Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

7 nových divů světa.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "7 nových divů světa."— Transkript prezentace:

1 7 nových divů světa

2 Petra, Jordánsko Na hraně arabské pouště se v masivních skalách ukrývá strhující příklad kultury Středního Východu. Paláce, divadlo kolosálních měřítek, pohřebiště, tržiště, důmyslné vodní kanály, precizní zemědělské zahrady. To vše vytesané v masivních, růžově zbarvených skaliscích.

3 Socha Krista Spasitele, Brazílie
Vzpíná se z mohutného vrcholu hory a svojí velikostí odnímá nosným skalám veškerou dominanci. Kristus zde střeží Rio de Janeiro, které mu doslova leží u nohou. Rozpažená poloha Kristova těla symbolizuje přívětivost a návštěvníci se zde jako zvaní hosté skutečně cítí.

4 Velká čínská zeď, Čína Postavena, aby chránila
Čínu před nájezdy mongolských kmenů. Tento obranný systém se budoval přes 2000 let! Je tedy zaslouženě symbolem mohutné porce vytrvalosti. Právě totiž stojíte na nejrozsáhlejší stavbě, kterou kdy člověk stvořil. Jediné, která lze z kosmu spatřit pouhým okem.

5 Taj Mahal, Indie Vystavěný z bílého mramoru, přičemž hlavní vstup tvoří honosná brána z červeného pískovce. Do mramoru jsou zvláštní technikou vsazeny půvabné polodrahokamy tvořící konkrétní motivy. Nejen proto je Taj Mahal uctívaný jako nejtřpytivější šperk muslimského umění v Indii.

6 Chichén Itzá, Mexiko Hluboko v mexických džunglích státu Yucatán stojí záhadné svatyně a pyramidy starých Májů. Schodiště na každé ze čtyř stran má právě 91 schodů. Když to pronásobíme a přidáme jeden vrchní schod, který je všem stranám společný, dostáváme číslo 365. Když z vrcholu pyramidy mluvíte normální hlasitostí, lidé dole vám rozumí každé slovo.

7 Římské Koloseum, Itálie
Jedna z nejvýraznějších antických památek. Hostitel Gladiátorských her a zápasů. Elipsovitý půdorys s vnějším obvodem 527 metrů, v délce 188 metrů a šíři 156 metrů. Výška stavby 48,5 metrů. Prvního krveprolití se dočkalo na počest otevření roku 80 n.l. Padlo při něm pro zábavu Římanů téměř tisíc gladiátorů a na pět tisíc obětí z řad divoké zvěře.

8  Machu Picchu, Peru Vysoko v oblacích se tyčí jehlan posvátné hory Machu Picchu. Právě zde staří Inkové zbudovali své svatyně, astronomické observatoře a obydlí tajuplného města. Do příkrého svahu vsadili terasová pole. Každá terasa má odlišné mikroklima, a proto dávala i jiné plodiny. Všudypřítomně vás provází překrásná zeleň.

9 zdroje


Stáhnout ppt "7 nových divů světa."

Podobné prezentace


Reklamy Google