Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady."— Transkript prezentace:

1 PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady Torontem. Teritoriem pro Eskymáky je Nunavut.

2 ROZVINUTÁ ZEMĚ Kanada má obrovské přírodní bohatství.
Velké nerostné bohatství – uran, ropa, zemní plyn, zinek, žel.ruda. Světový producent a vývozce obilí (pěstuje se v oblasti Velkých planin a Centrálních rovin), zpracování dřeva. Průmysl: hutnictví, papírenský (novinový papír).

3 EKONOMIKA Kanada patří mezi 10 nejvyspělejších států světa. Spolupracuje a obchoduje zejména s USA. Kanada je společně s USA a Mexikem členem Severoamerické zóny volného obchodu (NAFTA).

4 OBYVATELSTVO Je to velký stát s malým počtem obyvatel (35 milionů).
Největší město je Toronto (3 mil.obyv.), mezi další velká města patří Montreal – druhé největší francouzské město na světě, Quebec a Vancouver (příjemné vlhké podnebí). 75% obyvatel žije v oblasti Velkých jezer a podél řeky sv.Vavřince.

5 OBJEVITEL A ÚČAST VE VÁLCE

6 PROVINCIE A TERITORIA

7 NÁRODNOSTI

8 POZORUHODNOSTI

9 NÁRODNÍ PARKY

10 NÁRODNÍ SPORTY


Stáhnout ppt "PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady."

Podobné prezentace


Reklamy Google