol Austrálie.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Nizozemsko Země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.
ÚZEMNÍ ČLENĚNÍ ČR Více ZDE.
Prezentace Praha.
Brazilské Rio de Janeiro je prý nejkrásnějším městem světa
SICHTWEISEN I LINEC POHLEDY.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Macocha ZŠ Měšťanská 2012 Anežka Slabíková.
7 nových divů světa.
Holandsko - je nádherná rovinatá země, charakterizovaná jako země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.
USA Zajímavosti.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
ALPY - švýcarské - italské - rakouské.

Středočeský kraj.
Město a příměstské oblasti Obec, kde žiji. Město Většina obyvatel žije ve městech a v příměstských oblastech. Na předměstích byla postavena velká sídliště.
COSTA AMALFITANA.
Uvádí zájezd cestovní kancelář
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Žák po zhlédnutí prezentace odpoví na zadané otázky, pracuje.
OBEC Obec je základní (nejmenší) samosprávnou jednotkou, kterou tvoří – obytná (vnitřní) část – domy, silnice, parky apod. volná krajina (vnější) část.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Jakub Stojaník,Matouš Falout,Fabián Strecker
PAMÁTKY PRAHA.
Veronika Šturcová Druhá
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Doba halštatská ve světě
Shrnutí nebezpečných míst v Kravsku s fotkami. Místo mezi dvěma autobusovými zastávkami před školou Na takto důležitém místě chybí přechod pro chodce.
Bozkovské dolomitové jeskyně
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_577_VyOv6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE PLACENÁ VYSOKOHORSKÁ SILNICE GROSSGLOCKNER HOCHALPENSTRASSE SPOJUJE RAKOUSKÁ MĚSTA LIENZ NA JIHU A ZELL AM SEE NA SEVERU.
STAROVĚKÁ ČÍNA.
ULURU symbol Austrálie.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Gmunden Horní Rakousko
Německo Aneta Bohdálková.
CHKO Český kras.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
Viet Nam.
Evropa – Střední Evropa
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Kladruby.
Madeira Eliška Nováková.
LINEC. MĚNÍ(CÍ), PERSPEKTIVY |
Denali národní park Alaska USA.
Býčí skála  Leží v střední části CHKO Moravský kras severně od města Brna, v Křtinském údolí mezi městy Adamov a Křtiny. Spolu s Rudickým propadáním tvoří.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_15 Název materiáluSídla ČR.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.4 Republika Rakousko Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
MICROSOFT OFFICE teorie. MICROSOFT OFFICE Microsoft Office je kancelářský balík od americké firmy Microsoft. Firma Microsoft je největší softwarovou firmou.
VY_32_INOVACE_47A_TÁBORSKO - SOBĚSLAV Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor.
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
RAKOUSKO M O N T A F O N.
Vypracoval: Josef Truhlář Dne
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Občanská výchova – 6. ročník, Obec, kraj
Můj domov, má vlast Obec.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Místo, kde bydlím Jakub Laurich
Město a příměstské oblasti
Soňa Maruničová Říjen ročník
P L I T V I C K Á J E Z E R A.

Transkript prezentace:

Hallstatt světové dědictví Rakousko

Hallstatt je obec s 950 obyvateli v části Salzkammergutberge vedle jezera Hallstattsee, ve výšce 508 m. Jednotlivé domy obce se tísní vedle sebe na úzkém pruhu pobřeží mezi vysokými horami, některé jsou částečně postaveny na kůlech zapuštěných v jezeře. Obec v podstatě tvoří jediná ulice a malé tržiště. Ještě na konci 19. stol. se do Hallstattu nedalo dostat jinak než lodí nebo úzkou horskou stezkou. Ve vesnici se nevelkým prostorem mezi horou a jezerem muselo maximálně šetřit. Spojení mezi domy stojícími u jezera existovalo jen s pomocí člunů nebo tzv. vrchní cestou, úzkou cestičkou nad střechami domů. Teprve v r. 1890 byla do Hallstattu postavena silnice podél západního pobřeží, kvůli níž musel na některých místech proběhnout odstřel překážejících skal. Přes nehostinnost horské krajiny byla oblast vyhledávána již v neolitu. Důvodem byl bohatý výskyt solných ložisek, z nichž se těžilo tisíce let. V r. 1846 objevil Johann Georg Ramsauer nahoře u halštatských solných dolů pohřebiště. Byla zde vykopána také jedna z prvních kováren. Čilý obchod a s ním spojený blahobyt umožnil rozvoj kultury, která se podle nálezů v Salzkammergut nazývá Halštatská kultura, jež trvala přibližně mezi lety 800 př. n. l. a 400 př. n. l. a proslavila Hallstatt na celém světě. Předmětem zájmu turistů je nádherná krajina, Hallstattsee velké jeskynní systémy a v neposlední řadě malebný Hallstatt se svými památkami, muzeem a doly. V červnu 2012 byla v čínské provincii Kuang-tung slavnostně otevřena kopie městečka Hallstattu, která vznikla jako developerský projekt pro zámožné Číňany. Plně funkční replika vyšla na 940 milionů amerických dollarů. Na otevření "čínského Hallstattu", na nějž byla pozvána i rakouská delegace, jejíž členové vyjadřovali jednak hrdost na své město, ale zároveň i nelibost z toho, že s nimi čínská strana dopředu své plány nekonzultovala. KLIK